Princess Cruise.Waarom is dit zo bijzonder?

Gemiddelde leestijd: 9 minuten

Inhoudsopgave

Princess Cruises is een amerikaanse cruise maatschappij. Wist jij dat de serie Love Boat is opgenomen op een Princess Cruise schip? Op de oude Pacific Princess om precies te zijn. Dat is natuurlijk leuk om te weten.

Maar waar staat deze luxe cruisemaatschappij nog meer voor? In dit bericht vind je alle info over een Princess Cruise.  Wist je bijvoorbeeld waarom chocolade liefhebbers zich helemaal thuis zullen voelen op een Princess Cruise schip?  Dat lees je hier.

Doelgroep van een Princess Cruise

Iedereen die houdt van gezellige grote cruiseschepen zal zich prima thuis voelen en vermaken op alle Princess Cruise schepen. Zoals je verderop kan lezen is er genoeg te doen voor jong én oud. Voor die gene die nog luxer willen cruisen maar op een klein cruiseschip dan is de Pacific Princess een goede uitkomst.

De Princess Cruise schepen

De vloot bestaat uit 17  grote cruise schepen en 1 klein luxe schip. Zij varen overal ter wereld. De grootste schepen, de Majestic Princess, Regal Princess en Royal Princess vervoeren ieder 3560 passagiers.

Op het kleine schip de Pacific Princess kunnen 670 gasten de sfeer van een kleiner, intiem, en luxe cruise schip ervaren. Alle andere schepen kunnen tussen de 1998 en 3560 passagiers vervoeren en de gemiddelde verhouding van crew/passagier is gemiddeld 1 op 2,5.

De andere 4 sterren schepen zijn: Caribbean Princess(3140), Coral Princess(2000), Crown Princess(3080), Dawn Princess(1998), Diamond Princess(2670), Emerald Princess(3080), Golden Princess(2600), Island Princess(2200), Ruby Princess(3080), Sapphire Princess(2670), Sea Princess(2000), Star Princess(2600), Sun Princess(2000).

De getallen erachter geven het aantal passagiers aan en totaal heeft Princess Cruises nu 18 schepen in de vaart.

Update 26 april 2018 Princess Cruise

Kijk de video over Princess Cruises of lees verder hieronder!

Come Back New op n Princess cruise!

Princess cruises heeft diverse thema’s geintroduceerd op hun schepen om zo nog meer tegemoet te komen aan de wensen van de gasten en om  de gasten nog meer te laten genieten van hun tijd aan boord en aan de wal. Daar kan je hieronder meer over lezen!

Introductie Medaillon op de Regal Princess november 2017

Door middel van een armband die in verbinding staat met je eigen mobiele apparaten, diverse touchscreens aan boord en je televisie in je suite, kan je straks up to date blijven op je cruise.

Je kan oa a la minute drankjes bestellen, een show reserveren, kijken waar je kinderen zijn want die zijn ook aangesloten op dit  magnifieke hoogtechnische systeem.

Ook kan je bijvoorbeeld al je benodigde documenten en wensen al uploaden als je thuis bent en op deze manier weet het schip alles al over jou en je kan je sneller inchecken. Zo kan jij meer genieten vanaf de minuut dat je aan boord stapt van je cruise vakantie.

Dit klantvriendelijke systeem is vanaf november 2017 op de Regal Princess aanwezig. In januari 2018 komt het op de Royal Princess, vanaf maart 2018 op de Caribbean Princess en vanaf mei 2018 op de Island Princess.

Discovery At Sea

Princess Cruises en Discovery zijn ook een exclusieve samenwerking  aangegaan om nog meer onvergetelijke momenten te creëren voor de jonge en oude gast aan boord maar ook tijdens de excursies.

Zo zijn er shows van onder andere Mythbusters, Deadliest Catch en Sharkweek. Sharkweek is niet meer 1 week maar altijd beschikbaar. Ook voor kinderen organiseren ze de leukste dingen hiermee. Het programma kan je zien op je tv in je suite.

Sterren kijken op n Princess cruise

Er worden sterrenhemel excursies georganiseerd door professionele astronomen die je alles over de sterren kan vertellen en dit gebeurt natuurlijk vanaf het bovenste dek.

Om  meer te weten te komen over locale planten en dieren cruisen er ook mensen mee die je alles daarover kunnen vertellen en er jaren studie in hebben gehad en er worden verscheidene leerzame workshops aangeboden.

Excursies met Animal Planet en Discovery!

De excursies van Princess Cruises staan al bekend om hun specialiteiten. Maar nu zijn ze ook een samenwerking aangegaan met Animal Planet en Discovery voor hun excursies. Dus niet alleen aan boord kan je genieten maar ook aan wal.

De mooiste en alleen voor Princess cruises aangeboden excursies  zijn er waar je kennis maakt met nog meer mooie natuur en dieren.

Kinderen tot 20 jaar vervelen zich niet op n Princess cruise!

Met de gebruikelijke kinderanimatieteams is er ook op een Princes Cruise voor elke leeftijd iets te doen.

3 – 7: The Treehouse

8 – 12: The Lodge

13 – 17: the Beach House

18 – 20: ook voor deze leeftijd alleen Club 1820, geen oppas, gewoon een club voor hunzelf.

Er zijn diverse activiteiten voor alle leeftijden waaronder, dansen, workshops, filmavonden, competities, parties en nog veel meer.

Op alle schepen is dit aanwezig behalve op de  Pacific Princess. Die heeft alleen kinderanimatie bij een minimale boeking van 20 kinderen. Niet in 1 gezin natuurlijk maar totaal per cruise.

Culinair genieten met veel keuze op een Princess cruise

Op alle schepen is een grote keus aan diverse restaurants, of je nou pizza’s, ijs of hamburgers bij The Salty Dog( Beste hamburger op zee!) wilt eten.

Het hoofdrestaurant “Fine Dining” biedt culinaire hoogstandjes aan in samenwerking met top chef Curtis Stone. Je kan kiezen tussen open(tussen 5.30 en 10.00) zitting en gesloten zitting( om 6.30 en 08.30).

Het is ook mogelijk om in plaats van je drankjes op je rekening te laten bijschrijven een drankenpakket aan te schaffen.

Drankenpakket Princess Cruises:

 • All inclusive drankpakket inclusief alles, tot drankjes van 10 dollar en dit kost 57,45 dollar per dag per persoon.
 • Een ongelimiteerd frisdrank pakket is vanaf  8,05 dollar per dag per persoon te verkrijgen.
 • Een koffiepakket is 35,65 per kaart waarvan maximaal 15 op koffie gebaseerde specialiteiten.

Prijzen en pakketten kunnen per schip verschillen.

Chocolade liefhebbers op n Princess cruise opgelet!

Norman Love is een chef kok gespecialiseerd in chocola en dan vooral om het in allerlei en de meest heerlijke variaties aan te bieden. Zo kan je chocola vinden in :

 • diverse gerechten in de Fine Dining
 • in de vorm van cake, muffins en nagerechten
 • de speciale wijnbar
 • de spa, voor een overheerlijke, ontspannende chocola behandeling
 • cookies in de divers cafe’s
 • en natuurlijk speciale Norman Love Chocolaatjes, verkrijgbaar zelfs online

Bestemmingen Princess Cruises

 • Alaska,
 • Azie,
 • Australie & Nieuw Zeeland
 • Noord Amerika, Canada & Caribbean
 • Europa(middellandse zee)
 • Noord europa
 • Japan
 • Mexico, Panama Kanaal & Zuid Amerika
 • wereld rondreizen en
 • transatlatische cruises

Grote schepen met een leuke intieme sfeer

Ondanks dat alle schepen groot zijn, behalve dan de Pacific die is klein en nog luxer, is de sfeer aan boord overal toch intiem en gezellig. Overal aan boord zijn leuke gezellige hoekjes gemaakt zodat je niet het gevoel hebt op een super groot massaal schip te zitten.

En dat maakt het zo leuk. Wil jij graag een mooie Princess cruise maken? Klik dan hieronder op de cruise aanbieders. Zij bieden mooie cruises aan van Princess Cruises.

Uitgelichte afbeelding: B.Spragg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *