De hoogtepunten van een Dubai cruise vind je hier!

Gemiddelde leestijd: 12 minuten

Inhoudsopgave

Het wordt steeds populairder om een Dubai cruise te maken. De mystieke wereld van het Midden Oosten wordt ook door de cruise toerist ontdekt. Maar stel je bent nog nooit op een Dubai cruise geweest? Wat kan je verwachten in die omgeving en wat is er eigenlijk te zien?

Ik dacht toen ik daar langs cruisde dat er alleen maar zand te zien was. Nou ligt er wel veel zand 😉 MAAR er is nog véél meer moois te zien. En trouwens zand kan ook heel mooi zijn! Wat je allemaal kan zien én doen op een Dubai cruise én belangrijke info kan je hier in dit bericht vinden. Ga er maar lekker voor zitten en lees op je gemak verder!

Dubai cruise
Dubai Downtown. Bron: O.Ozik via Pixabay

De Verenigde Emiraten

Dubai is één van de 7 emiraten die bij elkaar horen in het land De Verenigde Emiraten. Een emiraat is een rijk van een emir of een sjeik en kan ook door een prins worden bestuurd. Bij de Verenigde Emiraten kan je het zien als afzonderlijke provincies bestuurd door een emir of sjeik (Bron Wikipedia).

Alleen de emiraat Qatar is zelfstandig. Met een Dubai cruise heb je de mogelijkheid verschillende mooie steden in deze emiraten aan te doen. In elke haven is weer wat anders moois te zien!

Veel verscheidenheid op een Dubai cruise

De munteenheid in de Verenigde Emiraten is de VAE Dirham. 1 dirham bestaat uit 100 fills. En de koers is op moment van schrijven (check bij de bank de huidige koers): 1 euro = 4,28 dirham. Het is gemiddeld 6,5 uur vliegen naar Dubai vanaf Amsterdam!

Andere Emiraten zijn Abu Dhabi, Sharjah, Ajmam, Umm Al Qaywayn, Ras Al-Khaimah en Fujairah. De hoofdstad van de Verenigde Emiraten is Abu Dhabi.  De economie behoort tot de top 5 van de wereld door de olie die aanwezig is in dit gebied. De buurlanden zijn Oman en Saoedie – Arabië.

Dit kruispunt van Europa, Azië en Afrika in de Perzische golf is een mysterieus gebied wat bestaat uit veel woestijn met kamelen, mooie steden met cultuur en architectuur, Arabische markten en ook veel moderne steden met veel luxe zoals grote winkelcentra, super dure en luxe resorts, hotels en golfbanen.

Met een Dubai cruise krijg je de mogelijkheid al dit moois en de verscheidenheid van dit gebied te ontdekken!

Dubai Cruise Terminal info

Als je aankomt op het vliegveld van Dubai dan is het het makkelijkst (als je niet wordt opgepikt door je cruisemaatschappij of als je eerder komt en de stad eerst wilt zien!) een taxi te nemen naar de cruisehaven(of de stad).

Op het moment van schrijven is de tijdsduur ongeveer 25 minuten naar de cruisehaven en het kost ongeveer tussen de 15 en 20 dollar, te betalen in Dirham.

Wanneer je aankomt met je cruiseschip dan kom je aan in de cruise terminal van Dubai. Jaarlijks komen hier meer dan 500.000 cruisereizigers. Vanuit de cruise terminal is het makkelijk een taxi te nemen naar het vliegveld, de stad of één van de mooie winkelcentra.

Toen ik er was, merkte ik dat het echt allemaal heel soepel loopt. De taxi’s hebben meters en je kan niet onderhandelen over de prijs.

In de cruise terminal zelf is het volgende aanwezig (bron:www.dubaicruiseterminal.com):

 • helpdesk die 24 uur per dag open is voor cruise passagiers te helpen met allerlei toeristiche informatie.
 • een geld wisselkantoor
 • postkantoor
 • souvenirwinkeltjes
 • Cafe en een minimarket
 • vlieg en bus coach operators voor dagtours
 • gratis internet en een business center
 • makkelijk toegang voor minder valide personen
 • vaste taxi standplaats, van de RTA
 • help desks van winkelcentra die gratis shutle bus ritjes aanbieden
 • er bevinden zich ook kantoren van de overheid voor het toezien op een makkelijke en goede ontvangst van de cruisepassagiers.
 • Dubai’s cruise terminal is ongeveer 25 minuten van het Dubai vliegveld per taxi.
 • Het adres is:PO Box 17000,Dubai United Arab Emirates,Telefoon:+97148811110

Een Dubai cruise vanuit Dubai

Er is natuurlijk ook de mogelijkheid een Dubai cruise in een andere cruisehaven te beginnen zoals Abu Dhabi of zelfs in Europa zoals Genoa. Maar Dubai zelf is ook een heel belangrijke vertrek en eind punt van je Dubai cruise!

Een Dubai cruise gaat bijvoor beeld naar Muscat(Oman), Abu Dhabi(Verenigde Emiraten) en Sir Bani Yas(een eiland van de Verenigde Emiraten). Dit is natuurlijk maar één voorbeeld van een Dubai cruise. Er zijn natuurlijk veel meer mooie cruises!

Maar ik zal vertellen wat er te zien is  op de mooie plekken van één van de vele mooie Dubai cruises.

Hoogtepunten Muscat(Oman) op een Dubai cruise

Oman is een buurland van de Verenigde Emiraten en Muscat is de kleinste hoofdstad ter wereld! Ook is het één van de oudste steden van het Midden Oosten.

Bijzonderheden en tegelijk hoogtepunten zijn de laaggebouwde en lichtgekleurde huisjes(geen hoge flats in Oman). Ook is het veel minder druk dan Dubai maar wel zéér indrukwekkend en gastvrij!

 • Verschillende moskeeën waaronder één van de grootste van Oman, de Grote Sultan Qaboes moskee die plek biedt aan 20.000 moskeegangers!
 • Ook zijn er verschillende mooie forten te bezichtigen uit te tijd van de portugese bezetting.
 • Mooie stranden  en natuurlijk ook  geweldige winkels.
 • Buiten Muscat bevinden zich in de woestijn zandduinen van maar liefst 200 meter hoog! Hier gaat ook zeker wel een excursie(Jeepsafari) vanaf het cruiseschip naartoe.
 • Bezoek het paleis van de sultan!

Hoogtepunten Abu Dhabi op een Dubai cruise

Abu Dhabi is de hoofdstad van de Verenigde Emiraten. Deze stad wordt ook steeds toeristischer en dat is te merken aan de vele moderne projecten die worden opgezet om te zorgen dat net als Dubai Abu Dhabi ook populair wordt.

Naast die moderne projecten is er nog meer mooie arabische cultuur en architectuur te zien. Dit zijn enkele mooie bezienswaardigheden van Abu Dhabi. Je kan zelfstandig of met een excursie van het schip op pad.

Dubai cruise
Abu Dhabi.Bron: J.Peter via Pixabay
 • De grootste moskee van de Verenigde Emiraten de Sheikh Zayed Mosque die plaats biedt aan 40.000 moskeegangers!
 • Het “Louvre” van Abu Dhabi met collecties van oa Monet, Da Vinci, van Gogh en nog meer grote kunstenaars!
 • Een zevensterren hotel in arabische stijl, het Emirates Palace. Het beslaat een totale oppervlakte van 850.000 vierkante meter en als je binnen bent kijk je je ogen uit (veel goud en marmer!).
 • Voor Formule 1 en Ferrari liefhebbers is er Ferraris World, een themapark volledig gericht op Ferrari en er is ook een Formule I racecircuit, het Yas Marina circuit.
 • Als je iets wilt zien van het vroegere Abu Dhabi ga dan naar de HeritageVillage met traditionele oasewoningen van vroeger!

Hoogtepunten Sir bani Yas op een Dubai cruise

Sir Bani Yas is een eiland waar veel cruiseschepen aanleggen en niet voor niks! Het hoort ook bijde Verenigde Emiraten. Er is namelijk een groot natuurpark aanwezig op dit mooie eiland met meer dan 10.000 loslopende wilde dieren die hier hun thuisbasis hebben.

Daarnaast is het ook een mooie eiland om naast de wildlife excursies allerlei sportieve activiteiten te doen zoals mountainbike tochten en mooie wandelingen. Of lekker luieren mag ook hoor.

Beste reistijd voor je Dubai cruise

De beste reistijd voor je Dubai cruise is de winter hier want dan is het daar gemiddeld 30 graden. In de zomer hier is het daar veel te warm.

En dan natuurlijk als laatste de mooiste hoogtepunten van Dubai zelf de je niet mag missen op je Dubai cruise! Het is echt een hele mooie stad met hele vriendelijke mensen. Ik heb daar ook heerlijk gegeten op een terras met uitzicht op de mooie toren van Dubai aan de fonteinen. Zeker de moeite waard!

Dit zijn de hoogtepunten van Dubai

Dubai cruise
De woestijn. Bron: S.Ang via Pixabay
 • Vanaf de hoogste toren in Dubai, de Burj Khalifa, heb je een gigantisch mooi uitzicht over de stad! Er is ook een restaurant op de 122e! verdieping een een observatieplatform.
 • Een deel van het Atlantis Hotel is te bezoeken als niet gast en zeker de moeite waard! En vlak ernaast ligt het waterpark aquaventure ook geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. Er is ook een privestrand.
 • Door de stad heen vindt je prachtige gebouwen met schitterende architectuur!
 • Shoppen in Dubai! (Bijna) alle merken vind je hier in de 1200 winkels in het grootste winkelcentrum ter wereld, de Dubai Mall. Er is ook een bioscoop, aquarium en een ijsbaan!

De Dubai fonteinen met de grootste fonteinshow ter wereld!

 • Deze bevinden zich vlakbij de Dubai Mall en je kan ook genieten van s’werelds grootste fonteinshow vanaf één van de vele terrasjes die ernaast liggen.
 • Een mooie plek om een jeepsafari te ondernemen is Dubai. Vanaf Dubai ben je zo in de woestijn. Ook  heb je  de mogelijkheid om op een kameel te rijden of op een squad. Bij een avondsafari zie je de zonsondergang, geniet je van een diner in een woestijnkamp met een buikdanseres en je kan een waterpijp roken. Daarvoor hoef je trouwens niet op safari want die krijg je ook aangeboden als je gewoon op een terras zit. Dat was in ieder geval mijn ervaring. Het hoort bij de gastvrijheid van Dubai.

Zo, hopelijk heb ik je genoeg info gegeven voor je Dubai cruise? Heb je nog vragen of andere opmerkingen of wil je juist je ervaring over jouw Dubai cruise delen? Laat dan een reactie onder dit bericht!

Zelf een Dubai cruise zoeken?

Voor het boeken van een Dubai cruise kijk dan bij één van onderstaande cruise aanbieders.

Uitgelichte afbeelding: Dubai. Bron: H.Landsrath via Pixabay.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *