Waar vaart een cruiseschip naartoe?

Waar vaart een cruiseschip naartoe
Trollfjord.Foto:Hobby Musiker via Pixabay

Wil jij weten waar een cruiseschip naartoe vaart? Er zijn tegenwoordig cruise bestemmingen over de hele wereld. En eigenlijk kan je de volgende regel in acht nemen: Hoe kleiner het cruiseschip hoe kleiner de haven kan zijn. Wat je op hele mooie plekken kan brengen zoals bijvoorbeeld Antarctica, Manaus (in de jungle van Brazilië) of (wat dichterbij)varend door het prachtige Trollfjord in Noorwegen!

Op grote cruiseschepen doe je vaak de bekendere (en grotere) havens aan.

Waar vaart een cruiseschip naartoe?

Op een cruise vaar je van de ene haven naar de andere. In de havens kan je van boord en de mooie omgeving verkennen. Meestal kom je weer terug in de vertrekhaven. Dan vaar je dus eigenlijk een rondje.

Er zijn ook cruises die niet terugkomen in de vertrekhaven. Dan moet je dus vanaf een andere stad terugvliegen naar NL. Onder andere op (delen van) wereldcruises kom je niet in de vertrekhaven terug. Maar er zijn ook cruises van Nl naar de Middellandse Zee of van de Middellandse Zee naar het Caribisch gebied.

Waar vaart een cruiseschip naartoe: Europa

  • Noord Europa: de Noorse fjorden, Oostzee, Ijsland, Groenland zijn allemaal mega mooie bestemmingen voor een cruise.
  • West Europa: Je hoeft niet ver van huis om een prachtige cruise te maken. Vertrek b.v. in Rotterdam en vaar naar interessante steden in West Europa zoals o.a. Southampton, Le Havre, Zeebrugge en Hamburg.
  • Zuid Europa: Een populaire bestemming is ook de Middellandse Zee. Met de prachtige steden aan de kust en het heerlijke klimaat van het vroege voorjaar tot laat najaar is er bijna altijd een mooie cruise. Een mooie combi van cultuur, strand en heerlijk eten!

Waar vaart een cruise naartoe: Noord Amerika & Canada

Prachtige steden, overweldigende natuur (Alaska, Canada) zijn maar een paar elementen van een cruise in Noord Amerika. Zelf ben ik langs Canada en de kust van Noord Amerika afgezakt van New York naar Miami, door het Panama kanaal en weer naar boven. Prachtig!

Zuid Amerika & Antarctica

Ook het continent Zuid Amerika is zeker een bezoek op een cruise waard. Van jungle tot woestijnen, bergen, gletsjers, pinguins en interessante steden zoals Buenois Aires, Santiago. Er is genoeg te zien. Antarctica is vanaf Buenos Aires of Ushuaia te bezoeken op een cruise. Bekijk de hoogtepunten van een schitterende cruise naar Patagonië.

Waar vaart een cruiseschip naartoe? Australië & Nieuw Zeeland

Downunder zijn veel prachtige cruises rondom Australië, Nieuw Zeeland en er zijn ook cruises die van beide gebieden het mooiste combineren. Soms wordt er ook een mooi tropisch eiland meegenomen zoals bijvoorbeeld Fiji of De Cook eilanden.

De prachtige steden en de daaromheen liggende natuur met de supervriendelijke bevolking maakt een cruise naar dit gebied absoluut de moeite waard! Sydney, Adelaide, Perth en Cairns zijn de belangrijkste havens in Australië en in Nieuw Zeeland Auckland en Christchurch.

Andere artikelen