Inhoudsopgave

Vaargebied
Alaska cruise.Foto: C.Overby

Een cruise maken is super leuk, daar is geen twijfel aan. Maar als je nog nooit gecruist hebt, of misschien al wel en je wilt een keer ergens anders heen, dan is een goed overzicht van elk vaargebied zeker handig. Daarom heb ik een overzicht gemaakt van elk vaargebied op de wereld waar je een cruise kan maken zodat jij straks weloverwogen (weer) een mooie cruise kan kiezen!

Pak dus een lekker bakje koffie of thee en lees lekker verder. Het kost hooguit een paar minuten van je tijd! Voor mooie cruises in jouw favoriete vaargebied klik dan onder deze pagina op de buttons van de verschillende cruiseaanbieders.

Welk vaargebied kies je voor je cruise en waar hou je rekening mee?

Als je een cruise wilt maken dan is de keus uit de verschillende cruise bestemmingen erg groot. Je beslissing waar je heen hang natuurlijk af van een aantal zaken zoals:

 • Ben je flexibel met je vakantie reistijd of zit je bv vast aan schoolvakanties(met je kinderen cruisen is superleuk!!)?
 • Je budget. Er zijn cruises van 500 euro per persoon maar ook van 5000 euro pp!
 • Wat vind je mooi? Hou je bv meer van warm weer (Caribisch gebied zegt je wel wat) of ben je juist meer een avonturier(dan is Antarctica misschien wel wat voor jou!).
 • En dan heb je natuurlijk nog het weer. Want niet overal in de wereld is het tegelijkertijd zomer. Als het in NL zomer is, is het in Nieuw Zeeland en Patagonië(Zuid Amerika) Winter en andersom. Dit zijn ook punten waar je rekening mee moet houden met het kiezen van je vaargebied voor je cruise.
 • Wil je meer weten over de beste reistijd voor je cruise?

Vaargebied Antarctica

Vaargebied
Foto: T.Muramatsu

Als het in NL winter is dan is het in Antarctica zomer en dat is dan ook meteen de geschiktste tijd om een cruise te maken naar dit ruige werelddeel met veel ijs, sneeuw, pinguins en andere bijzondere dieren.

Vaargebied Azië

Vaargebied
Halong Bay.Foto: A.Grunewald

Azië is groot én ook heel mooi! Helaas te groot om in 1 keer alles met een cruise te zien. Er zijn cruises naar Japan, China, Thailand, Vietnam, Indonesië en India. Met veel cruises kom je in meerdere landen wat natuurlijk een mooie manier is om de verschillende cultuur, natuur en supervriendelijke mensen in Azië te ontmoeten. Populair is bijvoorbeeld een cruise naar oa Vietnam waar je ook in Halong Bay komt(zie foto).Dit is echt super mooi om te zien!

Vaargebied Alaska

Vaargebied
Alaska cruise.Foto: C.Overby

Een Alaska cruise is een cruise om echt nooit te vergeten en die je minstens één keer in je leven moet meemaken.

 • Spot wildlife waaronder beren en orca’s.
 • Bezoek de hoogste berg van Noord Amerika in het Denali National Park (vanuit Seward).
 • Geniet van de schitterende Hubbart Gletjser ( vanaf het cruiseschip).
 • Beste reistijd: juni, juli en augustus.

Lees hier alles over een cruise in Alaska

Vaargebied Afrika

Afrika is misschien niet meteen de eerste bestemming waar je aan denkt om een cruise te maken maar Afrika biedt heel veel moois! Schitterende natuur, cultuur, wildlife én mooie stranden. Voor elk dus wat wils!

 • Zeer afwisselend in natuur en cultuur.
 • Bezoek tijdens je cruise mooie nationale parken.
 • Of hagelwitte stranden (Seychellen)
 • Vergeet de pyramides in Egypte niet!

Lees hier de hoogtepunten over een cruise naar Afrika.

Australië&Nieuw Zeeland

Vaargebied
Sydney:Foto: G.Rohan

Wat is er nou stoerder en leuker dan om op een cruiseschip de haven van Sydney binnen te varen? .. Precies. Doen dus! Op een cruise in Australië & Nieuw Zeeland gaat er een nieuwe wereld voor je open. Niet alleen zijn de menen echt super relaxt en vriendelijk, er is ook nog eens super mooie natuur(bv. Milford Sound, NZ), cultuur(Maori dans in Auckland) en wildlife(oa kangaroos en jawel de superlieve koalabaartjes in Australië).

Canarische eilanden

Bijzonder landschap op Lanzarote.Foto: Alan Burnett

Wil je wat dichterbij huis blijven op je cruise? Dan zijn  natuurlijk de Canarische eilanden met hun zachte klimaat eigenlijk het hele jaar door perfect voor een cruise. Het makkelijke is dat je bv in Barcelona, Marseille of Rome kan opstappen voor een cruise die ook in de Canarische eilanden komt! Maar er zijn ook cruises inclusief vlucht naar bv Tenerife en dat je vanaf daar een rondje Canarische eilanden maakt. Heerlijk als het in NL winter is! Lees hier de 7 hoogtepunten van een cruise naar de Canarische eilanden.

Caribisch gebied

Vaargebied
Jamaica.Fot: M.Mc Carthy

Het Caribisch gebied strekt zich uit van Mexico, Guatamala, Costa Rica in het westen, Cuba, de Bahamas en Jamaica in het noorden,  tot aan een hele reeks eilandjes in het oosten en de ABC eilanden, Colombia en Panama in het zuiden. Zo veel mooie exotische plekjes en witte stranden dat je er geen genoeg van krijgt!

Vaargebied West Europa

Seadream in London.Foto:R.Eime

Een cruise lekker vlakbij én je kan gewoon in NL vertrekken. En Nederland, Engeland, Frankrijk en Duitsland zijn veel mooier dan je denkt!

Hawaii

Hawaii.Foto:K.Edblom

Een cruise in Hawaii..Tja, als dat niet je romantische droomcruise is dan weet ik het ook niet meer!

Vaargebied Noord Europa

Vaargebied
De Noorse fjorden.Foto:Ole Kristian

En dan is er natuurlijk ook Noord Europa. Er zijn ook veel cruises met vertrek uit NL. Je kan naar de mooie Noorse fjorden, de Noordkaap, IJsland, Spitsbergen of de mooie steden aan de Oostzee. Bezoek o.a. St. Petersburg op een cruise naar Noord Europa.

Middellandse Zee

De Middellandse zee is groot en je hebt veel keus uit verschillende cruises. Of je nou cultuur wilt zien in de grote steden zoals Rome, Barcelona of Istanbul, meer van witte stranden houd (Griekenland) of kleine romantische dorpjes zoals Cinque Terre(Italië), het is allemaal mogelijk op een cruise in de middellandse zee.

Noord Amerika & Canada

San Francisco: Darshan Simha

De oostkust en de westkust van Noord Amerika & Canada zijn met de grote steden én prachtige natuur ook echt een bezoek waard met een cruise. Het mooie van een cruise is ook dat je verschillende steden op één cruise kan bezoeken. Denk aan New York, Boston, Montreal en Quebeq aan de oostkust en San Francisco, Vancouver, Seattle, LA En San Diego aan de westkust! Lees hier meer over de hoogtepunten op een cruise naar Noord Amerika!

Zuid Amerika

Vaargebied
Tango op een cruise in Zuid Amerika.Foto: Prayitno

Op een cruise in het werelddeel Zuid Amerika kom je echt op de mooiste plekjes die je je maar kan voorstellen. De uitgestrekte graslanden in Argentinië, de schitterende natuur van het Andes gebergte, de mooie bevolking, de pinguins in Patagonië, de stranden in Brazilië, tango dansen in Buenos Aires etc etc. Het is allemaal heel erg mooi en absoluut een must voor een cruise! Lees hier meer over een cruise in Patagonië!

Panama Kanaal

Panamakanaal.

Eén van de mooiste ervaringen tijdens mijn werk op Seabourn vond ik dat we door het Panamakanaal zijn gegaan. Dat was zo indrukwekkend! Niet alleen het giga bouwwerk, maar om te zien hoe de schepen door de smalle sluizen worden gesleept door de locomotieven. En natuurlijk ontbreekt de mooie natuur niet. Lees hier meer over een cruise door het Panamakanaal.

Wereldcruises

Seabourn Sojourn.Foto: Gary Bembridge

Tja, een wereldcruise zei ik dromerig..Toen ik op de Seabourn werkte had dik de mazzel een wereldcruise te mogen meemaken. Met zo’n 90 dagen verscheidene continenten aandoen en van Southampton naar Southampton. Precies..de wereld rond. De Atlantische oceaan over naar Noord Amerika, de Caribbean, Panama kanaal. Langs zuid Amerika naar de Cook eilanden, Nieuw Zeeland en Australië, Azie, India en via Midden Oosten en de Middellandse Zee weer in Southampton.

Natuurlijk is dat niet goedkoop en bijna niet te doen in één keer maar gelukkig kan je in segmenten van 7, 14, 21 dagen of meer een deel van je wereldcruise maken en zo steeds een ander stukje zien.

Cruise Met Vertrek vanuit NL of Noord Duitsland

Foto: fred Romero

Vertrek vanuit NL is natuurlijk makkelijk en dichtbij! En er zijn echt hele leuke cruises vanuit NL. Naar het noorden, westen of zelfs naar de Middellandse Zee.

Uitgelichte afbeelding: Noorderlicht in Alaska. Foto: Todd Blaidell

Wat Zijn 10 Mooie Cruise Havens Die Jij Niet Mag Missen?

Vul je naam en emailadres in en ontvang Gratis en direct een prachtig PDF met 10 mooie havens in je postvak. Geschreven i.s.m. Captaincruise! Tevens ontvang je 1 x per 2 weken een mail met interessant cruise nieuws en leuke aanbiedingen. PS: wij houden ook niet van spam. Je emailadres is veilig!