MSC Cruises zijn cruises voor jong en oud!

Gemiddelde leestijd: 12 minuten

Inhoudsopgave

Met MSC cruises betekent cruisen in mediterrane sferen en gastvrijheid hoog in het vaandel. Ook staan MSC Cruises voor betaalbare cruises voor het hele gezin, een groep vrienden of gewoon gezellig met z’n tweeën 🙂

Wil jij een onvergetelijke ervaring meemaken? Elke dag een andere stad of strand verkennen en maar 1 keer je koffer uitpakken? Lees dan snel verder! Hier vind je alles over een cruise reis met MSC voor jong en oud! Ook zie je een mooie video over het Wonder Op Zee, de nieuwe MSC Meraviglia.

MSC Cruises
Kinderen dansen op een MSC cruiseschip .Foto:OxFF

MSC Cruises zijn betaalbare cruises voor het héle gezin

MSC is een Italiaanse cruisemaatschappij en heeft zijn oorsprong in Sorrento, een mooi pittoreske dorpje in Italie. Nu is Sorrento nog steeds een populaire bestemming voor cruiseschepen.

Het motto van MSC is door het aanbieden van betaalbare cruises voor het hele gezin om reizen over de wereld zo leuk mogelijk te maken. Hierbij hoort het genieten van elk moment, het leven, het eten en ruim de tijd nemen voor jezelf. Dit kan allemaal op de vele MSC cruises.

Ze zijn begonnen in 1987 met het eerste cruiseschip Monterey, maar waren al vanaf 1970 met containerschepen een grote rederij. Nu heeft MSC een grote vloot en is de grootste particuliere cruise maatschappij ter wereld.

Awards en prijzen voor MSC Cruises!

MSC heeft sinds zijn begin verschillende prijzen in ontvangst mogen nemen. Dit omdat zij onder andere begaan zijn met het milieu en hygiene op alle schepen.    

Alle cruise schepen van MSC Cruises

Dit zijn de cruiseschepen: De getallen erachter geeft aan hoeveel passagiers erop kunnen. De gemiddelde verhouding crew/passagiers is 1 op 2, 2,5. Soms 3 bij de grotere schepen.

 • Armonia( uit 2004, 2670 gasten),
 • Bellisima( uit 2019, 5714 gasten)
 • Divina( uit 2012, 4345 gasten)
 • Fantasia( uit 2008, 3274 gasten)
 • Grandiosa( uit 2019, 4900 gasten)
 • Lirica ( uit 2003, 1984 gasten),
 • Magnifica( uit 2010, 2518 gasten)
 • Meraviglia( uit 2017, 5714 gasten)
 • Musica( uit 2006, 2550 gasten)
 • Opera( uit 2004, 2150 gasten)
 • Orchestra( uit 2007, 2550 gasten),
 • Poesia( uit 2008, 2550 gasten),
 • Preziosa( uit 2013, 3502 gasten
 • Seashore( verwacht in 2021, 5632 gasten
 • Seaside( uit 2017, 5331 gasten
 • Seaview( uit 2018, 5331 gasten)
 • Sinfonia( uit 2005, 2679 gasten)
 • Splendida( uit 2009, 4363 gasten),
 • Virtuosa( verwacht in 2020, 5330 gasten)

Update 20 januari 2020

In juni 2018 is de MSC Seaview gedoopt. En de MSC Bellisima en de Grandiosa zijn ook in de vaart genomen.  Voor 2020 en 2021 staan de MSC  Virtuosa en Seashore op de planning.

MSC Yacht Club, luxe suite met prive butler en prive lounge dek!

MSC heeft ook een luxe afdeling: De MSC Yacht Club. Op elk schip is er een apart gedeelte voor de MSC Yacht Club waar je in je luxe suite kan verblijven en een persoonlijke butler tot je beschikking hebt gedurende de hele cruise! Maar dan allemaal veel luxer!  Er is een apart lounge dek met geweldige uitzichten op het bovenste dek met zwembad, bubbelbad en een prive zonnedek.

Feest aan boord bij MSC cruises

Met een overvloed aan entertainment( Cirque de Solei circus), restaurants en bars, mooie hutten en suites, sport- en fitness faciliteiten, ontspannen in de spa, 1 of meerdere zwembaden of hele aquaparken met glijbanen, kan je cruise echt niet meer stuk.

Tot in de vroege uurtjes kan je aan boord als je dat wilt genieten van spetterende shows, live muziek, dansen tot zonsopgang, Broadway en Las Vegas theatervoorstellingen.

En als je overdag aanlegt in een mooie stad of mooi strand, zijn er volop mogelijkheden voor een excursie. De gasten van de allernieuwste MSC Meraviglia, kunnen zelfs genieten van een ware shows aan boord van Cirque de Soleil.

Kinderen tot 2 jaar gratis bij MSC

Op alle schepen van MSC zijn kinderanimatieteams en ook mogen kinderen tot 2  jaar gratis mee met hun ouders op cruise zolang zij in de suite of hut van hun ouders slapen.

Voor kinderen van 2 tot 12 geld dit ook alleen is dat wel afhankelijk van de beschikbaarheid van de hutten.

Verder is er natuurlijk een kinder animatieteam voor alle leeftijden, MSC werkt samen met Lego en Chicco om het de kinderen van alle leeftijden zoveel mogelijk naar hun zin te maken.

Het begint al bij de incheck, dan is er een speciale kids corner waar kinderen een veiligheidsbandje ontvangen. En er zijn speciale beepers of detect telefoon te huur om altijd in contact te kunnen blijven.

Wat is er voor kinderen bij MSC Cruises?

 • Een speciale baby laundry service( 0 – 6 jaar). De was wordt opgehaald en gebracht bij uw hut en de baby kleding wordt apart gewassen van alle ander kleding. Dit om de huid van uw baby optimaal te beschermen.
 • Een baby club waar je samen met je kind en andere kinderen kan spelen. Dit kan op de volgende tijden: 08-10, 16.00- 18.00 en s’avonds van 20.00 – 21.00. Op zeedagen vervalt de middag. Ook zijn deze tijden per schip en vaarroute verschillend. Het is geen creche, het is niet de bedoeling dat de kinderen er worden achter gelaten. De ouders blijven er bij om zo speeltijd met hun kinderen door te brengen en andere kinderen en ouders te leren kennen.
 • Een speciale Chicco Toys hoek.
 • Mini (matrozen)club: van 3 tot 6 jaar en de junioren(piraten) club: van 7 tot 11 jaar. De activiteiten bestaan uit knutselen, groepsspellen, sport, video spellen, danslessen en nog veel meer. Dit gebeurt onder leiding van gekwalificeerde medewerkers. De openingstijden zijn aan wal van 09.00 tot 23.00 en op zeedagen van 09.00 – 13.00, 14.30 tot 17.00 en van 18.00 tot 23.00. Ook kunnen deze tijden verschillen per schip en vaarroute.
 • Speciale kindermenu’s in de restaurants, en mogelijkheden om je kinderen te laten eten met het animatieteam zodat je zelf kan genieten van een overheerlijk(lang)diner).

Jongeren en tiener club met eigen ruimte bij MSC

 • Jongeren club(12 – 14 jaar) met hun  eigen ruimte om leuke dingen te doen(onder toezicht) en leeftijdgenoten te ontmoeten. Openingstijden zijn:10.00-11.30, 15.00-16.30 en 21.00 – 23.00. Dit kan verschillen per schip of vaarroute. Met jongeren begeleiding.
 • Dit is er ook voor de tieners(15 -17 jaar) een tienerclub. Met begeleiding. Openingstijden zijn:  11.30-13.00, 16.30 – 18.00 en 19.00 – 24.00. Dit kan ook verschillen per schip of vaarroute. Voor beide groepen zijn de activiteiten oa: dansen, sport, karaoke, sociale netwerkspellen, en nog veel meer. En dat allemaal met leeftijdgenoten.

Perfect voor 1 ouder gezinnen bij MSC

Omdat er zoveel voor kinderen wordt georganiseerd, is een cruise maken als een 1 ouder gezin een goede oplossing. Je kan regelmatig je kind in handen geven van het animatieteam(ouder dan 3 ) en zelf andere mensen ontmoeten. maar natuurlijk zijn er ook genoeg mogelijkheden om samen leuke dingen te ondernemen.

Maar het is een leuke manier om makkelijk nieuwe mensen te ontmoeten, misschien ook wel met kinderen.

Het Wonder MSC Meraviglia..

Op 3 juni 2017 wordt de MSC  Meraviglia gedoopt te Le Havre, Frankrijk. Of is al gedoopt als je dit na 3 juni leest ;).

Dit ‘wonder” op zee zal 5700 (ja, je leest het goed) passagiers een luxe cruise vakantie gaan bieden. Het schip is 315 meter lang en 43 meter breed.

Met onder andere een 96 meter lange promenade(boulevard) met winkels, restaurants en een echte overkapping met LED scherm waarbij je in 3D allerlei projecties te zie krijgt van oa: een zonsondergang, de maan, sterren en dagprogramma’s.

MSC For Me!

De Meraviglia is een varend technisch hoogstandje. Dit is het eerste schip van MSC wat zal worden voorzien het digitale programma “MSC For Me”.

Dit is ontwikkeld om nog meer aan de behoefte van de klant te voldoen door het aanbieden van buitengewone klantenservice. Het schip zal voorzien zijn van “16.000 verbindingspunten, 700 digitale toegangspunten, 358 informatieve en interactieve schermen en 2244 hutten met RFID/RFC toegangstechnologie”(” Bron MSC Cruises).

Dit allemaal om de klant optimaal tegemoet te komen en meer kunnen genieten van hun vakantie.

Dit MSC For Me biedt namelijk meer dan 130 slimme mogelijkheden voor de gast, zoals oa hun excursie , restaurant of zitplaats voor de avond entertainment show kunnen boeken wanneer zij bij het zwembad zitten. Dit allemaal zodat de gasten meer tijd kunnen vrijmaken voor het daadwerkelijk genieten van hun vakantie.

Vaargebied MSC Cruises

Alle MSC schepen varen naar de Middellandse zee, Noord Europa en de Oostzee, het Caribisch gebied, Cuba en de Franse Antillen, Zuid Amerika, Zuid Afrika. Ook maken ze transatlatische cruises. Bijvoorbeeld MSC cruises van Europa naar Zuid Amerika. Of van de Middellandse zee via het Midden Oosten naar Zuid Afrika. Allemaal schitterende MSC cruises met mooie vaarroutes.

Cruise aanbiedingen MSC Cruises?

Ben je op zoek naar mooie MSC cruises aanbiedingen? Ben jij weleens met één van de vele MSC cruises op cruise vakantie geweest? Of wil je graag en heb je vragen?

Uitgelichte afbeelding: Guillano Belli

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *