Cruises vanuit Nederland. Wat zijn mooie bestemmingen?

Gemiddelde leestijd: 6 minuten

Inhoudsopgave

Een cruise maken is gewoon ontzettend mooi! In slaap vallen en wakker worden op de lichte deining van de golven, de zon die schijnt al uitdagend op je balkon en je ruikt de eerste verse broodjes van het ontbijt al. En met cruises vanuit Nederland hoef je niet ver te reizen om aan boord te stappen van je favoriete cruiseschip! Met de trein of auto, je bent er zo!

Hier vind je de mooiste cruises vanuit Nederland voor jou uitgelicht! Met mooie bijzonder bestemmingen! Dus pak maar een bakje koffie of thee en lees lekker verder. Het kost je hooguit 5 minuten en dan ben je wel al dichterbij je droomcruise!

Waarom zou je cruises vanuit Nederland maken?

Een cruise is een onvergetelijke ervaring. of je nou kiest voor een groot massaal schip voor het hele gezin of meer houd van de privacy en intimiteit van een kleiner super luxe cruiseschip, voor een ieder is er een mooie cruise.

Maar wat als je nou nog nooit eerder hebt gecruisd en je wilt toch heel graag die ervaring meemaken? Want zeg nou zelf, lijkt het je niet geweldig om verwend te worden met heerlijk eten, drankjes, persoonlijke service, mooie uitzichten over zee, zo veel entertainment dat 8 of 10 dagen misschien wel te kort is!

En dan is het het makkelijkst om gewoon in Nederland te vertrekken. Er vertrekken dagelijks veel cruises vanuit Nederland. Amsterdam en Rotterdam zijn hele bekende cruisehavens. Hier nog even de grootste voordelen waarom je cruises vanuit Nederland zou kunnen maken op een rijtje.

 • Je hebt geen stress met vliegen en zorgen dat je je vliegtuig haalt.
 • Ook als je weer van boord gaat in Nederland heb je dat probleem niet.
 • Je hoeft niet ver te reizen om aan boord te gaan van je cruiseschip.
 • Er zijn mooie cruises, vooral naar Noord Europa die gewoon vanuit Nederland vertrekken.
 • Het is dus gewoon lekker relaxt, vooral als je nog nooit eerder hebt gecruisd!

Cruises vanuit Nederland met vertrek uit Amsterdam

De cruise terminal in Amsterdam oftewel de Cruise passengers terminal is gelegen vlak achter het centraal station in Amsterdam. je kan dus gewoon met de trein en een taxi naar je cruiseschip toe. Het is ongeveer 15 minuten lopen vanaf Amsterdam CS daarom is een taxi wel handig. Dat hangt natuurlijk ook van je hoeveelheid bagage af.

Met de auto kan natuurlijk ook, maar dan betaal je wel kosten voor het stallen van je auto. Klik hier voor meer info, zij vervoeren je ook van en naar de cruiseterminal! Of kijk hier voor nog dichterbij de cruise terminal parkeren, namelijk bij parking centrum Oosterdok.

Het adres van de Cruise Passengers Terminal in Amsterdam is:

Piet Heinkade 27, 1019 BR te Amsterdam.Telefoon is 020 – 5091000

Wat zijn mooie cruise bestemmingen vanuit Amsterdam?

 1. Noord Europa, zoals Noorwegen, de Noordkaap, de landen aan de Oostzee met de schitterende steden zoals St. Petersburg
 2. maar ook Ijsland, Groenland
 3. Engeland en Ierland
 4. Frankrijk, Duitsland
 5. Of steek de Atlantische oceaan over naar Fort Lauderdale

Cruises vanuit Nederland met vertrek uit Rotterdam

Rotterdam is de andere bekende grote cruise terminal in Nederland. Voor cruises vanuit Nederland is Rotterdam dus ook een hele belangrijke vertrekhaven! 

De cruise terminal Rotterdam is ook midden in het centrum aan de Wilhelminakade. Dit is ook midden in het centrum van Rotterdam. Het adres van de cruise terminal in Rotterdam is:

Wilhelminakade 699, 3072 AP te Rotterdam. Telefoon: 010 – 2908440

Je komt bij de cruise terminal vanaf het CS door de metro te nemen naar Slinge en uit te stappen bij halte Willemsplein. Dan is het nog 250 meter lopen. Met de taxi kan ook, vanaf de taxistandplaats is het 250 meter naar de ingang van de cruise terminal Rotterdam. Ook met de auto kan, er zijn betaalde parkeergarages waar je betaald kan parkeren, zoals hier.

Wat zijn de populaire bestemmingen vanuit Rotterdam?

 • Noord Europa, met de mooie Noorse fjorden,
 • Landen aan de Oostzee, Ijsland, Groenland
 • Maak een oversteek naar Boston!
 • Frankrijk, Duitsland, Engeland
 • Zuid Europa

De beste tijd om een cruise te maken naar het noorden vanuit Nederland is in de zomermaanden. omdat dan in het noorden het weer het beste is, ook is de zee dan rustiger dan in bv november.

Uitgelichte afbeelding: Daisygt via Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *