Noord Amerika

Inhoudsopgave

Noord Amerika
New York.Foto: B.dzingarov

De bestemming Noord Amerika is erg veelzijdig voor cruises. Er is veel afwisseling in natuur en steden. Je hebt de interessante steden aan de westkust en oostkust, Alaska waar de mooie ruige natuur de boventoon voert en Hawaii, de tropische eilandengroep in de Grote Oceaan.

De westkust van Noord Amerika

Aan de westkust van Noord Amerika heb je de steden Los Angeles, San Francisco en Seattle. Vanaf Seattle gaan er veel cruises naar Canada en Alaska en vanaf Los Angeles gaan er veel cruises naar het zuiden, oa de Mexicaanse riviéra en Hawaii. San Francisco  heeft cruises naar Alaska, Japan, New York, Zuid Amerika.

Cruise bestemmingen vanaf west kust Noord Amerika

Los Angeles: de Mexicaanse riviéra, Panama kanaal, Zuid Amerika, Hawaii

Seattle: Canada, Alaska en Japan

San Francisco: Alaska, Japan, New York, Zuid Amerika, panama kanaal

Niet alleen vertrekken er cruises vanaf deze steden maar deze cruisehavens in Noord Amerika worden ook als tussenhaven aangedaan. Er zijn veel mooie dingen te zien. Daarom is het natuurlijk superleuk ook deze steden op je cruise Noord Amerika te bezichtigen.

Diverse hoogtepunten Los Angeles, Noord Amerika

Vanuit Los Angeles vertrekken er veel mooie cruises naar oa. de Mexicaanse Riviéra en Hawaii. Als je toch in LA bent, neem dan zeker de tijd om deze bezienswaardigheden te bekijken:

 • Hollywood
 • Beverly Hills
 • De filmstudio’s
 • Het Los Angeles County Museum of Art
 • Chinatown

Cruise Terminal Los Angeles

Er zijn twee cruise terminals: Cruise Terminal San Pedro en Long Beach Terminal. De laatste wordt door Carnival Corp. gebruikt en de bezoekers van de oceanliner Queen Mary. De Cruise Terminal San Pedro ligt 18 mile ten zuiden van het vliegveld en 25 mile van Downtown LA.

Een taxi kost ongeveer 55 $ vanaf het vliegveld naar de cruise terminal. De Long Beach Terminal ligt 4 mile van de San Pedro cruise terminal.  Klik hier voor meer info over de cruise terminal LA.

Diverse hoogtepunten San Francisco, Noord Amerika

Ook vanuit San Francisco aan de westkust van Noord Amerika vertrekken er veel cruises naar het noorden en zuiden. Ook is het een aanloophaven voor verschillende cruises. Wat is er te zien in San Francisco zelf?

 • De beroemde Golden Gate Bridge. Er is een stoep naast de weg zodat je over de brug heen kan lopen.
 • Het Golden Gate Park dat naast de brug ligt.
 • Met de tram door San Francisco!
 • Alcatraz, de beroemde gevangenis waar Al Capone gevangen zat.

Cruise Terminal San Francisco

In San Francisco ligt de Cruise terminal aan de noordoost kant van de stad aan de baai. Pier 27 en pier 35 zijn de plekken waar de cruiseschepen aanleggen. Het internationale vliegveld is op ongeveer 21 km afstand en Oakland Airport ligt iets verder, op circa 30 km afstand aan de overkant van de baai.

Er is een shared shuttle service vanaf het Internationale vliegveld naar de haven.  Het voordeel is dat het niet duur is( ongeveer 17$ per persoon). Het nadeel is dat er veel stops onderweg kunnen zijn en je daarom zeker 90 minuten moet inplannen voor deze rit. Vanaf de cruiseterminal zit je ook zo in de stad van San Francisco.

Diverse hoogtepunten Seattle, Noord Amerika

Seattle is een supermooie stad en de grootste stad van de staat Washington in het noordwesten van Noord Amerika. Vanaf Seattle gaan er vooral veel cruises naar Alaska en Japan.

Lees hier de hoogtepunten van een een cruise naar Alaska. Als je in Seattle bent is het zeker leuk om deze gave stad te bekijken. Er is echt veel moois te zien:

 • De Pike Place Market, de wereldberoemde markt van Seattle. Naast dat je van alles kan kopen zijn er ook veel straatartiesten te zien waardoor het een hele levendige gezellige markt is.
 • Seattle Center met natuurlijk de Space Needle, een toren van 194 meter hoog met een schitterend uitzicht over de stad.
 • Woodland Park Zoo waar je ongeveer 11.000 dieren kan bewonderen!
 • Fisherman’s Terminal: in deze gezellige haven ka je lekker eten, drinken in de vele gezellige restaurantjes en barretjes. Ook is er een vismarkt!
 • Een bezoek aan de Boeing fabriek is weer heel wat anders maar wel leuk. Deze vind je vlak buiten Seattle en je kan hier je eigen vliegtuig digitaal ontwerpen!

Cruise terminal Seattle

Er zijn eigenlijk twee terminals voor cruiseschepen in Seattle die beide op maximaal 30 minuten van het vliegveld liggen.

Bell Street Pier: Op pier 66 leggen de cruiseschepen van Oceania Cruises en Norwegian Cruise Lines aan. Deze terminal is vlakbij downtown.

Smith Cove: Voor de passagiers van Carnival, Celebrity, Holland America, Princess Cruises en Royal Caribbean  is pier 91 de plek om aan boord te gaan van hun cruiseschip. Deze pier ligt aan de noordkant van Elliott Bay Waterfront en is ongeveer 2 mile van downtown Seattle.

“TIP: VERGEET NIET EEN VISUM(ESTA) AAN TE VRAGEN ALS JE MET EEN CRUISE VANUIT NOORD AMERIKA WILT VERTREKKEN. Klik hier voor meer info”.


De oostkust van Noord Amerika

Ook hier zijn veel mooie steden vanwaar veel cruises van Noord Amerika vertrekken naar mooie bestemmingen. De belangrijkste vertrek- en aanloophavens zijn New York, Miami, Fort Lauderdale en Boston.

Charleston en New Orleans zijn kleinere cruisehavens maar ook zeker heel leuk om te bezichtigen én er vertrekken hier ook zeker heel veel mooie cruises!

Cruise bestemmingen oostkust Noord Amerika

Onderstaande cruisehavens aan de oostkust( van noord naar zuid) met de cruise bestemmingen:

Boston: Canada & New England, Amsterdam, Bermuda, Caribisch gebied.

New York: Canada & New England, Amsterdam, Bahama’s, Bermuda, Caribisch gebied.

Charleston: Bahama’s, Bermuda, Caribisch gebied, Cuba.

Miami: Bahama’s, Bermuda, Caribisch gebied, Panama kanaal, Cuba, Zuid Amerika, Europa, Transatlatisch, westkust Noord Amerika, Midden Amerika(Costa Rica, Honduras)

Fort Lauderdale: Bahama’s, Bermuda, Caribisch gebied, Panama kanaal, westkust Noord Amerika, Canada en Alaska, oostkust Canada & New England, Transatlantisch, Europa, Wereldcruises, Zuid Amerika, Midden Amerika.

New Orleans: Westelijk Caribisch gebied( Mexico, Honduras), oostelijk Caribisch gebied, Panama kanaal.

Diverse hoogtepunten Boston, Noord Amerika

Boston ligt aan de oostkust van Noord Amerika, en is de grootste en hoofdstad van Massachusetts. De stad ligt vrij noordelijk, is 1 staat verwijderd van de grens met Canada en wordt ook wel de hoofdstad van New England genoemd. Ik vond Boston echt een superleuke stad met veel mooie bezienswaardigheden.

 • In het park, de Public Garden, kan je naast gewoon relaxen ook een tochtje maken  op de vijver in de beroemde zwanenboot.
 • Ontdek de mooiste en belangrijkste gebouwen in Boston door de Freedom Trail te lopen.Volg gewoon de rode lijn of rode tegels!
 • Het mooie en indrukwekkende New England aquarium waar je oa indrukwekkende haaien kan zien. Ook zie er pinguins en zeehondjes:)
 • South Boston Waterfront.

Cruise Terminal Boston

De Flynn Black Falcon Cruise Terminal ligt slechts op 10 minuten van het vliegveld en op slechts een paar minuten met de bus van het wervelende en gezellige centrum van Boston met vele museums, winkels en restaurantjes.

Ook de South Boston Waterfront met vele restaurants is op loopafstand van de Cruise Terminal. Het adres is: 1 Black Falcon Ave, Boston, MA, 02210, USA.

Cruises vanuit Boston gaan vooral naar: Amsterdam, Bermuda, Caribisch gebied, Bahama’s.

Diverse hoogtepunten New York, Noord Amerika

New York heeft natuurlijk geweldig veel bezienswaardigheden en daar ben je op één dag niet uitgekeken. Handig om misschien hier ook een dagje of twee eerder te komen 😉  Je wilt zeker genoeg tijd hebben om de volgende hoogtepunten te bezoeken:

 • Shoppen op 5th Avenue
 • Wandelen door het Central Park (dat super groot is!)
 • Het Empire State Building bewonderen
 • Het memorial museum bezoeken van 9/11 en de slachtoffers herdenken
 • Naar het meest drukke plein van Noord Amerika, Time Square!
 • Over de Brooklyn Bridge rijden of lopen
 • Naar Chinatown
 • Een Broadwayshow bezoeken
 • Het vrijheidsbeeld bewonderen (maar dat kan ook vanaf het cruiseschip).

Cruise Terminal new York

Er zijn drie cruise terminal in New York. Alle drie liggen redelijk dichtbij het centrum en mijn ervaring was dat je vanaf de cruise terminal makkelijk met een taxi de stad in kan.

De Manhattan Cruise Terminal: Hier leggen de cruiseschepen aan van Carnival, Holland America Line en Norwegian Cruise Lines. Met de taxi ga je zo de stad in.

Brooklyn Cruise Terminal: Hier is plek voor 1 cruiseschip en meestal is dit een schip van Cunard of Princess Cruises. Het makkelijkst neem je de ferry naar Manhattan vanaf deze pier!

De Cape Liberty Cruise Port ligt op 15 km van Manhattan en hier leggen de cruiseschepen aan van Celebrity Cruises en Royal Caribbean International. Ook vanaf deze terminal ga je makkelijk met een taxi de stad in.

Cruises vanaf New York gaan vooral naar: Amsterdam, Bahama’s, Bermuda, Canada & new England, Caribisch gebied.

Enkele hoogtepunten Charleston, Noord Amerika

De leuke stad Charleston ligt aan de  kust in South Carolina, 1 staat ten noorden van Florida. De stad heeft een rijk historisch centrum en er zijn veel mooie gebouwen te zien. Zo is een wandeling door de stad al een hele bezienswaardigheid op zich met veel koloniale gebouwen die er te zien zijn. Er zijn ook veel huizen te bezoeken tegen een kleine betaling. Maar ook een excursie naar een plantage is heel interessant. Nog enkele hoogtepunten zijn:

 • Het Charleston museum wat je een beter beeld geeft van de stad in de geschiedenis in de burgeroorlog, de plantages en het textiel en zilverwerk uit deze regio.
 • Het historisch centrum met veel bekende huizen zoals het Aiken-Rhett House en Nathaniel Russel house, museums en kerken.
 • Breng een bezoek aan ” French Quarter” waar vroeger de franse handelaren zaten en nu vind je er veel kunstgalerijen, restaurants, het Waterfront Park en winkels.
 • Het Fort Sumter nationaal monument, een historisch fort.
 • Voor een kijkje naar huizen uit de 18e eeuw ga je naar “South Broad”. Hier zie je prachtige huizen en tuinen in de stijl van voor de burgeroorlog.

Cruise Terminal Charleston

De cruise terminal in Charleston is vlakbij het centrum. Je kan vanuit de cruise terminal zo de stad inlopen. De cruise terminal ligt in downtown Charleston. Er wordt op dit moment(2018) een nieuwe cruise terminal gebouwd.

Cruises vanaf Charleston gaan vooral naar de Bahama’s, Caribisch gebied, Bermuda en Cuba.

Enkele hoogtepunten Miami, Noord Amerika

Een bekende cruisehaven en stad in Noord Amerika is natuurlijk Miami, waar dagelijks vele cruiseschepen aanleggen en vertrekken. Sommigen zeggen dat Miami de grootste cruisehaven ter wereld is. Miljoenen cruisepassagiers worden hier in ieder geval per jaar verwelkomd en uitgezwaaid en de Port Miami is zo gemaakt dat alles vlot verloopt.

De stad Miami is natuurlijk ook bijzonder! Wil je de volgende bezienswaardigheden goed zien, kom dan een dag of twee eerder. Hier vind je goedkope en goede hotels.

De stad Miami is bijzonder en meer dan alleen een mooi strand! Wil je de volgende bezienswaardigheden goed zien, kom dan een dag of twee eerder. Hier vind je goedkope en goede hotels.

 • South Beach om te zien en gezien te worden:)
 • Little Havana voor Cubaanse sferen, sigaren, eten en muziek
 • Art Deco District voor ruim 800 gebouwen in de art deco stijl
 • Bayside Marketplace voor mooie souvenirs of een rondvaart langs de mooiste villa’s van Miami!
 • Een excursie naar de Everglades , een natuurpark waar je in een boot doorheen kan varen en oa krokodillen, alligators en veel vogels kan spotten.

Cruise Terminal Miami

De grootste cruise haven ter wereld heeft 8 cruiseterminals. Alle zijn voorzien van de meest geavanceerde bouw en apparatuur om de gasten zo snel en veilig mogelijk in en uit te laten checken. Ook zijn er voor elke cruise terminal speciale parkeerplekken voor minder validen.

De taxistandplaatsen en openbaar vervoer zijn alle direct voor de toegang van alle cruise terminals. De cruise terminals liggen op ongeveer 12 km van Miami international Airport en vanaf Fort lauderdale Airport ongeveer 43 km.

Adres Cruise Terminal Miami:

Port of Miami, Dodge Island, 1015 N. America Way, Miami Fl.33132

“Eigen ervaring: Je stapt zo vanuit het cruiseschip de cruise terminal uit en de gele taxi’s staan al te wachten. Ook zijn er speciale standplekken voor shuttlebusjes om bv gezamenlijk naar het vliegveld te gaan. Dit kan goedkoper dan een taxi(afhankelijk van het aantal personen). Een taxi naar Miami airport kost ongeveer 24 $ (let op dit kan ondertussen veranderd zijn!)”.

Cruises vanaf Miami gaan oa naar: Bahama’s, Bermuda, Caribisch gebied, Cuba, Europa, Midden Amerika(Costa Rica, Honduras), Panama kanaal, transatlatisch,westkust Noord Amerika en Zuid Amerika.

Diverse hoogtepunten Fort Lauderdale

Ook Fort Lauderdale (Florida, Noord Amerika) is een hele grote en bekende cruisehaven. Veel cruiseschepen vertrekken hier of leggen voor 1 dag hier aan. Het Venetië van Florida is bekend om de grote villa’s(van beroemde mensen), mooie stranden, vele kanalen en het geweldige uitgaansleven.

Uitgelichte afbeelding: Darshan Simha. De Golden Gate brug in San Francisco