Inhoudsopgave

HAL

Wat zijn de kenmerken van Holland America Line, oftewel de HAL?

De HAL gaat voor explorers, foodies & music lovers!

Op 12 mei 2019 was ik op rondleiding op de Nieuw Statendam en bij het openingswoord kreeg ik haarfijn uitgelegd waar de HAL nu voor staat en hoe ze de doelgroep willen verjongen! Zoals Nico Bleichrodt vertelde wil de HAL dit doen door de aandacht te richten op: Explorers, foodies & music lovers.

Ben jij de de ” moderne Explorer”?

De moderne Explorer( onderzoeker) waar de Hal zich op richt is: nieuwsgierig, actief, haalt het maximale uit het leven, wil graag leren, onvergetelijke ervaringen meemaken én de wereld ontdekken! Het leuke is dat op de Nieuw Statendam op het obeservatiedek een ruime lounge is met koffiehoek én veel boeken over de gebieden waar gevaren wordt.

Ook zijn er grote een soort computertafels staan waar je door met je hand de bestemming aan te klikken van alles kan lezen over die bestemming! Echt heel mooi én heel handig. Zo kan je dus van alles leren en lezen over de volgende bestemming.

De beste Live muziek aan boord van de HAL

Volgens de woordvoerder van de HAL, Nico, heeft de HAL nu de beste Live muziek aan boord van alle cruise maatschappijen. Wat betreft de Nieuw Statendam kan ik dat alleen maar beamen! Na wat ik gehoord heb in de Rolling Stone Rock Room ben ik het toch wel met hem eens. Als je houdt van Rock dan is inderdaad een cruise met de Nieuw Statendam aan te raden.

Ook was de moderne live jazz muziek in de Lincoln Stage Center wat wij te horen kregen op de rondleiding super mooi! En ook is aan boord van veel cruiseschepen van de Hal is het indrukwekkende Planet Earth in concert. Dit is begonnen op de Koningsdam maar is nu op alle cruiseschepen te zien en te horen! Het is namelijk een prachtige combinatie van prachtige live muziek met op de achtergrond beelden van BBC Earth! Schitterend.

De HAL is van oorsprong Nederlands

Wat in 1871 begin als NV Nederlandsche Amerikaansche Stoomvaart-Maatschappij is nu uitgegroeid tot een cruisemaatschappij met meer dan 14 mooie en luxe cruiseschepen. De Koningsdam, de Nieuw Statendam en de MS Rotterdam zijn enkele hiervan.

Ondertussen is de HAL niet meer in NL se handen maar vaart nog wel onder Nederlandse vlag! Ook zijn er altijd Nederlandse officieren en verse bloemen aan boord én kan je het menu in het Nederlands krijgen. Een cruise aan boord van de HAL voelt als thuiskomen.

Veel kunst bij de HAL

Met veel kunst aan boord van alle cruiseschepen en een mix van een klassiek en moderne inrichting cruise je echt in stijl aan boord van de HAL. Ook op de Nieuw Statendam zie je overal op het schip schitterende kunst hangen en staan! Van mooie aparte schilderijen tot glazen sculpturen tot japanse kunst. Heel mooi!

Cruiseschepen vd HAL gebouwd voor cruising, niet voor crowds!

De cruiseschepen van de HAL variëren van middelgroot tot groot. Je hebt niet de indruk dat je op een groot cruiseschip zit. Overal is ruimte genoeg en er zijn veel plekken war je rustig kan zitten. Dat gevoel had ik op de Nieuw Statendam waar ruim 2600 gasten opkunnen.

Vergeet de kinderen niet!

Een cruise met de HAL is ook voor kinderen erg leuk. Vooral in de zomervakanties zijn er meer gezinnen aan boord en dat is alleen maar gezellig en maakt het publiek wat meer gemengd. Nee, je ziet dus niet alleen ouderen zie je aan boord.

Er zijn geen grote glijbanen in het zwembad maar er wel is een kinderanimatieteam aan boord. En er zijn zelfs op de Koningsdam speciale gezins stateroooms. Houd er dus rekening mee dat in de zomervakantie je de meeste kans hebt op veel gezinnen en kinderen aan boord.

“As you wish dining”

Ook de HAL gaat met de tijd mee. Er is nu naast de vaste zitting van 17.45 en 20.00 ook een open zitting. ” As you wish Dining” houdt in dat je gewoon kan binnenlopen wanneer jij wilt in het hoofdrestaurant om te eten. Reserveren kan ook tot 16.00.

Het eten is trouwens voortreffelijk. Niet alleen in het hoofdrestaurant maar ook in de andere restaurants. Er zijn verschillende topkoks aangetrokken zoals Rudi Sodamin en Jonnie Boers van de Librije! Er zijn gerechten waar je echt je vingers bij kan aflikken.

Wil jij een cruise met de Hal maken?

Uitgelichte afbeelding: De Noordam. foto: R.Vaillaincourt