Wat zijn de mooiste Seabourn momenten?

Gemiddelde leestijd: 13 minuten

Inhoudsopgave

Update:28/03/2018: Het laatste cruise nieuws over de nieuwe Seabourn Ovation en wist jij dat deze luxe cruisemaatschappij ook bijna helemaal inclusief is? Lees verderop meer hierover plus een video over de culinaire eetgelegenheden op de Ovation!!

Het motto van Seabourn?

Seabourn Sojourn.
Foto: J.Friedman. Licentie

Voor iedereen zou reizen zo leuk mogelijk moeten zijn, het liefst in een zo luxe en mooi mogelijke omgeving. Met de best mogelijke service zo veel mogelijk mooie momenten creëren voor de gasten. Seabourn richt zich voornamelijk op stellen die van rustige, luxe en zeker ook van een informele sfeer houden. Er zijn geen kinderfaciliteiten of grote glijbanen.

Natuurlijk wil ik je graag vertellen over Seabourn, de cruisemaatschappij waar ik 2 jaar voor gewerkt heb! En dat klopt, wat ik hierboven heb geschreven, bij Seabourn staat echt de gast op nummer 1.

Seabourn komt met luxe expeditie schepen!

Seabourn heeft ook bekend gemaakt dat er twee mooie en zeer luxe expeditieschepen komen tussen 2020 en 2022. Eén daarvan gaat Venture heten. Beide zullen voorzien zijn van onderzeeers om de gast een nog ultiemere en luxere ervaring te geven van het cruisen in afgelegen gebieden. Deze twee zullen voornamelijk naar Antarctica varen.

Doop Seabourn Ovation

In mei 2018 werd de nieuwe Seabourn Ovation gedoopt door niemand minder dan Elaine Page en Seabourn heeft de nieuwe culinaire eetgelegenheden op de Ovation bekend gemaakt! Bekijk de video of lees hieronder meer!

Eetgelegenheden Ovation

Ik ga doornemen wat er allemaal voor culinaire eetgelegenheden zijn op de Ovation want dat heeft Seabourn namelijk bekendgemaakt en dat ziet er allemaal erg lekker uit! Twee jaar heb ik op de Seabourn Sojourn gewerkt, dus ik ben een grote Seabourn fan. Ik vind het leuk om te horen dat er een paar mooie restaurants zijn bijgekomen! Ik ga beginnen en op het eind laat ik nog wat extra mooie foto’s zien.

Restaurants Seabourn Ovation

Het hoofdrestaurant” The Restaurant”. Hier heb je FIne Dining, dus er zijn veel smakelijke gerechten en je hebt ook de keus uit vegetarische gerechten. Op bepaalde avonden wordt dit restaurant omgetoverd tot The Grill  met smakelijke gerechten van Thomas Keller. Op de achtergrond van de foto zie je de glazen wand met wijn.

The Colonnade(ook met foto): Hier kan je buiten en binnen eten, ontbijt, lunch en diner in buffetvorm. Er is ook bediening aan tafel. Het eten wordt ter plekke bereid in de open keuken!

The patio: Dat is het buffetrestaurant bij het zwembad waar je relaxt kan eten, oa pasta en grill gerechten, salades, soeo en verse pizza .

The Sushi: Dit is het nieuwe restaurant op de Seabourn ovation. Sushi gemaakt van verse ingredienten, een speciaal Sake menu, boxen voor de lunch en je kan ook de koks het eten klaar zien maken! Dit restaurant is alleen op de Ovation en de Encore aanwezig, dus niet op de Sojourn en de Quest.

Seabourn komt met ijs!

En wel met de: Artisan Gelato. Elke dag wordt er ver ijs gemaakt op melk en fruitbasis en aan de gasten uitgedeeld. er wordt ook gebruik gemaakt van verse en plaatselijke ingredienten zoals citroenen uit Amalfi als ze daar liggen. mmm. lekker 🙂 Ijs is alleen op de Ovation aanwezig!

Roomservice: op alle schepen van Seabourn is er de mogelijkheid van in suite dining, inclusief de gerechten uit The Restaurant.

Seabourn Square: Voor verse koffie, speciaal gemaakt van vers gemalen koffiebonen, koffie en thee specialiteiten met vers gebakken broodjes en middagsnacks.

Afternoon tea: Elke dag om 16.00 is er High tea met vers gebakken scones en koekjes in De Obeservation Bar.

Cocktail hour: Op de Ovation zijn 7 bars en lounges met een open bar beleid. Je kan drinken wat je wilt en waar je wilt zonder wat te hoeven afrekenen. Hier vallen ook  de speciale cocktails onder die zijn gemaakt door de beroemde mixologist Brian van Flandern.

Seabourn heeft een all inclusive formule. Het eten in alle restaurants is inbegrepen in de cruiseprijs. Je mag eten waar en wanneer je wilt. Ook de drank en fooi is inbegrepen in de cruiseprijs.

Hier op de video zie je Ferry, van het barteam, op de strand bbq bij Isla Catalina:)

 Seabourn momenten

Momenten die je voor altijd bijblijven. Dat is het motto van Seabourn. Het creëren van zoveel mogelijk Seabourn momenten. Dit bereiken ze oa door:

 • vaarroutes over de hele wereld aan te bieden,  ook naar kleine havens waar dus de grote schepen niet komen. Dit betekent, meer exclusieve/intieme plekjes op aarde te ontdekken.
 • de bijna 1 op 1 service die word aangeboden door Seabourn op al hun schepen
 • een zeer ontspannende, bij de prijs inbegrepen,nek en schoudermassage bij het zwembad
 • een informeel “Kaviaar in the surf beach” party, waarbij de kaviaar door de officieren zelf word uitgedeeld aan de gasten vanaf een surfboard in het water( zie video hierboven)
 • “Shoppen met de chef”, waarbij je word meegenomen door de chef kok om vis te kopen op de plaatselijke markt.
 • Champagne bij ontvangst
 • En zo kan ik nog wel even doorgaan,(ervaar het zelf zou ik zeggen)

Klein begonnen..

Opgericht in 1986 is Seabourn begonnen met 3 kleine schepen, de Spirit, Pride, en de Legend. Deze kleine yachten waren al superde luxe en boden ruimte aan rond de 200 man.

Ik zeg waren, want in 2013 heeft Seabourn deze mooie kleine yachten verkocht aan Windstar Cruises.

Iets groter, en luxer..

Ondertussen hadden ze niet stilgezeten want in 2009 werd de Seabourn Odessey geintroduceerd. Dit yacht heeft 11 dekken net zoals de zusters die in 2010 en 2011 gedoopt werden, de Sojourn en de Quest. Deze bieden elk plek aan rond de 400 man en hebben met ruim 350 man personeel bijna een 1 op 1 service.

Groter en luxer met het luxe cruiseschip  Seabourn Encore!

Door het bouwen van het luxe cruiseschip Seabourn Encore heeft Seabourn weer bewezen een pracht schip te kunnen bouwen. De Encore heeft 12 dekken, 1 dek extra, dus nog meer ruimte voor de gasten. Eigenlijk een 6 sterren schip qua luxe, accomodatie en service.

Op 7 januari 2017 is het luxe cruiseschip Seabourn Encore gedoopt door Sarah Brightman(meest succesvolle soprano ter wereld!) in Singapore, waarna het begonnen is met de eerste cruise. Net zoals alle andere yachten vaart de Encore de hele wereld over.

Dek 12: de spa retreat, met prive cabines

Dit extra dek is toebedeeld aan de spa. Als ex medewerker van de Spa van Seabourn vind ik dat erg leuk. Maar nog leuker is het natuurlijk voor de gasten die gebruik kunnen maken van een hele ruimte met prive cabines en hier ook behandelingen kunnen krijgen. Bijvoorbeeld een ontspannende massage of een gezichtsbehandeling.

Op het luxe cruiseschip Seabourn Encore is naast de spa op dek 10, waar oa de sauna, stoombad, en meerdere behandelruimtes zijn, is er dus nu ook het dek 12 spa retreat. Heerlijk om je te laten verwennen en te ontspannen, weg van de drukte. Er is maar toegang voor een beperkt aantal gasten, dus meer privacy en rust voor ieder.

Alle suites met prive balkon

Het luxe cruiseschip de Seabourn Encore bied ruimte voor 600 gasten. Het is hiermee ook wat groter dan de voorgangers de Quest, Sojourn en Odessey.

Elke suite( ja das lees je goed, suite, er zijn namelijk geen hutten) heeft een prive balkon. Als jij dus er voor kiest om een dag op je prive balkon de zee aan je voorbij te zien glijden, dan is dat zo erg nog niet geloof ik. Met 24/7 roomservice beschikbaar al helemaal niet!

Eten wanneer en waar je wilt in 6 restaurants!

Eten op het luxe cruiseschip Seabourn Encore is iets speciaals. Hoge culinaire standjes en nu op de Encore gaan ze nog een stap verder door de keuken aan te bieden van Thomas Keller. Hij is een beroemde top chef kok uit Amerika. De chefs die werken op de Encore zijn opgeleid in samenwerking door Thomas Keller.

Met 6 restaurants op het luxe cruiseschip Seabourn Encore wordt het misschien nog moeilijk om een keuze te maken. In elk restaurant geld dat je mag komen eten op welke tijd jij zelf wilt!

De restaurants hebben natuurlijk wel bepaalde openingstijden maar in die tijden mag je zelf bepalen wanneer je gaat eten. Dus geen gesloten zitting zoals je vaak vind bij grote cruiseschepen. Gewoon eten wanneer jij wilt.

 • Seabourn Square. De koffie plaza voor alle soorten koffie en kleine snacks.
 • De Grill Patio, restaurant bij het zwembad
 • De Colonade, open buffet en a la carte, waar je ook heerlijk buiten kan eten en genieten van de ondergaande zon. Hier word je begeleid naar een tafel, behalve bij ontbijt en lunch.
 • Het nieuwe Sushi restaurant, die de heel dag eten serveert. De naam zegt het al!
 • De nieuwe aanwinst in samenwerking met Top chef Thomas Keller, Restaurant de Grill  by Thomas Keller.
 • Het Hoofd restaurant, waar je begeleid word naar een tafel. Maar je kan komen op welke tijd het jouw uitkomt in de vastgestelde openingstijden natuurlijk.

Bij sommige restaurants is het wel noodzakelijk te reserveren van te voren. Dit kan je makkelijk doen zodra je aan boord bent. Het hoofd restaurant en de Grill by Thomas Keller zijn echt formele opties, de overige restaurants wat minder.

Wist je dat Seabourn

 • 1  van de cruisemaatschappijen is waar de fooien inclusief de prijs is?
 • op het luxe cruiseschip Seabourn Encore ook een marina heeft op dek 3? Dit betekent op sommige dagen, kan er gewatersport, gezwommen en gesnorkeld worden vanaf het schip!
 • Zo’n beetje alles inclusief is, behalve enkele DURE( en dan bedoel ik echt dure) wijnen en champages, wifi en spabehandelingen. Maar bij alle maaltijden(lunch en diners) worden goede wijnen geserveerd. En die zijn ook inclusief. En dan heb je natuurlijk de vele bars aan boord met genoeg keuze aan drankjes.
 • Ook soms aanbiedingen heeft, dus de prijs soms best wel mee kan vallen voor een cruise. Jaja echt waar! Tuurlijk, het is bekend dat Seabourn dure cruises aanbied. Maar als je goed zoekt naar aanbiedingen, de site in de gaten houd(www.seabourn.com) En vroeg boekt, dan kan je weleens mazzel hebben:)
 • Hier geldt ook, boeken in december/januari voor het jaar daarop kan ook nog weleens schelen in de prijs. Of klik op de button hieronder voor cruises!

Wil jij een cruise boeken met Seabourn?

Uitgelichte afbeelding: De Seabourn Odyssey. Foto: A.Olson via PIxabay

Wat Zijn 10 Mooie Cruise Havens Die Jij Niet Mag Missen?

Vul je naam en emailadres in en ontvang Gratis en direct een prachtig PDF met 10 mooie havens in je postvak. Geschreven i.s.m. Captaincruise! Tevens ontvang je 1 x per 2 weken een mail met interessant cruise nieuws en leuke aanbiedingen. PS: wij houden ook niet van spam. Je emailadres is veilig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *