Seabourn Cruise Line

Inhoudsopgave

Seabourn
Buiten eten bij Seabourn.Foto: M.Louagie

Wat voor mensen zie je aan boord bij Seabourn?

Seabourn Cruise Line is klein en erg luxe. Maar ook super gezellig. Er cruisen allerlei verschillende mensen mee met deze leuke cruisemaatscghappij en niet alleen oudjes. Ik zag jonge mensen voorbij komen, mensen van 30 – 50 en wat ouderen. Echt een mix van van alles. En dat alles met een leuke informele sfeer. En dat zou je misschien niet denken bij deze cruisemaatschappij.

Wat ook leuk is, is dat de gasten uit veel verschillende landen komen. Ok, ook wel veel Amerikanen, maar niet alléén Amerikanen. Ook Europeanen en zelfs mensen uit Australië en Nieuw Zeeland. En de sfeer is informeel aan boord. De crew en de officieren zijn vriendelijk naar alle gasten en de kapitein maakt geregeld een geintje door de intercom.

Wel is er 1 gala diner per cruise en dan dien je in smoking op te treden bij het diner. Ook leuk toch! En waar je ook rekening mee moet houden is dat Seabourn Cruise Line geen kinderanimatieteam heeft. Kinderen zijn wel welkom natuurlijk.

Seabourn Cruise Line heeft de beste “Caviar in the surf” party!

Ja, en dat kan ik eigen ervaring zeggen: als je een cruise boekt Seabourn Cruise Line in het caribisch gebied dan is er op oa Isla Catalina een stukje prive strand waar de cruiseschepen van Seabourn Cruise Line mogen ankeren. Alle benodigheden voor de beach bbq worden door het personeel aan land gebracht in de tenderboten.

Dan met z’n allen opbouwen, de gasten komen iets later en dan gaat het feest ” The Caviar In The Surf” beginnen. Eten, drinken, watersport, zwemmen, massages, en ja kaviaar en champagne wordt in de zee geserveerd, meestal door de officieren. Ik mocht op één van die beach bbq’s ook erbij zijn, helpen met opbouwen en omdat ik in de spa werkte , de gasten masseren.

Wat is inclusief bij Seabourn?

Ondertussen heeft Seabourn Cruise Line 5 kleine cruise yachten. De Quest, Sojourn, Odessey, Encore en de wat grotere Ovation. De laatste is voor ruim 600 gasten. De andere voor 300 tot 400 gasten. Het eerste luxe expeditieschip van Seabourn Cruise Line komt in 2020 als het goed is en je kan er al cruises voor boeken!

Bij deze luxe cruisemaastchappij is alles inbegrepen in de cruiseprijs. Oke, bijna alles. De spabehandelingen, wifi en bepaalde excursies zijn niet inbegrepen in de cruiseprijs. Maar de fooi, alle maaltijden in alle restaurants, alle drank (behalve de allerallerduurste champagne en wijn maar geloof me die wil jij niet bestellen, zo duur!;) en gebruik van de spullen van het watersportplatform zijn inbegrepen.

Errug luxe maar ook errug gezellig

Seabourn Cruise Line komt in super kleine en mooie haventjes en heeft mooie routes.

Toen ik bij Seabourn werkte, ging de Sojourn de wereld rond en we kwamen echt in de mooiste en kleinste haventjes die je je maar kan voorstellen. Denk aan Cook Islands, Sorrento ( Italië, Halong Bay( Vietnam), de amazone( Brazilië).

Ook grote havens worden aangedaan natuurlijk zoals Hong Kong, Sydney en Barcelona. En nog veel méér..Het mooie vind ik van Seabourn dat ze gewoon geweldig mooie routes heeft.

Seabourn cruise line heeft alléén suites met balkon

Bij Seabourn kan je alleen vanaf suite met balkon boeken. Je hebt dus overal prachtig uitzicht, er zijn geen binnenhutten. Er is wel verschil in de soort suite. Je hebt bv ook de Owners suite, die is het duurst, of “gewone” veranda suites met balkon.

Een prachtige cruise maken met Seabourn?

Uitgelichte afbeelding: Tom Borslid