Waarom mag jij een dagje spa op je cruise niet missen?

Gemiddelde leestijd: 11 minuten

Inhoudsopgave

Ben je nog nooit tijdens je cruise in de spa geweest? Dat is heel jammer want dan mis je echt veel! Waarom is het leuk om een dagje spa mee te maken op je cruise? Uit eigen ervaring kan ik zeggen, een dagje spa op je cruise moet je zeker doen.

Omdat ik in de Seabourn Spa heb gewerkt zal onderstaande info ook voornamelijk gebaseerd zijn op deze spa. Hieronder vertel ik je waarom jij een dagje spa niet mag missen op je cruise! Ontspan en lees lekker verder.

Wat is de spa?

Voordat je een dagje spa kan doen moet je natuurlijk wel weten wat je allemaal in de spa kan doen. Dus ga ik je eerst vertellen wat het precies inhoudt. De spa op een cruiseschip bestaat vaak uit meerdere onderdelen.

 • receptie
 • de behandelkamers voor de lichaams- en gezichtsbehandelingen
 • de fitness en groepssportruimte
 • de haar – en nagelsalon
 • de ontspanningsruimte, vaak met verwarmde relaxbedden
 • de sauna, stoombad en jacuzzi
 • afwisselend (warm en koud)voetenbad
 • prive zonnedek/Spa Villa

Maak van je havendag een dagje spa!

Op een havendag gaan veel passagiers  aan wal en heb jij dus alle ruimte en is het nog rustiger dan normaal tijdens je dagje spa!:) Ook wordt vaak korting gegeven op alle behandelingen op de eerste dag van je cruise!

Receptie en behandelruimtes

Bij binnenkomst op je dagje spa kom je eerst bij de receptie en de receptioniste of een andere collega zal jou verder helpen. Je kan een keuze maken uit een lichaams- of gezichtsbehandeling. Ook kan je er ook voor kiezen alleen van de sauna en/of zonnedek gebruik te maken. In beide gevallen krijg je een badjas en slippers en je kan je dan in de dames of heren kleedruimte omkleden.

Er zijn kastjes voor je kleding en waardevolle spullen. Maar het is misschien handiger om je telefoon al in je suite te laten liggen. het wordt niet gewaardeerd om te telefoneren in de spa. Er zijn verschillende lichaamsbehandelingen waar je uit kan kiezen op je dagje spa.

 • Lichaamsmassage: oa deep tissue, hot stones relaxing body massage,thaise massage, bamboo massage, koppels massage(met zijn tweetjes een massage in de dezelfde ruimte met eventueel nog een jacuzzi op het balkon).
 • Body scrubs and andere verfrissende lichaamsbehandelingen zoals een kruidenbuiltjemassage!
 • Diverse heerlijke ontspannende gezichtsbehandelingen.

Bij het boeken van een lichaams- of gezichts behandeling mag je vaak de gehele dag gratis van de andere faciliteiten gebruik maken zoals de sauna, jaccuzi etc.

Fitness

De fitness in de spa aan boord van een cruiseschip is super modern en meestal heb je ook  vanaf je hardloopband of fitnessapparaat een super uitzicht over zee! Als je op deze manier fitnessen nog niet leuk vind, dan weet ik het ook niet meer;) Je hebt de keus uit verschillende fitness apparatuur en matjes, fitnesballen etc.

In de aparte sportruimte worden groepslessen gegeven zoals yoga, pilates etc. Het is vaak ook mogelijk om een personal trainer te huren die jou gedurende de gehele cruise begeleid met goede en een op jouw afgestemd fitnessprogramma.

De yoga en pilates lessen zijn gratis, net zoals het gebruik van de fitness. Waarom je dag niet beginnen met een yoga les of een lekkere fitness workout? Na je ontbijt kan je terugkomen om je dagje spa af te maken of je komt een andere dag wanneer het jou het beste uitkomt.

Sauna/stoombad en jacuzzi

Deze zijn ook onderdeel van de spa soms is er ook een klein zwembad bij (afhankelijk v.d. cruise maatschappij). Je kan deze faciliteiten gebruiken in combinatie met de relaxruimte en eventueel een behandeling. Bij de spa op Seabourn is er een sauna, een stoombad, een jacuzzi, een voetenwisselbad (warm en koud water) en een ruim zonnedek.

Ontspanningsruimte en zonnedek

De ontspanningsruimte is binnen en buiten is er een zonnedek met lig(relax)bedden. De heerlijke ontspanningsbedden die binnen staan zijn verwarmd!

Haar- en nagelsalon

Soms zit dit samen in één salon, soms zijn er twee aparte ruimtes. Dat is ook afhankelijk van de grootte van het cruiseschip. Hier kan je je nagels mooi laten maken, een uitgebreide pedicure krijgen en/of je haar laten knippen/wassen/verven.

Speciaal prive spadek

Tegenwoordig zie je ook steeds meer grotere gedeeltes van vaak het topdek dat wordt ingedeeld voor een privé spa ruimte. Deze ruimte ie toegankelijk voor een bepaald aantal personen en je hebt hier meer privé dan op de rest van het cruiseschip. Zoals bv op de Seabourn Encore kan je een speciale cabana huren voor een relaxt dagje spa!

Spa Villa huren op je dagje spa

Dit is echt een heel bijzonder dagje spa! De Spa Villa is op Seabourn een “villa” met bad, massagetafels, bed, een relaxzitje en een prive balkon dat je kan afhuren voor een halve of hele dag. Hier kan je dus volledig in alle privacy een massage of andere behandeling krijgen, lekker eten en drinken, rusten of in de zon zitten.

Je hebt van niemand last en je wordt op je wenken bediend. Het is wel prijzig, tussen de 200 en 300 dollar voor een halve dag en tussen de 400 en 500 dollar voor een hele dag. Pin me hier niet op vast, de prijzen kunnen ondertussen veranderd zijn!

Hoe ziet je dagje spa er uit?

Als je dus hebt besloten om op een (haven)dag een dagje spa te doen, dan kan na je ontspannende yoga of Tai chi lekker ontbijten in het restaurant, om daarna terug te komen. Eet niet te zwaar als je een massage hebt gepland s’ochtends. Dan mag je verder de hele dag de relaxruimte, sauna, stoombad, whirlpool etc gebruiken. En je kan natuurlijk een lichaams – of gezichts behandeling nemen, je haar laten doen en een een pedicure nemen(maar dat hoeft niet!)

Eten en drinken tijdens je dagje spa?

Op je dagje spa komt er natuurlijk een ober langs met drankjes dus daar hoef je je niet druk om te maken. Een (lichte) lunch mag je in het restaurant elders op het schip gebruiken en daarna ga je weer heerlijk verder relaxen in de spa. Het mooie is dat je de hele dag de hele spa tot je beschikking hebt. En je mag gaan en komen wanneer je wilt.  

Op Seabourn zag ik mensen in hun badjas te spa binnenkomen, direct vanaf hun suite. In de spa zelf kan je niet eten, alleen als je zoals bij Seabourn de Spa Villa voor een dag huurt. Of je nou de hele dag lekker rustig op het zonnebed buiten wilt liggen of over de zee wilt staren vanuit je prive jacuzzi, het kan allemaal op je dagje spa.

Waarom is de spa niet inclusief de cruiseprijs?

Zelf kreeg ik ook regelmatig op Seabourn deze vraag. Dat is omdat de spa op bijna alle cruiseschepen gerund worden door Steiner (BacktoSea) of Canyon Ranch Spa( op andere cruiseschepen). Wij in de spa werden dan ook door Steiner uitbetaald. De prijzen van de spa worden ook door hen bepaald en niet door de cruisemaatschappij.

Een dagje spa met rust en privacy

Nou spreek ik voor Seabourn: daar kon je voor het gebruik van de sauna, relaxruimte etc een dagpas of een pas voor de hele cruise kopen. En als je een behandeling boekt, dan kan je zowiezo op die dag de rest van de spa gratis gebruiken. Het grote voordeel van dat je hiervoor moet betalen is dat er daardoor minder mensen zijn en je dus meer privacy en rust hebt! Wat heel veel mensen op een dagje spa erg op prijs stellen.

Wat kost een dagje spa ongeveer?

Als je alleen toegang tot de spa wilt en geen behandeling wilt dan kan je een dagkaart kopen zodat je toch gebruik kan maken van de sauna, ontspanningsruimte etc. De prijzen verschillen per spa en zijn ongeveer vanaf 30 dollar voor een dagkaart. Ook kan je op veel cruiseschepen een kaart voor de hele cruise kopen (met korting).

De behandelingen in de spa zijn vanaf 120 dollar. Dit betaal je voor een volledige lichaamsmassage ( 90 minuten).  In de salon hangt het natuurlijk ook af wat voor behandeling  je neemt. De prijzen zijn daar vanaf ongeveer 20 dollar. De fitness en yoga lessen zijn gratis. Voor de personal trainer betaal je een bepaald uurtarief.  De Spa villa was toen ik er werkte 300 dollar voor een halve en 600 voor een hele dag. Let op: de prijzen kunnen  nu veranderd zijn door Steiner! Pin mij niet vast aan deze prijzen.

Laat dit je lol niet bederven om ook te genieten van een dagje spa tijdens je cruise. Het is het geld meer dan waard.

Wil jij een dagje spa op Seabourn meemaken?

Wil jij de spa op Seabourn of misschien gewoon bij een andere cruisemaatschappij uitproberen? Aangezien Seabourn niet echt de goedkoopste is. Maar wel all inclusive trouwens én heel erg leuk!

Uitgelichte afbeelding: massage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *