MS Columbus cruise. Wat zijn de kenmerken?

Gemiddelde leestijd: 8 minuten

Inhoudsopgave

De Engelse cruisemaatschappij Cruise en Maritime Voyages heeft 7 mooie kleine cruiseschepen. Allen zijn 3 sterren plus en voorzien van alle luxe en comfort voor een aangename en mooie cruise. De MS Columbus is één van die schepen en hier lees je de hoogtepunten van een MS Columbus cruise plus aanvullende info over Cruise en Maritime Voyages.

Doelgroep Cruise en Maritime Voyages

Een MS Columbus cruise en alle cruises met Cruise en Maritime Voyages zijn Adults only. Als er wel kinderen zijn toegestaan dan is dit speciaal aangegeven op die betreffende cruise en zie je dat bij het boeken. Maar over het algemeen is de minimumleeftijd 16 jaar voor kinderen en dan ook nog alleen onder begeleiding. Met andere wooden: Wil jij een mooie cruise met alleen volwassenen? Dan is een MS Columbus cruise een goede keuze. En ook goed om te weten is dat er ook geen kinderanimatieteams aanwezig zijn.

De MS Columbus is luxe en modern en zonder drukke aquaparken

Zoals ik aangaf is er op een MS Columbus cruise geen drukte in de zin van kinderen die de hele dag de glijbaan af spleshen. Aangezien die er niet is en er ook geen kinderen zijn ( behalve op de aangegeven cruises) kan je in alle rust genieten van een drankje aan het zwembad. Achterop het schip is er ook nog een kleiner zwembad.

Speciale solo cabins op een MS Columbus cruise

Op de MS columbus is er ruimte voor 1400 gasten. Er zijn veel verschillende staterooms. Van een binnenhut tot een Junior Balcony Suite Ocean View! Ook hier geldt natuurlijk hoe groter, hoe hoger qua dek en hoe beter het uitzicht hoe hoger de prijs. Het leuke is dat CMV ook 150 speciale solo cabins heeft omdat daar blijkbaar toch steeds meer vraag voor is. Ook hierin heb je de keus van binnenhut tot Superior Single Ocean View Suite.

Je vervelen op een MS Columbus cruise? Nee hoor!

Er is echt genoeg te doen aan boord op een MS Columbus cruise. Zo zijn er verschillende deck games, art & craft workshops, veel entertainment in de zin van mooie shows en cabaretvoorstellingen( oa stand up comedian). Ook is er ( live ) piano of viool muziek.

Overdag zijn er interessante gastlezingen met Q & A ( vraag en antwoord uurtjes) en in de havens worden er natuurlijk excursies georganiseerd. Of wat dacht je van een spelletje schaak, bridge of Backgammon met gelijkgestemden? Er is natuurlijk een spa met sauna, fitnessz, zwembad, casino, bibliotheek, verschillende restaurants, barretjes en lounges.

Er is ook een self service laundry mogelijkheid aan boord. Muntjes hiervoor zijn te krijgen bij de receptie. Let op dat je geen strijkijzer mee mag nemen aan boord. Die kan je aan boord gratis lenen mocht je er een willen gebruiken.

Eten op een MS Columbus cruise?

Op een MS Columbus cruise wil je natuurlijk ook eten. En omdat het een Engelse cruisemaatschappij is, is een Engels ontbijt onmisbaar. Dit kan gelukkig in het Waterfront restaurant waar je voor ontbijt en lunch terecht kan op een zelf uitgekozen tijd ( open zitting) en voor een overheerlijk 5 gangen diner op een aangegeven tijd( gesloten zitting). Er zijn twee vaste tijden( een vroege en een latere) waar je uit kan kiezen om te dineren. Andere restaurants zijn:

 • Een heerlijk de luxe Grill restaurant
 • Of luxe dineren in The Chefs Table
 • De wat informelere Casual Bistro waar je kan ontbijten, lunchen en dineren in buffetvorm,
 • En bij mooi weer de casual Al Fresco Grill.

Wat is inbegrepen op een MS Columbus cruise?

Bij Cruise en Maritime Voyages is het volgende inbegrepen in de cruiseprijs:

 • Overnachting
 • Maaltijden in het hoofdrestaurant, middag thee en avond snacks.
 • Koffie en thee( zelfbediening) van 6 uur s’morgens tot middernacht.
 • Alle entertainment, lezingen, workshops
 • Welkom en vaarwel cocktailparties
 • Havengelden
 • En vervoer van je koffer naar de haven

Overige info

Er komt nog wel extra kosten bovenop de cruiseprijs. Zoals de fooi ( 7 pond per dag per persoon op een cruise van 5 tot 16 dagen), een eventueel drankenpakket( drankjes zijn ook los af te rekenen). Een drankenpakket is vanaf 17 pond per persoon( noon alcoholisch) en 26 pond per persoon per dag( alcoholisch) te krijgen. Lees hier alle info over een drankenpakket op een Ms Columbus cruise. Kinderen betalen geen fooi en service toeslag en er zijn op de speciale kindercruises ook speciale drankenpakketten voor kinderen.

Een MS Columbus cruise vertrekt ook in Rotterdam!

Dat is ook een voordeel van CMV( Cruise en Maritime Voyages). Natuurlijk zijn er veel cruises die in Engeland vertrekken( het is een Engelse cruisemaatschappij) maar Rotterdam zie je ook veel als vertrekhaven voor mooie cruises naar Noord en West Europa. Dat scheelt dus weer reizen naar je cruiseschip! Lees hier hoe je bij de Cruise terminal in Rotterdam komt.

Andere cruiseschepen van CMV

Naast de MS Columbus zijn er nog ene paar luxe kleine cruiseschepen van Cruise en Maritime Voyages. Dit zijn de: Astor, Astoria, Magellan, Marco Polo, Vasco Da Gama en Amy Johnson. De meeste cruises die in Nederland vertrekken worden gemaakt met de MS Columbus en de MS Magellan. Dit luxe cruiseschip is voor 1250 gasten.

Een MS Columbus cruise in het kort

 • Dit is een cruise met Cruise en Maritime Voyages.
 • Op een klein luxe driesterren plus cruiseschip voor 1400 gasten.
 • In Engelse stijl( High Tea) met gesloten zitting( voor diner in hoofdrestaurant).
 • drankenpakket en fooi komen bovenop de prijs.
 • Mooie cruises naar oa Noorse fjorden,.West Europa en Oostzee maar zij varen ook in andere delen van de wereld!
 • De dresscode is overdag informeel maar voor de avond is er een dresscode en die kan je overdag in het dagelijkse aan boord krantje lezen. Een net pak( met das), mooie jurk en de sjieke schoenen mogen dus wel mee op een MS Columbus cruise. Er zijn op een normale cruise 1 a 2 “formal” nights waar je je echt mag optutten.

Wil jij zelf een MS Columbus cruise maken?

Wil jij zelf ervaren hoe het is om een MS Columbus cruise te maken met dit mooie cruiseschip? Dus zonder kinderen, op een luxe cruiseschip zonder grote aquaparken genieten van een heerlijke in Engelse stijl luxe cruise? Kijk dan hieronder bij de cruise aanbieders voor meer info of boek online. En heb je vragen en/of opmerkingen? Laat dan een reactie achter! Alvast bedankt.

Uitgelichte afbeelding: KB

Wat Zijn 10 Mooie Cruise Havens Die Jij Niet Mag Missen?

Vul je naam en emailadres in en ontvang Gratis en direct een prachtig PDF met 10 mooie havens in je postvak. Geschreven i.s.m. Captaincruise! Tevens ontvang je 1 x per 2 weken een mail met interessant cruise nieuws en leuke aanbiedingen. PS: wij houden ook niet van spam. Je emailadres is veilig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *