Geen Zin In Je Schoonouders? Maak Een Kerstcruise!

Gemiddelde leestijd: 8 minuten

Inhoudsopgave

Wil jij deze kerst een keer wat anders? Heb je geen zin om bij je familie en/pf schoonfamilie de verplichte kerstdagen door te brengen? Of Wil je misschien gewoon romantisch met zijn tweetjes door brengen? Allemaal goede redenen om door te lezen want ik heb hier mooie cruise bestemmingen voor je kerstcruise opgezocht! Het kost je maar een paar minuten van je tijd, en jij geniet straks met je liefje van een geweldige kerstcruise. Pak maar een bakje koffie of thee erbij en lees lekker verder!

Waarom een kerstcruise?

Een kerstcruise is niet alleen een heerlijke manier om aan alle verplichtingen te ontsnappen, je ziet ook nog eens geweldige mooie plekken, komt helemaal tot rust en doet weer de nodige zonvitaminen op, als je althans naar een warm gebied gaat.

Een cruise zelf is al een waar feest op zich maar een kerstcruise is helemaal op en top feest. De gezellig ingerichte cruiseschepen stralen binnen nu nog meer charme uit met hun kerstsfeer en mooie verlichting. Daarom is het super romantisch om juist nu op een kerstcruise te gaan.

De voordelen van een kerstcruise

 • Je doet weer wat zonvitaminen op
 • Een kerstcruise is een goede manier om weer helemaal te ontspannen en op te laden voor de start van het nieuw jaar
 • Je hebt weer een super gezellige tijd met zijn tweetjes en je relatie krijgt weer een nieuwe kickstart
 • Ook met een kerstcruise hoef je maar 1x je koffer uit te pakken terwijl je wel op meerdere mooie plekken komt:)
 • Je hebt een goed excuus om je kerstverplichtingen af te zeggen.

Wat zijn ideale bestemmingen?

Wat zijn mooie cruise bestemmingen voor de kerst? Als je van warm houd, dan is het Caribisch gebied een hele goede keus voor je kerstcruise. Zoek je het wat dichterbij huis dan kan je ook nog best goed naar de middellandse zee gaan of de Canarische eilanden!

En wil je nog verder weg dan is Zuid Amerika en vooral Patagonie ook goed te doen. Vooral omdat het daar in december zomer is! En Dubai komt ook steeds meer in trek en een kerstcruise is ook prima te doen in deze tijd van het jaar in die omgeving.

Hou je meer van de kou en stoere expeditiecruises? Dan is een kerstcruise naar Antarctica een optie!

Op een rijtje de goede bestemmingen voor je kerstcruise

 • Antarctica
 • Middellandse zee
 • Canarische eilanden
 • Caribisch gebied
 • Cuba en hoogtepunten Havana
 • Dubai

Kerstcruise Antarctica

Er is een speciale kerstcruise naar Antarctica. Omdat daar in december de zomer begint, is het een perfecte tijd om daar naartoe te gaan met een cruise. Geniet van de ruige natuur, de pinguins en nog veel meer moois!

Kerstcruise Middellandse zee

Als je niet van de superhitte houdt die in de Middellandse zee in de zomer is, dan is de kerst een prima tijd. Dan is het nog zeker een goede temperatuur in de landen rondom de Middellandse Zee.

En juist als je veel cultuur wilt snuiven in de steden (Rome, Barcelona) dan is het fijn dat het niet zo super heet is! Geniet dus deze kerst van een cruise in de Middellandse zee!

De gemiddelde temperatuur in Rome in december is 13 graden met nog gemiddeld 4 zonuren per dag! Perfect om deze mooie stad te bekijken tijdens je kerstcruise. Lees ook hier mijn blogbericht over mooie bestemmingen inde Middellandse zee.

Kerstcruise Canarische eilanden

Wil je het toch iets warmer hebben en niet zo ver weggaan met je kerstcruise dan kan je naar de Canarische eilanden gaan. Op Gran Canaria is het in december gemiddeld 21 graden met 6 zonuren per dag!

Kerstcruise Caribisch gebied

Vind je het niet erg om bijvoorbeeld naar Miami, Fort Lauderdale of Cuba te vliegen? Dan is het een super mooie tijd om een cruise te maken in het Caribisch gebied, Cuba en Midden Amerika. Geniet van de vele witte stranden, mooie gekleurde huisjes, de mix van cultuur en natuur en natuurlijk de zon!

Veel cruisemaatschappijen hebben zelfs tegenwoordig een eigen prive eiland in het Caribisch gebied of de Bahama’s waar ze een dag aanleggen en je kan genieten van zon, zee en strand.

Zo heeft Holland Amerika Line het eiland Half Moon cay in de Bahama’s en Princess Cruises en Carnival leggen regelmatig aan bij het prive eiland Princess Cays.

Dit bestaat uit een tropische oase met mooie zandstranden en helder water!  Er zijn verschillende bars en restaurants op het eiland! Maar daarnaast zie je natuurlijk nog veel meer mooie eilanden op je kerstcruise in het Caribisch gebied!

Kerstcruise Cuba en hoogtepunten Havana

Maar ook gebieden zoals Cuba en Midden Amerika zijn zeker de moeite waard met je cruise.

In Havana kan je het volgende zien:

 • Het vrolijke en bruisende plein ” Plaza de la cathedral”. Hier vind je de mooie kathedraal en er zijn ook altijd wel muzikanten te vinden.
 • Museo de la Revolucion. Het verhaal van de revolutie en de geschiedenis van het land wordt hier verteld.
 • Castillo del Morro. een oud fort wat gebruikt werd om piraten of te weren.
 • Plaza de La Revolucion. vanaf dit plein hield Fidel castro zijn speeches voor het volk. Ook staat hier het standbeeld van de volksheld Jose Marti.
 • Een goed visrestaurant en tevens de plek waar de eerste Mojito werd geschonken is La Bodeguita.
 • Er is een Ernest Hemingway wandeling door de stad waarbij je oa langs zijn favoriete plaatsen komt en het Hemingway museum. Deze schrijver was erg verbonden met Havana.

Maak een riviercruise met kerst!

Wat ook heel mooi en bijzonder is én ook wat dichterbij huis, is ene riviercruise op de Moezel, Rijn of Donau! Deze zijn erg populair. Wie wil nou niet naar alle kerstmarkten op één cruise? Dat kan op een rivieren(kerst)cruise!

Zin in een (kerst)cruise?

Wil jij je cruiseschip niet missen? Boek hier een hotel in de stad van vertrek!

Uitgelichte afbeelding: kerstmarkt. Foto: Dar1930 via pixabay.

Wat zijn 10 mooie cruisehavens?

Vul je naam en email in en ontvang dit Gratis PDF met 10 mooie cruisehavens! Geschreven i.s.m. Captaincruise.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *