Luxe Cruise? Ben Jij Er Klaar Voor?

Gemiddelde leestijd: 5 minuten

Inhoudsopgave

Eén van de redenen dat ik deze website heb opgezet is om cruises meer onder de aandacht van de nederlanders te brengen. Want een cruise is en blijft een supermooie manier van vakantie houden. Helaas is er nog een te hoge drempel denk ik soms in NL om een luxe cruise te boeken. Daarom vertel ik je er hier wat meer over en wat je allemaal kan verwachten. Lees lekker verder:)

Wat is een luxe cruise?

Luxe cruise
Seabourn Sojourn. Foto: Gary Bembridge

Een luxe cruise is eigenlijk een luxere versie van een “gewone” cruise.  Maar een cruise is een cruise hoor ik je denken. Dat is aan de ene kant wel zo maar eigenlijk ook weer niet:) Onder een “gewone”cruise versta ik een cruise op een middelgroot of groot cruiseschip met veel passagiers en waarbij in verhouding minder crew per gast aanwezig is. Natuurljk blijft elke cruise  héél bijzonder!

Een luxe cruise is daarentegen een cruise op een klein luxe cruiseschip waarbij er maximaal echt maximaal 1000 – 1200 gasten op het cruiseschip zitten en de verhouding gast/crew maximaal 1 op 1,5 a 2 is. Dus om het simpel te zeggen op een luxe cruise wordt je maximaal in de watten gelegd.

Wat zijn de voordelen?

Er zijn veel voordelen van een luxe cruise ten opzichte van een “gewone” cruise. Enkele voordelen heb ik hierboven genoemd maar ik noem ze toch hier allemaal nog even op:

 • Als je van kleine luxe cruiseschepen houdt, dan is dat ook voordeel want een luxe cruise vind altijd plaats op een superdeluxe cruiseschip met superluxe inrichting. Logisch he:) Lees voor meer belangrijke info dit bericht ook even!
 • Het de bedoeling dat al het personeel na 1 dag je naam weet (althans dit is zo bij Seabourn, en weet ik uit eigen ervaring).
 • Je komt in kleine, intieme en zeer bijzondere havens waar de grote cruiseschepen met een “gewone” cruise niet kunnen komen. Bv. Galapagos eilanden(Silversea), Manaus(Seabourn).
 • De service is perfect. Dit kan ook bijna niet anders met een 1 op 1 tot 1 op 1,7 crew/gastverhouding. Dit wil zeggen 1 crew lid voor 1 passagier met het maximale van 1 crewlid voor 1,7 gast.

Een luxe cruise is vaak All inclusive!

 • De meeste cruisemaatschappijen die een luxe cruise aanbieden, bieden ook een all inclusive formule aan. Je hoeft je dus niet druk te maken om veel bijkomende kosten omdat vaak eten en drank  al is inbegrepen in de cruiseprijs.
 • Wat ik ook nog wil vermelden is dat de sfeer vaak heel gezellig en informeel is. Dit omdat je met minder mensen op het cruiseschip bent en je sneller andere mensen leert kennen. Er hangt dus vaak geen superformele sfeer maar eerder een losse en informele sfeer.
 • Er zijn vaak minder of helemaal geen kinderfaciliteiten op een luxe cruise. Dit kan dus een voordeel zijn als je een cruise wilt maken met weinig of geen kinderen.

Welke cruisemaatschappijen bieden luxe cruises aan?

 • Azamara Club Cruises
 • Crystal Cruises
 • Oceania Cruises
 • Ponant (all inclusive behalve de fooi deze is optioneel en is 10 a 12 pdpp)
 • Regent Seven Seas(all inclusive)
 • Silversea(all inclusive)
 • Seabourn(all inclusive)

Heb je vragen en/of opmerkingen? Laat dan een reactie achter.

Uitgelichte afbeelding: Atrium op Regent Seven Seas. Foto: Ted Mc Grath

Wat Zijn 10 Mooie Cruise Havens Die Jij Niet Mag Missen?

Vul je naam en emailadres in en ontvang Gratis en direct een prachtig PDF met 10 mooie havens in je postvak. Geschreven i.s.m. Captaincruise! Tevens ontvang je 1 x per 2 weken een mail met interessant cruise nieuws en leuke aanbiedingen. PS: wij houden ook niet van spam. Je emailadres is veilig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *