Waarom een cruise vanuit Mumbai, India, maken?

Gemiddelde leestijd: 7 minuten

Inhoudsopgave

Je kan geen mening over India vormen als je er nog nooit geweest bent. Maar het is een land dat je absoluut in je leven gewoon één keer gezien moet hebben. Een mooie manier om ( een deel van ) India te ontdekken is op een cruise vanuit Mumbai. Hier lees je waar je op moet letten.

Cruise vanuit Mumbai
Een heilige koe op straat in Mumbai. Foto:Simon via Pixabay

Cruise vanuit Mumbai:wat kan je verwachten?

Een cruise vanuit Mumbai is een hele ervaring. Vooral omdat je in Mumbai op je cruiseschip stapt en je natuurlijk deze kans niet voorbij laat gaan om Mumbai te ontdekken. Deze wereldstad heeft ruim 18 miljoen(!) inwoners en kent vele tegenstellingen. Als je er nog nooit geweest bent is het moeilijk om je er een voorstelling van te maken. Voordat ik voor de eerste keer naar India ging werd mij verteld: vergeet het westen en ga vooral met een open blik er naartoe.

India in namelijk een land van grote tegenstellingen en op de ene hoek van de straat zie je hele rijke mensen en een paar meter verderop liggen mensen in de straat dood te gaan. En niemand die er naar om kijkt. Thats life in India. Door het oude kastensysteem is er groot verschil tussen groepen mensen en dit wordt ook door iedereen geaccepteerd omdat de oorsprong hiervan in het Hindoeisme ligt. Mensen, fietsen, scooters, rikshaws, koeien, kippen en dat alles door elkaar in het straatbeeld. Er komt veel op je af als voor het eerst in India komt.

Wat zijn de voordelen van een cruise vanuit Mumbai?

  • Als je nog nooit in India geweest bent, is een cruise vanuit Mumbai een goede manier om India langzaam te leren kennen.
  • Je kan je weer “terugtrekken ” op het cruiseschip na een dagje uit.
  • Het is een hele bijzondere ervaring om India te mee te maken maar kan soms ook schokkend zijn als je niet goed goed weet wat je kan verwachten.
  • Het mooie is dat je met het cruiseschip naar verschillende havens in India vaart dus je hoeft je niet druk te maken over transport over land in India.

Algemene info

In India spreekt iedereen engels en betaal je met indiaase roepies. Op het moment van schrijven is 1 euro ongeveer 78 roepies. Over het algemeen is alles erg goedkoop in India(vergeleken met NL).

De cruise terminal van Mumbai bevind zich aan de Ballard Pier en is ongeveer 10 minuten van het centrum met de shuttle bus. Het is verboden te lopen naar de uitgang van de terminal en bussen worden verstrekt door de rederij. Buiten de cruise terminal staan taxi’s die je meenemen naar het centrum. Spreek van te voren een prijs af.

Waar moet je op letten?

Het belangrijkste is eigenlijk dat je een visum hebt om India binnen te komen als je een cruise vanuit Mumbai maakt. Ook als je op doortocht in India komt met je cruise zorg dan dat je een visum voor India hebt. Dan kan je in ieder geval alleen of met je partner het schip of zonder met een excursie van het cruiseschip mee te moeten.

Die excursies zijn ook interessant maar het is een super ervaring om ook een keer zelf of met je partner op stap te gaan. Ontdek Mumbai! Het is veilig, maar net zoals in elke grote stad moet je gewoon opletten wat je doet en geen waardevolle sieraden en spullen( camera’s) openlijk showen. In het kort:

  • Regel hier een visum voor India.
  • Draag geen of niet te veel sieraden, horloges etc en laat je camera;s niet te veel openlijk om je nek bungelen.
  • Boek hier een mooi hotel voor je dagen in Mumbai voordat je je cruise gaat maken of nadat je je cruise hebt gemaakt.

Wat moet je vooral wel doen op een cruise vanuit Mumbai?

Ik vertel je wat ik gedaan heb in Mumbai toen ik met het cruiseschip daar was:

  • Neem een ritje in een rikshaw.
  • Ga in een lokaal restaurantje eten( daar waar veel indiers ziten is het altijd goed) en eet Indiaas eten. Zo gigantisch lekker:)
  • Zoek een handlezer die engels spreekt en laat je verrassen…

Waar gaat een cruise vanuit Mumbai naartoe?

Er zijn cruises vanuit Mumbai die rond India varen en bij diverse mooie havens aanleggen en ook langs Sri Lanka komen. Ook gaan er naar Thailand, Maleisie en Singapore. Sommige cruises die op een wereldcruise zijn komen ook in Mumbai en gaan dan bv. verder naar de Middellandse Zee en hier kan je natuurlijk ook een cruise op boeken. Bekijk onderstaande aanbieders en zoek op vertrekhaven Mumbai of Mombai.

Uitgelichte afbeelding: Mumbai.Foto: Walkerssk via PIxabay

Wat Zijn 10 Mooie Cruise Havens Die Jij Niet Mag Missen?

Vul je naam en emailadres in en ontvang Gratis en direct een prachtig PDF met 10 mooie havens in je postvak. Geschreven i.s.m. Captaincruise! Tevens ontvang je 1 x per 2 weken een mail met interessant cruise nieuws en leuke aanbiedingen. PS: wij houden ook niet van spam. Je emailadres is veilig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *