Oceania Marina voor een luxe cruise?Lees hier waarom!

Gemiddelde leestijd: 12 minuten

Inhoudsopgave

Omdat ik al eerder over Oceania Cruises heb geschreven en ik  dit zo’n onwijs mooie cruisemaatschappij vind, ga ik er nog meer over schrijven:) en wel over de Oceania Marina.

Dit is één van de twee middelgrote cruiseschepen van Oceania Cruises en supersjiek. Alsof je op een varend superde luxe hotel zit. Eigenlijk is dat ook zo natuurlijk.

Alleen heb je hier de luxe en comfort dat je ook nog eens elke dag in een andere mooie haven aanlegt waardoor je meerdere mooie plekken kan zien tijdens je vakantie! En dat terwijl je dus maar 1 x je koffers hoeft uit te pakken. Tja, dat blijft het grote voordeel van cruisen!

De Oceania Marina uitgelicht!

Oceania Marina
Oceania Marina pooldek. Foto: R.Eime

Dit mooie cruiseschip van Oceania Cruises verdient wat extra aandacht. Dat ga ik hier geven. Met ruimte voor 1250 gasten en 800 man personeel is het een super de luxe cruiseschip met een verhouding van crew:gast van 1:1,56. Dat is niet mis! Met andere woorden, 1 personeelslid bedient 1,5 gast. Dus aan aandacht en goede service zal het je niet ontbreken. Het personeel is Europees en in Europa opgeleid.

De inrichting van de Oceania Marina is een combinatie van de mooiste ontwerpen die zichtbaar zijn in een zeer modern en luxe inrichting. Het houdt zijn warme en luxe countryclub stijl en echte luxe cruise liefhebbers kunnen op de Oceania Marina hun hart ophalen.

Er zijn veel hoekjes waar je in privacy kunt genieten van eten, de omgeving en de warme inrichting. Ook kijk je je ogen uit van de speciale Lalique trappen en de Ralph Lauren ingerichte Owner’s Suites.

Wat is de doelgroep van Oceania Marina?

Bij Oceania  richten zij zich voornamelijk op volwassenen. De meeste gasten zijn vanaf midden veertig. Je zult er natuurlijk weleens jongere mensen en oudere mensen tegenkomen. Het is een mooie mix maar de gemiddelde leeftijd is ongeveer eind veertig/begin vijfig.

Ook de cruisekenner die van luxe houd, lekker en luxe eten en in de watten gelegd wil worden is op de juiste plek op Oceania Marina. Je zal er weinig tot geen kinderen aantreffen. Ook dat is voor sommige cruise reizigers een plus punt. Als je niet tussen te veel kinderen wilt zitten zoals bij sommige grote cruiseschepen dan ook is een cruise met Oceania Marina een goede keus.

Kinderen zijn natuurlijk wel welkom vanaf 1 jaar maar er zijn geen kinderactiviteiten en weinig tot geen faciliteiten. Je zal zelf spelletjes etc. mee moeten nemen om je kind(eren)te vermaken.

De restaurants op Oceania Marina

Als je de keuze wilt hebben uit veel verschillende restaurants, wilt gaan zitten waar je wilt en met wie je wilt(open zitting) én je wilt niks bijbetalen voor de specialiteitenrestaurants, ook dan zit je op de Oceania Marina goed.

In alle restaurants is het eten voortreffelijk natuurlijk. Dit zijn de restaurants waar je uit kan kiezen op de Oceania Marina.

Het hoofd restaurant op Oceania Marina

Hier heb je ruime keus uit Europese gerechten, met elke dag keuze uit 10 voorgerechten, soepen en salades en 12 hoofdgerechten zit er altijd iets tussen wat je heerlijk vind denk ik! Open voor ontbijt, lunch en diner en er is hier geen reservering nodig.

Polo Grill

In dit typische steakhouse heb je keus uit diverse heerlijke steaks van de beste runderen, de beste vis gerechten en speciale gerechten zoals hele kreeft en gegrilde zwaardvis. Reservering noodzakelijk wat je aan boord kan doen en de Polo grill is alleen voor het diner geopend.

Toscana

De naam zegt het al! Heerlijk Italiaans eten alsof je in Toscane zelf bent, bereid door Italiaanse chefs. Dit restaurant is alleen open voor diner en reservering is noodzakelijk. Dat kan ook aan boord.

Jacques

Oceania Marina
Restaurant Jacques. Foto: R.Eime

Een Franse bistro uit Parijs maar dan op de Oceania Marina! Met heerlijke Franse gerechten waan je jezelf echt in hartje Parijs. De inrichting helpt daar ook zeker aan mee.

Red Ginger

Aziatisch eten op het rustgevende geluid van een zachte waterval, in een restaurant met Aziatisch kunstwerk moet wel goed bevallen! Geniet hier van de heerlijkste oosterse gerechten. Alleen open voor diner en reservering is gewenst bij Red Ginger!

Terrace Cafe

Van elke dag een ander heerlijk menu (met o.a. keus uit kreeft of biefstuk ), kan je genieten in dit wat meer informele restaurant waar je ook buiten kan zitten. Hier kan je terecht voor ontbijt, lunch en diner.

Waves Grill

Dit is een casual restaurant bij het zwembad met heerlijke gerechten zoals gegrilde hamburgers en heerlijke visgerechten. Je kan hier voor lunch en diner terecht en je hoeft niet te reserveren.

“Afternoon Tea”

Elke dag om 4 uur vind je in de “Horizons” de afternoon Tea met allerlei vers gebakken lekkernijen zoals scones, sandwiches en andere lekkernijen. Ook kan je hier dan genieten van  live jazz muziek.

Baristas

Geniet van speciale koffies ook met allerlei lekkernijen. Baristas is open gedurende de hele dag tot aan het begin van de avond.

Privee

In dit speciale gedeelte kan je met maximaal 10 man genieten van een prive etentje.  Een ieder mag kiezen uit de heerlijke exquise gerechten van restaurant Polo Grill of Toscane! Als je hier wilt eten dan is het wel nodig om te reserveren. Er geldt ook een kleine toeslag.

La Reserve By Wine Spectator

Je kan hier niet alleen genieten van een super 7 gangen diner onder leiding van master chefkok Jacques Pepin maar ook ook van de allerbeste wijnen. Daarnaast worden er ook wijnproeverijen georganiseerd. Ook hier geld een toeslag en reserveren is noodzakelijk.

Roomservice

Je kan 24 uur per dag van de roomservice gebruik maken. Roomservice is inclusief de cruiseprijs.

Open zitting

In alle restaurants geld een open zitting. Je kan dus eten wanneer je wilt en zitten waar je wilt. Let wel op dat je voor bepaalde restaurants moet reserveren!

De dresscode is casual overdag en s’avonds informeel. Je galakleding is niet nodig maar netjes aankleden voor de specialiteitenrestaurants wordt wel zeer gewaardeerd.

Heerlijk slapen in de suites & staterooms

Er is keus uit 9 verschillende suites en staterooms op de Oceania Marina. Van de Owner’s suite tot een inside stateroom, ze zijn onder andere allemaal voorzien van een luxe “Prestige Tranquility Bed”. Een box spring bed met een heerlijk dik matras van ruim 20 centimeter.

Daarnaast heb je als suite gast gratis internet tijdens je cruise. In de staterooms heb je toegang tot wifi maar er is wordt wel een toeslag gerekend voor gebruik van internet.

Entertainment en excursies

Aan boord van de Oceania Marina vind je aan entertainment het volgende.

 • verschillende bars en lounges
 • een casino
 • een bibliotheek
 • een theater met musicals en andere mooie shows
 • andere live muzikanten zoals jazz
 • Canyon Ranch spa Club
 • 1 verwarmd zwembad en 3 jacuzzi’s
 • verschillende sporten zoals golf, shuffleboard en een hardloopparcours
 • 3 winkels(sieraden, foto’s, kleding, souvenirs)
 • Verschillende excursies in bijna elke aanleghaven, speciaal te boeken op de website van Oceaniacruises. Dan krijg je een korting van 40% die je aan boord dus niet krijgt. Dit kan je gewoon doen ook al boek je hier je cruise.
 • Een echte kookschool waar je onder begeleiding van chefs speciale gerechten kan leren koken.

Wat is er inclusief de cruiseprijs bij Oceania Marina?

Bij Oceania Cruises is het volgende WEL inbegrepen in de cruiseprijs.

 • De overnachting in suite of stateroom
 • Alle maaltijden in alle restaurants, ook de specialiteitenrestaurants
 • alle frisdrank, koffie en thee tijdens de cruise
 • shuttle bus in de cruisehavens(waar aanwezig)

Wat is NIET inbegrepen?

 • fooi (16 dollar pppd)
 • Alcoholische dranken- en wijnpakketten.(36,99$ voor bier,wijn en champagne tijdens lunch en diner, 54,99$ voor ongelimiteerd en wijnpakket voor 47,50$)
 • excursies
 • internet in staterooms

Zijn er nog misschien dingen die ik  vergeten ben? Of wil je wat vragen aan mij?Laat een berichtje hieronder achter!

Wil je zelf een cruise boeken met de Oceania Marina?

Uitgelichte afbeelding: R.Eime (https://creativecommons.org/licenses/by-nd/2.0/). De foto is van maat veranderd.(1920-970).

Afbeelding bij Restaurant Jacques op Oceania Marina. foto: Roderick Eime ( https://creativecommons.org/licenses/by-nd/2.0/). De foto is 400 x 347.

Afbeelding pooldeck van Oceania Marina:R.Eime (https://creativecommons.org/licenses/by-nd/2.0/). Foto: 600 x 800.

Wat Zijn 10 Mooie Cruise Havens Die Jij Niet Mag Missen?

Vul je naam en emailadres in en ontvang Gratis en direct een prachtig PDF met 10 mooie havens in je postvak. Geschreven i.s.m. Captaincruise! Tevens ontvang je 1 x per 2 weken een mail met interessant cruise nieuws en leuke aanbiedingen. PS: wij houden ook niet van spam. Je emailadres is veilig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *