Wat is een kennismakingscruise?

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Inhoudsopgave

Wat is een kennismakingscruise? En waarom zou je een kennismakingscruise maken? Hier vind je informatie en ik geef je ook een leuk voorbeeld. Lees lekker verder. Het duurt maar een paar minuten.

Kennismakingscruise
Pooldek op een Celebrity cruiseschip.Foto: Jolyne D via Pixabay

Wat is een kennismakingscruise?

Een kennismakingscruise is eigenlijk een soort mini cruise. Een cruise van 3, 4 of 5 dagen. Omdat een gewone cruise 8 dagen of langer is, wordt zo’n korte cruise een kennismakingscruise genoemd.

Wat zijn de voordelen van een kennismakingscruise?

 • Een korte cruise van 3,4 of 5 dagen is vaak in verhouding goedkoper dan een langere cruise.
 • Een kennismakingscruise is een mooie manier om er achter te komen of je cruisen wel leuk vind!
 • Ook om uit te vinden of je veel last hebt van zeeziekte. Hopelijk niet! Nou wil ik er wel bijzeggen dat tegenwoordig de meeste cruiseschepen stabilisatoren hebben waardoor bij slecht weer de schepen minder schommelen! Mocht je er erg veel last van hebben dan kan je de volgende keer een riviercruise overwegen!
 • Een korte cruise kan je goed combineren met een citytrip! Boek voor of na je cruise een leuke hotelletje en ontdek de stad waar je bent.

Voorbeeld van een leuke kennismakingscruise uit Venetië

Een leuke korte cruise om kennis te maken met het cruisen is deze leuke kennismakingscruise vanuit Venetië. En natuurlijk leuk om te combineren met een korte citytrip Venetië!

 • Je cruist 4 dagen( 3 nachten) met de MSC Musica, een groot en luxe cruiseschip van MSC. MSC staat bekend om haar Italiaanse elegantie en betaalbare cruises voor het hele gezin.
 • Vertrek en aankomst is in Venetië en je gaat naar het mooie Split in Kroatië en Kotor in Montenegro.
 • Dit is een voorbeeld van een cruise.
 • Kijk bij onderstaande aanbieders voor een leuke kennismakingscruise.

Hoogtepunten Venetië

 • Op een gondeltocht door de stad kom je zeker ook over de Canal grande, het grootste en belangrijkste kanaal van Venetië. Ook de mooie Rialtobrug zal je dan passeren, de oudste en mooiste brug (vind ik) van de stad.
 • Het mooiste plein van Venetië is het San Marco plein. Hier vind je de kathedraal ( de San Marco basiliek), de 100 meter hoge klokkentoren en het mooie museum in het Dogepaleis. Dit is het paleis waar ooit de leider van de Republiek Venetië woonde!
 • Wil jij glasblazers aan het werk zien? Ga dan naar het eilandje Murano waar al eeuwenlang glas wordt geblazen. Er zijn winkeltjes en ateliers.
 • Maak een opera mee in het super mooie opera gebouw La Fenice.

Zoek hier een mooie cruise!

Heb je vragen en/of opmerkingen? Laat een reactie achter.

Uitgelichte afbeelding: Ed Junkins via Pixabay

Wat Zijn 10 Mooie Cruise Havens Die Jij Niet Mag Missen?

Vul je naam en emailadres in en ontvang Gratis en direct een prachtig PDF met 10 mooie havens in je postvak. Geschreven i.s.m. Captaincruise! Tevens ontvang je 1 x per 2 weken een mail met interessant cruise nieuws en leuke aanbiedingen. PS: wij houden ook niet van spam. Je emailadres is veilig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *