Wat zijn de 9 dingen die je niet mag doen in je Suite Met Balkon?

Gemiddelde leestijd: 7 minuten

Inhoudsopgave

Heb jij nog nooit een cruise gemaakt in een suite met balkon? Dan is het slim om even door te lezen. Het kost je maar een paar minuten en je gaat een stuk veiliger en gezelliger op cruise! Lees snel verder.

Nr.9: Niet te doen in je suite met balkon.Waar laat je je handdoek?

Suite met balkon
Vele suites met balkon op dit cruiseschip van
Princess Cruises.
Foto: Pixabay

Hang je handdoek niet op de reling van je balkon. Je hebt een mooie cruise geboekt met suite met balkon. Nu op het cruiseschip heb je lekker gezwommen in het zwembad, gedoucht en wilt je handdoek drogen. Hang deze niet op de reling van je balkon! Ook al lijkt de zee nog zo kalm, er is vaak een licht briesje en met een beetje pech waait je handdoek van je balkon. Handdoek weg!

Nr. 8: Niet te doen in je suite met balkon. Sluit de tussendeur.

Houd de tussendeur van je suite met balkon zoveel mogelijk gesloten. Dus de deur van je balkon naar je suite. Dit in verband met de airco die aanstaat in je suite. Als jij de deur openlaat en het is erg warm buiten dan gaat de airco overuren maken. Zonde van de eletriciteit en niet echt milieubewust. Er wordt ook vaak door de kapitein of andere officieren omgeroepen om bij het verlaten van je suite deze tussendeur te sluiten.

Nr. 7: Niet te doen in je suite met balkon. Wat zeg je?

Draai niet te harde muziek! Muziek klinkt erg ver over water en als jij op je balkon van je suite met balkon gezellig even de muziek wat harder zet, dan horen je onder/boven/naaste en daarnaast buren waarschijnlijk ook jouw muziek. En als het hun smaak niet is dan vinden zij dat niet leuk. Hoe zou jij het vinden om muziek te horen om in de suite met balkon naast je? Houd rekening met elkaar 🙂

Nr. 6: Niet te doen in je suite met balkon.Waar laat je de glazen?

Zet geen glazen met drank (of zonder) op de reling! Je hebt een feestje of je zit gewoon romantisch met zijn tweetjes te genieten van de ondergaande zon en denkt even je glas op de reling te zetten. Je kan beter het tafeltje gebruiken op je balkon. Eén schommel van het schip en je glas valt in zee of op het balkon onder je!( Door de wind waaien dingen naar binnen, dit brengt mij bij punt 5).

Nr. 5: Niet te doen in je suite met balkon. Waar rook je?

Rook niet op je balkon. Het is tegenwoordig op de meeste cruiseschepen op veel plekken verboden te roken, ook op je balkon. Het aftikken van je as of het weggooien van een brandende sigaret kan erg gevaarlijk zijn omdat de kans aanwezig is dat het een paar balkons verderop naar binnen waait. Het is te brandgevaarlijk. Er zijn speciale plekken aangewezen op het cruiseschip waar je mag roken.

Nr. 4: Niet te doen in je suite met balkon. Mag het licht uit?

Doe alleen het licht aan op je balkon als het echt nodig is. Voor andere kan het storend zijn als je de hele nacht het licht op je balkon van je suite met balkon aanlaat. Dit omdat er ook gasten zijn die de sterren willen zien vanaf hun balkon. En dat kan niet als onder/naast of onder je iemand het felle licht aanheeft op zijn balkon( er niet zit). Plus het bespaart energie.

Niet te doen op je balkon: Hou je kleren aan!

Ga niet naakt zonnen op je balkon! Ten eerste het is op de meeste cruiseschepen verboden. Er zijn er een paar die speciale nudisten area’s hebben( Lees hier overAidaPrima). Deze kan overigens gesloten worden in landen waar naaktzonnen nogal gevoelig ligt. Ten tweede kan je vaak op elkaars balkon kijken. Dat hangt er vanaf waar je zit met je suite met balkon. Zelfs als je uitkijkt over zee, heb je misschien wel mensen boven je die zo op jouw balkon kunnen kijken zonder dat je het doorhebt! Check in ieder geval even hoe dat zit bij jouw balkon:) Of kijk voor een cruise met de Aidaprima hier.

Niet te doen op je balkon: Nr. 2 uhmm..

Heb geen sex op je balkon. Het lijkt verleidelijk s’avonds onder de sterren maar geluid reikt ver over het water, plus dat (overdag) andere mensen misschien op je balkon kunnen kijken. Lekker naar binnen gaan dus en doe je balkondeur dicht 😉

Niet te doen op je balkon: Nr. 1 Waar ga je zitten?

Juist, niet op de reling van je balkon! Tja, het gebeurt helaas nog te vaak dat er mensen of kinderen overboord vallen( en verdrinken) omdat ze op de reling waren gaan zitten! Vooral als er drank in het spel is wil men nog weleens een gokje wagen. Wat je ook hoort is dat men van het ene naar het andere balkon wil klimmen van buitenaf! Niet doen, veel te gevaarlijk.

Heb je vragen en/of opmerkingen? Laat dan een reactie achter. Eveline

Uitgelichte afbeelding: Pixabay. Kaisender

Wat Zijn 10 Mooie Cruise Havens Die Jij Niet Mag Missen?

Vul je naam en emailadres in en ontvang Gratis en direct een prachtig PDF met 10 mooie havens in je postvak. Geschreven i.s.m. Captaincruise! Tevens ontvang je 1 x per 2 weken een mail met interessant cruise nieuws en leuke aanbiedingen. PS: wij houden ook niet van spam. Je emailadres is veilig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *