Princess Cruises

Inhoudsopgave

Princess Cruises heeft grote cruiseschepen én 1 kleinere

Princess Cruises
De Regal Princess.Foto: Lothar Baxmann via Pixabay.

De meeste cruiseschepen zijn groot. Dit wil zeggen er kunnen meer dan 2000 gasten op. Het verschilt per schip maar het aantal gasten ligt tussen de 2000 en 3500. De Royal Princess, Regal en Majestic Princess zijn de grootste en hier kunnen ruim 3500 gasten op.

De kleinere van de Princess is de Pacific Princess en deze is voor nog luxere intieme cruises. Hier kunnen maximaal 670 gasten op. Deze is dus meer voor mensen die niet van grote schepen houden en de massa willen ontwijken.

Chocoladeliefhebbers opgelet!

Op de schepen van Princess Cruises is er veel (handgemaakte) chocola aanwezig. En niet alleen voor bij de koffie maar in verschillende gerechten, cakes, muffins, koekjes, bij wijnproeverijen en in de spa! Leuk om te weten toch!

En dit allemaal omdat Norman Love een chef kok is die gespecialiseerd is in chocola. Over de hele vloot vind je zijn handgemaakt chocolade produkten en kan je genieten van wijn sessies met chocola of een chocolade body treatment in de spa.

Kinderen raak je niet kwijt met deze technologie!

Op cruiseschepen ben je misschien weleens bang dat je je kinderen kwijt raakt of dat zij verdwalen. Ook bij Princess Cruises hebben zij hieraan gedacht en zijn op het volgende idee gekomen. Door iedereen een polsbandje te geven dat alle leden van het gezin met elkaar verbind door hoogstaande technologie( oa GPS) kan je altijd zien waar je kinderen zich bevinden aan boord.

Ook kan je er drankjes mee bestellen en reserveringen maken( bv voor de show van de avond). Handig zo’n medaillon( zo noemen zij het). Ook hierdoor is het internet enorm goed aan boord! ( Let op roaming kosten van je eigen telefoonprovider kunnen flink oplopen).

Princess Cruises is ook voor avonturiers en natuurliefhebbers!

De doelgroep is voornamelijk gezinnen maar ook mensen die van natuur en wildlife houden kunnen tegenwoordig hun hart ophalen op de cruises van Princess. Omdat zij een samenwerking zijn aangegaan met Animal Planet en Discovery At Sea zijn er vele mooie en interessante workshops en excursies, aan boord én aan wal, te volgen.

Ook voor kinderen zijn er speciale activiteiten! Wat dacht je van Sharkweek of sterrenhemel kijken excursies op het bovenste dek( ook voor volwassenen natuurlijk) onder leiding van professionele astronomen.

Princess Cruises is ook voor kinderen erg leuk!

Er is overal aan boord een professioneel kinderanimatie team aanwezig voor de leeftijd van 3 tot 20! Op de Pacific word er een kinderanimatieteam ingezet bij meer dan 20 kinderen.

  • Baby’s vanaf 6 maanden tot 2 jaar zijn welkom in Camp Discovery onder begeleiding van een ouder.
  • Voor de leeftijd van 3 tot 7 jaar is er de “Tree House” waar de kinderen worden vermaakt met spelletjes en andere activiteiten.
  • The Lodge is voor kinderen van 8 jaar tot en met 12 jaar. Diverse activiteiten worden georganiseerd! Spelletjes( ook buiten), mini golf, basketball, yoga, workshops( Discovery, animal Planet en kook workshops).
  • The beach House is de plek waar je tiener wilt rondhangen op de cruise. Met gelijkgestemden naar een beach party, danslessen volgen of gewoon hangen in de lounge hoek. ( onder begeleiding).
  • De tieners van 18 tot 20 hebben hun echte eigen lounge ruimte zonder oppas. Moet kunnen toch!?

Drankenpakket Princess Cruises en meer info

Wat is er allemaal inbegrepen bij een cruise van Princess en wat niet? Een drankenpakket is niet inbegrepen. Zie hier alle prijzen. Wat er is wel inbegrepen: de overnachting, alle overheerlijke maaltijden in het hoofdrestaurant( met open en gesloten zitting), maaltijden in de pizzeria en het International Cafe, en de heerlijkste (chocolade) desserts, koekjes en bonbons met koffie en /of thee in verschillende bars.

De open zitting voor diner is niet geldig op de Pacific Princess. De fooi bij Princess Cruises is tussen de 13,50$ en 15,50$ pppd. Dit is afhankelijk van de soort hut of suite.

  • Gesloten zitting: Er zijn twee tijden voor het diner in het hoofdrestaurant. Een vroege en een late. Bij deze zitting eet je de hele cruise op dezelfde tijd en aan dezelfde tafel met dezelfde mensen.
  • Open zitting: Dan kan je zelf bepalen aan welke tafel je eet en hoe laat (in de openingstijden van het restaurant).

Zelf een cruise maken met Princess Cruises?

Uitgelichte afbeelding: Cruiseschepen van Princess Cruises in Auckland, Nieuw Zeeland. Foto: A.Olson via Pixabay.