Cruise bestemmingen waar je een visum nodig hebt!

Gemiddelde leestijd: 8 minuten

Inhoudsopgave

Waarom heb je op een cruise een visum nodig? En in welke landen? Dat ga ik hier uitleggen. Pak wat te drinken en lees lekker verder. Het kost je maar een paar minuten! Als je misschien nog nooit een cruise gemaakt hebt, dan weet je misschien niet of je nu wel of niet een visum nodig hebt voor bepaalde landen. Maar ook als je al een professionele cruiser bent dan twijfel je misschien nog wel eens? Want één ding is zeker! Je kan niet zomaar in elk land waar je met je cruiseschip aanlegt aan wal zonder visum. Soms heb je echt een visum nodig! Her vind je verschillende landen én waar je dat visum makkelijk kan aanvragen!

Waarom heb je een visum nodig?

Het is niet iets waar je snel aan denkt. Dat je misschien wel een visum nodig hebt voor je cruise. En vooral als je op je cruise aan wal wilt gaan én dan vooral alleen of met je partner. Dan bedoel ik dat je dus aan wal gaat zonder een groepsexcursie die door het schip is georganiseerd. Want dan kan je vaak mee op de groepsvisum van het cruiseschip.

En natuurlijk is zo’n groepsexcursie supermooi en interessant maar mijn mening is dat je een land of stad pas echt leert kennen als je alleen of met een maatje(partner of vriend) en dus zonder de grote groep toeristen op pad gaat! En als je dat wilt doen dan heb je in bepaalde landen een visum nodig!

Wanneer heb je op een cruise een visum nodig?

  • Als je in bepaalde landen aan wal wilt gaan(zie verderop de landen), dan heb je een visum nodig om binnen te komen.
  • Als je in dat land alleen of met je partner op stap wilt om de stad echt te leren kennen,  dus zonder de groepsexcursie van het schip heb je ook een visum nodig.

Maar dat is toch supermoeilijk zo’n visum?

En dat is juist waarom ik dit bericht schrijf! Om je uit die droom te helpen. Want dat is juist helemaal niet moeilijk. En ik ga je hier uitleggen hoe makkelijk dat is. In de landen die ik ga bespreken zie je ook een link naar de visumdienst van dat land. Daar klik je op en voila, daar vraag je je visum aan.

Stel je wilt op cruise naar de hoofdsteden van de Oostzee, waarbij je ook in het schitterende St. Petersburg komt in Rusland. Dan heb je dus een visum nodig anders kom je niet van het schip af! Toen ik op de Seabourn werkte, had het schip éen keer geen visum voor de crew en toen konden we dus 3 dagen op het schip blijven.

Neem geen risico!

Had ik dat geweten dan had ik dus zelf dat visum aangevraagd voordat ik wegging. Voor de gasten is het natuurlijk anders. Je mag meestal met een groepsexcursie(ik geef geen garantie) mee maar dan nog zou ik het risico niet nemen en gewoon zelf een visum aanvragen vooral als je alleen op pad wilt gaan! Een visum aanvragen is zo gebeurd én dan weet je gewoon zeker dat je van het schip af mag. Beetje zonde van je cruise anders toch?

Welke landen heb je een visum nodig?

Voor een aantal landen heb je een visum nodig als je die op een cruise bezoekt of als je vanuit dat land vertrekt zoals bv New York in Amerika. De meest voorkomende landen vind je hieronder.

Visum Amerika

Als je een cruise wilt maken waarbij je een stad in de USA aandoet of je vertrekt vanuit een Amerikaanse stad dan heb je een visum nodig. Een mooie cruise vanuit bv. Miami naar het Caribisch gebied of vanuit New York naar Canada. En natuurlijk kan je ook een paar dagen bv. in New York blijven voordat je op cruise gaat want de City that never sleeps moet je natuurlijk wel zien!

Enkele hoogtepunten New York

  • Bezoek Central Park, een super groot en mooi park waar van alles te doen is!
  • Het vrijheidsbeeld mag je niet missen natuurlijk maar daar kom je met je cruiseschip ook langs:)
  • Geniet van het schitterende uitzicht over de stad vanaf de top van het Empire State Building, het Marriott Marquis Hotel of Top of The Rock.
  • Bezoek Times Square, wat vooral in het donker bijzonder is door de vele neon reclames.

Hier kan je bij Visumbuitenland een Esta aanvragen. Dit heb je hier binnen 5 minuten geregeld.

Visum Rusland

Ook heb je als je op een cruise de hoofdsteden van de Oostzee bezoekt een visum nodig. Als je tenminste in St. Petersburg aan wal wilt en in je eentje of met je partner deze schitterende stad wilt verkennen. Veel cruiseschepen blijven ook één, soms zelfs 2 nachten liggen in St. Petersburg want er is zoveel te zien. De binnenstad staat zelfs ook op het lijstje van Unesco Werelderfgoed!

Het visum voor Rusland kan je hier bij Visumbuitenland.nl aanvragen.

Visum Turkije

Turkije is ook een land waar je een visum nodig hebt om te te bezoeken. Dat had je misschien niet verwacht maar als jij met je cruiseschip of een stad Turkije aandoet of vanuit een Turkse stad vertrekt dan heb je een visum nodig.

Dat kan je hier bij visumbuitenland.nl makkelijk aanvragen

Visum Canada

Canada staat bekend om de vriendelijke mensen, schitterende natuur en gezellige steden. Ook om Canada binnen te komen per vliegtuig of met een cruiseschip heb je een visum nodig.

Die kan je hier bij Visumbuitenland kan aanvragen.

Visum India

Ook voor India heb je een visum nodig als je dit land per cruiseschip wilt bezoeken. Ook hier durf ik geen garantie te geven dat jij in je eentje het schip af mag zonder visum. Dus wil jij India leren kennen, en alleen of met je partner een dag op stap? Dan heb je een visum nodig en ook dat is makkelijk online te regelen. En wees gerust, je kan makkelijk en veilig alleen of met zijn tweetjes op pad in India.

Het visum voor India kan je hier makkelijk en snel bij Visumbuitenland.nl aanvragen.

Heb je nog vragen of je voor een bepaald land  wel of niet een visum nodig hebt? Je mag mij altijd mailen op eveline@bestecruisegids.nl en ik zal proberen je te helpen! Eveline

Uitgelichte afbeelding: : Leo Koolhoven

Wat Zijn 10 Mooie Cruise Havens Die Jij Niet Mag Missen?

Vul je naam en emailadres in en ontvang Gratis en direct een prachtig PDF met 10 mooie havens in je postvak. Geschreven i.s.m. Captaincruise! Tevens ontvang je 1 x per 2 weken een mail met interessant cruise nieuws en leuke aanbiedingen. PS: wij houden ook niet van spam. Je emailadres is veilig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *