Spa center en fitness tijdens de cruise?Meer info vind je hier!

Gemiddelde leestijd: 10 minuten

Inhoudsopgave

Tijdens je cruise is het heerlijk om aan boord van het cruiseschip het Spa Center en de Fitness te bezoeken. Alle cruiseschepen hebben een Spa Center en Fitness ruimte aan boord. Ook worden ze steeds groter en ruimer, vooral op  de nieuwere cruiseschepen. Wil jij meer weten over het Spa Center en de Fitness aan boord? Lees dan verder.

Ontspannen in het Spa Center

Foto: H.Frohnhof via Pixabay.

Heerlijk toch? Na een dagje excursie (je hebt je voeten er bijna afgelopen) is het heerlijk om je te laten verwennen en te ontspannen in het Spa Center aan boord van het cruiseschip. Of misschien ga je juist niet op excursie zodat je lekker de ruimte hebt. Want juist op havendagen is het rustig in het Spa Center aan boord en kan je nog meer ontspannen en genieten.

Wat is er te doen in het Spa Center?

Elke eerste dag aan boord van je cruise, de dag dat je aan boord komt is er een soort open dag in het Spa Center. Als je tijd hebt, ga er dan heen en dan krijg je een rondleiding door een medewerker. Dat is superleuk want zo kan je zien wat er allemaal te doen is en wat voor lichaams- en gezichtsbehandelingen er allemaal zijn.

In het Spa Center is vaak aanwezig (afhankelijk van de grootte van het schip en het Spa Center. B.v. Costa Cruises heeft een hele grote Samsara Spa aan boord van de meeste schepen en Seabourn heeft een hele luxe spa.)

 • Finse sauna
 • turks stoombad
 • een relax ruimte met heerlijke relaxbedden of luie stoelen.
 • een apart gedeelte buiten waar ook relaxbedden staan om te zonnen of te ontspannen in de schaduw
 • één of meerdere jacuzzi’s
 • een voetenbad met afwisselend warm en koud water
 • behandelruimtes voor een lichaams massage of gezichtsbehandeling
 • ook is er een ruimte met 2 behandeltafels, voor een koppelmassage( dus allebei een ontspannigsmassage in dezelfde ruimte
 • Een prive ruimte die te huur is met eigen terras, jacuzzzi en relaxbedden en stoelen. ook met een mooi uitzicht natuurlijk.
 • Op de nieuwere schepen zijn er ook aparte spa cabins te huur met je eigen prive plekje. Dus hier zal je nog meer privacy ervaren. B.v. op de Seabourn Encore (zie op de foto, de witte cabins achterin op de foto).

Wat voor heerlijke behandelingen zijn erin het spa center?

Als je op de 1e dag van je cruise met de rondleiding meegaat in het Spa Center, krijg je te horen wat voor heerlijke behandelingen er zijn. Keuze heb je vaak uit de verschillende massages, zoals een gewone ontspanningsmassage, een hotstone massage of een body scrub met daarna een overheerlijke massage. Op sommige cruiseschepen is er ook een acupuncturist in het spa center aanwezig voor behandelingen.

Ook kan je kiezen voor gezichts behandelingen en in de salon kan je je haar laten doen en/of je nagels mooi laten maken. Kijk voor behandelingen in de spa van jouw keuze op de website van jouw cruisemaatschappij. Daar vind je vaak bij de afdeling Spa een lijst met behandelingen zodat je je alvast lekker kan maken voordat je aan boord gaat.

In de Fittness ruimte kan je natuurlijk op eigen houtje alle fitness apparaten gebruiken. Ook kan je een priveles boeken bij de personal trainer. En er zijn vaak yogalessen op aangegeven tijden(deze zijn inclusief de cruiseprijs).

Is het Spa Center Inclusief of niet?

Het Spa Center aan boord van een cruiseschip is altijd een apart gedeelte op het cruiseschip. Je kan er niet zomaar vrij in en uitlopen. Daarentegen is de Fitness ruimte is wel vrij toegankelijk. Deze ligt vaak aan of vlakbij het Spa Center omdat ze bij elkaar horen. Ook is er vaak nog een salon bij voor haarbehandelingen en manicures(nagels).

Voor gebruik van Het Spa Center wordt vaak een toegangsprijs gevraagd. Je kan een dagkaart aanschaffen waarmee je de hele dag gebruik mag maken van de faciliteiten in het Spa Center. Op sommige cruiseschepen is gebruik van de sauna wel gratis. Dit is afhankelijk van de cruisemaatschappij.

Als je de eerste dag naar  de rondleiding gaat kan je vaak korting krijgen voor een kaart voor de hele cruise. Ook hoor je dan wat er wel en niet gratis is in het Spa Center en de Fitness ruimte.

Op Seabourn waar ik gewerkt heb was de sauna en relaxruimte gratis wanneer je een behandeling boekt. Anders kon je een dagkaart kopen voor een klein bedrag.

Kapsalon en nagelstudio

Voor de lichaams- en gezichts behandelingen die je laat doen in het Spa Center moet je wel betalen. Tevens betaal je in de haarsalon en nagelsalon de behandelingen. Deze zijn niet inclusief de cruiseprijs. Dit komt omdat Het Spa Center aan boord van een cruiseschip worden gerund door Steiner (BackTo Sea) of Canyon Ranch Spa Club. Dat is verschillend per cruisemaatschappij.

De prijzen van de behandelingen zijn vaak niet goedkoop. Het varieert per cruisemaatschappij en begint ongeveer vanaf 100 dollar voor een ontspanningsmassage. Ik heb gewerkt in de Spa@ Seabourn en de goedkoopste ontspanningsmassage van 50 minuten was 140 dollar. Je mag dan wel ook de heel dag verder gebruik maken van alle faciliteiten in de spa! Ik weet het, het is niet goedkoop maar ik heb de prijzen niet gemaakt. Dat zei ik altijd maar als iemand het er niet mee eens was.

Over het algemeen is het Spa Center op elk cruiseschip een zeer luxe en relaxte bedoeling, en je baadt je (letterlijk) in rust.

De Fitness ruimte of buiten joggen?

De Fitness ruimte hoort ook bij het Spa Center en is vaak wel apart toegankelijk. Deze is gratis en kan je zo vaak gebruiken als je wilt. Ook de grootte van de fitness ruimte is afhankelijk van de grootte van het cruiseschip. Wel is het (bijna) altijd zo dat je een geweldig uitzicht over zee hebt terwijl je je overmatige kilotjes eraf loopt.

Vaak is er ook nog een aparte ruimte voor groepslessen. Soms is er ook  een Kynesis Wall. Dit is op Seabourn in ieder geval aanwezig. Dit is speciale apparatuur waarmee je alle spiergroepen kan trainen. Deze kan je alleen gebruiken onder leiding van de de fitness instructeur met een priveles.

Daarnaast worden er er ook vaak yoga en pilates lessen gegeven in het zaaltje. Soms ook buiten op het dek als het mooie weer is. Deze lessen zijn ook inclusief de cruiseprijs. De privelessen van de fitness instructeur zijn niet inbegrepen. Je kan er ook voor kiezen om buiten op het dek als er een joggingbaan is, om buiten te joggen.

Nog even alles op een rijtje

Even nog de belangrijkste punten over het spa center op een rij.

 • Het Spa Center bestaat uit de Spa, Fitness ruimte en de haar- en nagelsalon. Ook is vaak nog een buitengedeelte om te relaxen.
 • De toegang tot de fitness is gratis en voor de Spa moet je betalen. Soms is de sauna wel gratis(afhankelijk van de cruisemaatschappij).
 • Om er achter te komen wat er allemaal te doen is ga je de 1e dag naar de spa en neem je een gratis rondleiding. Zo kom je er ook achter wat de kosten zijn en wat er inclusief de cruiseprijs is en wat niet.
 • De spabehandelingen zijn niet gratis en niet inbegrepen in de cruiseprijs. Dat is helaas nou eenmaal zo, daar kan ik ook niks aan doen;)
 • Boek je dagje spa het liefst op een havendag, dan is (bijna) het hele schip aan wal en kan jij lekker relaxen in het spa center.

Hopelijk heb ik je zo genoeg info gegeven over het spa center en de fitness op je cruise. Heb je vragen over de spa of iets anders met cruisen? Vraag het mij gerust! Misschien kan ik je helpen.

Eveline

Uitgelichte afbeelding. De vernieuwde spa op de Royal Princess. Bropn: R.Eime (licentie).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *