Grootste cruiseschip ter wereld is..?

Gemiddelde leestijd: 9 minuten

Inhoudsopgave

Ben jij benieuwd wat het grootste cruiseschip ter wereld is? Zelfs als jij nog nooit eerder hebt gecruist en je eenmaal gezien hebt wat je op dit grootste cruiseschip ter wereld allemaal kan doen, dan wil je dat zeker niet missen en meteen boeken! Lees dan snel verder. Hier vind je veel informatie over het grootste cruiseschip ter wereld.

Update 27/03/20-18. Vanaf 31 maart 2018 is het nieuwste grootste cruiseschip ter wereld.

Grootste cruiseschip
Foto: R. Eime (licentie)

Grootste cruiseschip ter wereld: Symphony Of The Seas.

Dit cruiseschip is ook van Royal Caribbean en naast dat het 1000 ton zwaarder weegt is het ook iets langer en kunnen er meer gasten op. Er is ruimte voor  6600 gasten en 2000 crewleden. Ze is ongeveer gelijk aan haar zuster de Harmony met wat kleine verschillen.

Op de Symphony is een bijzondere familie suite over 2 verdiepingen met een glijbaan van de ene naar de andere verdieping! Er zijn 4 nieuw restaurants bijgekomen waaronder een heerlijk visrestaurant, nieuwe shows erbij waaronder een lasergameattractie, de boardwalk is nieuw en ook het amusementsgedeelte is vernieuwd. Daarnaast kan je natuurlijk alle geweldige dingen doen die je ook kan doen op de Harmony!

Op 31 maart 2018 vertrekt de Symphony Of The Seas uit Barcelona voor haar eerste cruise en zij is deze zomer in de Middellandse zee. Na de zomer en in 2019 vaart zij in het Caribisch gebied.

Niet alleen het grootste cruiseschip, maar ook het 1 na grootste en het 1 na 1 na grootste cruiseschip is van Royal Caribbean. En die daarna en daarna ook.. Pas daarna op de 6e plaats komt de Norwegian Escape. Dan weet je dat ook weer 🙂

Het één na grootste cruiseschip de Harmony of the Seas biedt ruimte aan 5479 gasten, heeft 2747 hutten, is  362 meter lang, 66 meter breed, heeft 18 dekken en 24 liften. Er staan 2115 crewleden tot je beschikking.

Royal Caribbean staat voor Wow!

Met andere woorden: Welkom op een super luxe drijvende stad waar niemand zich geen moment zal vervelen! Vanaf het moment dat je aan boord stapt, kijk je je ogen uit. Dat noemen ze bij Royal Caribbean de “Wow factor”. Hoe meer Wows op een dag, hoe beter. Ga jij ze tellen?

Doelgroep Royal Caribbean

Als je van sporten houdt dan kom je op Royal Caribbean goed aan je trekken. Je kan je echt met de sportactiviteiten elke dag vermaken. Zie hieronder bij activiteiten. Ook voor niet sporters is er genoeg te doen. De schepen van Royal Caribbean zijn groot, daar moet je wel van houden. Maar er is altijd wel een prive plekje of een plekje in de schaduw te vinden op de ruime zonnedekken.

Verder is gewoon iedereen welkom natuurlijk, singles, vriendengroepen en gezinnen. De schepen zijn luxe maar soms net even iets minder luxe. Koffie wordt bijvoorbeeld in plastic bekertjes geschonken in plaats van servies in de coffeeshop. Dit doet niks af aan de cruise natuurlijk maar maakt het misschien voor sommige wat minder luxe.

Activiteiten aan boord het grootste cruiseschip

Er is oa een surfstimulator en dat is nog maar één  van de vele activiteiten die je kan doen aan boord van  het grootste cruiseschip ter wereld! Naast surfen op het grootste cruiseschip is er onder andere ook een:

 • megagrote glijbaan, van 10 dekken hoogte!
 • klimmuur(twee stuks) van 13 meter hoog,
 •  “zipline” waarbij je over een lengte van 25 meter door de lucht glijdt( 9 dekken hoog),
 • ijsbaan waar je zelf kan schaatsen
 • heus basketballveld op ware grootte!
 • 4 zwembaden
 • bibliotheek
 • kunstgalerij
 • een boardwalk, met paardenmolen en attracties
 • Broadway shows van onder meer Grease en Cats
 • kinderanimatieteam voor kinderen van 6 maanden tot 17 jaar
 • fitness en spa
 • bioscopen
 • 9 hole golfbaan
 • En nog veel meer!

Central park!

Het schip zelf is ingedeeld in daadwerkelijke “buurten”, 7 in totaal, genaamd: Central Park( met 17.000! echte planten), Pool & Sports Zone, Vitality At Sea Spa & Fitness Centre, Boardwalk, The Royal Promenade, Entertainment Palace en de Youthzone.

Dynamic Dining 

Er zijn 22 restaurants aanwezig op de Symphony en talloze barretjes om wat te drinken. Het voelt niet mega groot aan door de ruime opzet. Naast de vele specialiteitenrestaurants is er het hoofdrestaurant en heeft drie verdiepingen/namen bestaat. The Grand, The Silk, en American Icon.

In het hoofdrestaurant  is een gesloten zitting ( Dynamic Choice Classic). Dit betekent dat je bij het boeken aangeeft op welke tijd je wilt eten, de vroege of late zitting. Als je dit niet bij de boeking wilt doen dan wordt je vanzelf op een tijd ingedeeld. Als je dan aan boord komt, zie je op je cruisepas in welk restaurant je bent ingedeeld. De tijden om te eten zijn 18.00 en 20.30.

Ook is er de mogelijkheid van Dynamic Dining Choice, waarbij je de mogelijkheid krijgt om samen met je eigen ober verschillende restaurants te proberen. Dan eet je ook op verschillende tijden met dezelfde tafelgenoten en de bediening rouleert met je mee naar de verschillende restaurants.

Nooit verdwalen op het grootste cruiseschip!

Op alle schepen is de hoogste techniek aanwezig. Zo krijg je bij inscheping een Wow bandje waarmee je alles kan doen.Het is je sleutel van je suite, Je kan reserveringen maken, je kan er zelfs mee op Wifi. En je kan er ook mee zien waar je bent op het schip, dus je zal nooit verdwalen!

Ook is er een bar waar je cocktail door een robot wordt gemaakt, de zogenaamde Bionic Bar.

En er is supersnel internet, ze zeggen de snelste op zee, aanwezig op dit grootste cruiseschip ter wereld met vijf sterren.

Luxe suites op het grootste cruiseschip

Van de 2747 suites zijn er 46 speciaal voor rolstoelgebruikers helemaal aangepast. Ook is het hele schip hiervoor aangepast met oa brede gangen, automatische schuifdeuren. Er zijn zelfs  lagere speeltafels in het casino.

Ook de suites zijn voorzien van alles om het goed toegankelijk te maken voor rolstoelen.

Meer info over het grootste cruiseschip

Bij Royal Caribbean Cruise Lines is de drank niet inbegrepen in de prijs, er zijn speciale drankpakketten te krijgen, een all inclusive drankenpakket is 59 dollar (per persoon per dag).

De maaltijden in het hoofdrestaurant zijn inclusief, voor de maaltijden in de specialiteitenrestaurants betaal je een kleine toeslag.

Verder komt er de gebruikelijke fooi bij. Dat ligt bij Royal Caribbean tussen de 12,50 en 15 dollar per dag per persoon.

Laat dat de pret niet bederven van je cruise, als je echt op een super modern schip wilt cruisen, dan is dit grootste cruiseschip ter wereld zeker een aanrader. Je wilt dit echt een keer meemaken!

Wil jij een cruise maken op het grootste cruiseschip ter wereld?

Wil jij je cruiseschip niet missen? Boek hier een hotel in de stad van vertrek!

Uitgelichte afbeelding: Symphony of the Seas. Bron: Daniela Dapreto via PIxabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *