De prive eiland Top 5 van cruise maatschappijen!

Gemiddelde leestijd: 7 minuten

Inhoudsopgave

Cruise maatschappijen spelen mooi in op de behoefte van hun gasten om tijd door te brengen tijdens hun cruise op een mooi en tropisch prive eiland waar ze helemaal kunnen doen wat ze zelf willen.

f dat nou de hele dag zonnenbaden is, of juist paardrijden in de branding en daarna een heerlijke massage, het kan allemaal op zo’n prive eiland. Voor de kinderen worden zijn er vaak ook talloze activiteiten en dan natuurlijk is er voor de ouders een adults only strand.

Ook wordt natuurlijk de inwendige mens niet vergeten want er is genoeg te drinken en te eten tijdens zo’n dag op een prive eiland. Hier vind je de prive eiland Top 5 van cruise maatschappijen!

Prive eiland Coco Cay

Prive eiland
Coco Cay.Foto: Pete Chacalos via Pixabay

Dit prive eiland is één van de eilanden van Royal Caribbean International. Zij hebben er namelijk twee. De andere bespreek ik hierna. Coco Cay ligt in de Bahama’s en is eco vriendelijk. Wat kan je allemaal doen op Coco Cay, het prive eiland van Royal Caribbean?

Er zijn cabanas voor suite gasten en ook is er iets nieuws: South Beach, een apart strand met uitgebreide loungeplekken en stoelen, een drijvende bar, strandbedden en bungalows. Ook word er een shuttle service hiernaartoe aangeboden vanaf het cruiseschip! Op Coco Cay wordt er getenderd, dat betekent dat je met de kleine bootjes naar de wal wordt gebracht.

Prive eiland 2: Labadee, Haiti

Het tweede prive eiland van Royal Caribbean ligt in Haiti en heet Labadee. Dit is eigenlijk geen eiland maar een privaat eigendom gelegen op Haiti. Dat betekent dus dat ook hier alleen de cruiseschepen van Royal Caribbean aanleggen en de gasten de hele dag op dit tropisch resort zich kunnen vermaken. Op Labadee is een kade waar het  cruiseschip kan aanleggen.

Er is zelfs een zipline van bovenop de berg naar beneden vanwaar je een schitterend uitzicht hebt! Verder zijn er ook prive cabanas, stranden, lounge stoelen,  watersportactiviteiten en een super waterglijbaan! Er is een kleine lokale markt met Haitaanse souvenirs, er zijn dansshows en je kan  ook mooie tours in de omgeving maken!

Prive eiland 3: Half Moon Cay

Prive eiland
Prive eiland Half Moon Cay. Foto: Vonnah40 via PIxabay

Dit prive eiland is van Holland Amerika Lijn en Carnival. Van beide maatschappijen leggen hier cruiseschepen aan. Dit prachtige prive eiland ligt ook in de Bahama’s en het is een stuk prive grond op het eiland Little San Salvador Island. Ook op Half Moon Cay wordt er getenderd dus je wordt met de kleine bootjes naar de wal gebracht.

Het heeft schitterende natuur, een helderblauwe zee, witte stranden en genoeg activiteiten om je te vermaken zoals paardrijden, fietsen, wandelen,vogels spotten, en verschillende watersportactiviteiten oa zwemmen met pijlstaartroggen of gewoon snorkelen!

Je vind er 3 watersportcentra, een kinderspeelgebied en een waterpark! Dat alles is met een “tram” verbonden(bron cruisereiziger.nl). Je mag ook gewoon de hele dag relaxen aan het strand:) of eten in het overdekte dinerpaviljoen.

Castaway Cay

Dit prive eiland is van Disney Cruise Lines en is ook exclusief voor gasten van de cruiseschepen van Disney.  Er zijn veel stranden waaronder een groot familie strand, een kindergebied en een strand voor alleen volwassenen.

Ook is er een speciaal adult only strand waar je als ouder kan relaxen als je je kinderen hebt afgezet in het kindergebied met oa waterkanonnen en glijbanen die uitkomen in zee! Verder zijn er natuurlijk bars en wat restaurantjes en er zijn veel (watersport)activiteiten, zoals parasailen, zeilen, snorkelen,waterfietsen of gewoon fietsen!

De oude landingsbaan in het midden van het eiland is een mooi fietspad! Wat ook leuk is om te weten is dat je een kaartje kan sturen vanaf het eiland met een speciale postzegel. Deze postzegel is ontworpen speciaal voor Disney. En je kan het oude zeilschip The Fying Dutchman bewonderen. Die is speciaal daarna toe gehaald na het filmen met Pirates of the Caribbean(zie foto hieronder van Mike Burton).

Great Stirrup Cay

Dit prive eiland is van Norwegian Cruise Line en heeft in 2017 een hele vernieuwing ondergaan. Er zijn o.a. meer strandstoelen en nieuwe luxe cabana’s. Hier kunnen de gasten van Norwegian op hun cruise de hele dag genieten van het mooie helder water, de witte stranden en wat eten of drinken met uitzicht over zee!

Er zijn ook activiteiten zoals o.a. het aaien van roggen, kajaken. Het is mogelijk om een massage te krijgen op het strand en er is een kinderwaterpark! Ook zijn er diverse plekken om te picknicken. Om aan wal te komen wordt er ook getenderd, met de kleine bootjes word je aan de wal gebracht.

Wil jij een cruise maken naar een prive eiland?

Kijk dan bij onderstaande cruise aanbieders en zoek op vertrek Miami of Fort lauderdale en bestemming Bahama’s of de naam van het prive eiland als tussenhaven(waar mogelijk).

Uitgelichte afbeelding: Aniah via Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *