Cruise vanuit Rome (Civitavecchia)

Gemiddelde leestijd: 8 minuten

Civitavecchia is de cruisehaven van Rome en ligt op korte reisafstand van Rome. Als jij een cruise vanuit Rome wilt maken dan vertrek je dus in Civitavecchia. In dit bericht lees je meer info over de cruise terminal, het stadje Civitavecchia en de mooiste hoogtepunten van Rome komen ook aan bod. Ook lees je hoe in de cruise terminal kunt komen vanuit Rome. Interessant? Lees dan even verder!

De haven van Civitavecchia. Pixabay. Bernard1960

Waar vertrek je op een cruise vanuit Rome?

Op een cruise vanuit Rome vertrek je in Civitavecchia. Hier is een industriële haven, ook voor cruiseschepen. Er is een grote aanlegkade waar veel cruiseschepen tegelijk kunnen aanleggen. Tegenwoordig heet dit de Roma CruiseTerminal. De shuttlebussen brengen je naar de ingang van de haven. Vandaar ben je eigenlijk al vlakbij het oude centrum van Civitavecchia. Het is goed te doen om lopend het mooie stadje te bekijken. Ook op je weg naar het cruiseschip toe kan je gebruik maken van die shuttlebussen vanaf de ingang van de haven.

Hoe kom ik in Civitavecchia op een cruise vanuit Rome?

Vanuit Rome kan je tegenwoordig heel makkelijk met een sneltrein in 35 minuten naar Civitavecchia. Kijk hier op de site van Trenitalia.it voor de tijden. Vanaf de vliegvelden ga je naar het treinstation Roma Trastavere of Roma Termini. Deze sneltrein rijdt van april tot december maar er zijn ook gewone treinen die naar Civitavecchia gaan alleen doen die er wat langer over (ruim 2 uur). Vanaf het station in Civitavecchia kan je (als er geen shuttlebus van de haven staat) een taxi nemen naar de ingang van de haven( vanwege zware bagage).

Waar gaat een cruise vanuit Rome naartoe?

Op een cruise vanuit Rome vaar je voornamelijk in de Middellandse Zee. Het westelijk en oostelijk deel kan je op een cruise bewonderen. Er zijn cruises die de grote steden aandoen zoals Marseille, Barcelona, La Palma, Corsica, Sardinië en Sicilië. En er zijn ook cruises naar de prachtige Griekse eilanden en Kroatische kust. Kijk onderop bij de cruiseaanbieders en zoek op cruises m et vertrek Civitavecchia.

Wat is er te zien in Civitavecchia?

Als je op een cruise vanuit Rome in Civitavecchia bent aangekomen( een dag eerder is leuk om Rome te bekijken of Civitavecchia zelf!), dan zijn er in Civitavecchia mooie bezienswaardigheden om te bekijken.

  • Meteen bij de haven zie je het oude fort Michelangelo. Dit is gebouwd door Michelangelo in opdracht van de paus om de stad tegen piraten etc. te beschermen. Het is gratis te bezoeken.
  • Meteen achter het fort is de vestingmuur die om het oude gedeelte van het stadje is gebouwd. Hier kan je overheen lopen, genieten van het uitzicht en af en toe met een trapje naar beneden het oude centrum in waar gezellige winkeltjes, cafetjes en restaurantjes zijn.
  • Er is een interessant archeologisch museum in Civitavecchia. Hier zijn mooie opgravingen te zien uit de Romeinse tijd zoals Romeinse ankers en ene prachtig beeld van Apollo. Je vindt dit museum aan de Largo Camillo Benso Conte di Cavour, 1. Entree is gratis op moment van schrijven.
  • Als je het beeldje van Maria wilt zien dat volgens een priester tranen van bloed heeft laten vallen, dan kan je dat bewonderen in de St. Augustinuskerk (Sant’Agostino) aan het gelijkgenoemde plein (Piazza).

Op een cruise vanuit Rome eerst even Rome in..

De Trevi fontein. Foto: Pixabay. Djedj

Als je dan toch een cruise vanuit Rome gaat maken, dan is het zonde als je niet even de tijd neemt om Rome te bekijken. Aangezien heel Rome één groot museum is, zijn hier enkele mooie bezienswaardigheden.

Vaticaanstad

Midden in de stad op het Sint Pietersplein spreekt de paus de bevolking toe. Ook zijn hier verschillende musea, de Sint Pieter basiliek en de sixtijnse kapel. Al deze gebouwen zijn prachtig om te bewonderen.

De Trevifontein

Deze prachtige fontein vind je aan de Piazza Di Trevi en is schitterend versierd met mooie beelden (zie foto).

Forum Romanum

Dit oude gedeelte van Rome is een en al ruine en prachtig voor mensen die hier van houden.Je ziet er schitterende oude resten van verschillende tempels. Wil je echt er meer van weten dan is het handig om met een gids een rondleiding te nemen.

Het pantheon

Ook dit oude Romeinse gebouw is erg indrukwekkend en nog helemaal intact. Binnen zijn verschillende beelden en schilderijen te bewonderen en het bijzondere lichtinval geeft het een nog mooiere aanblik.

Het Colosseum

Cruise vanuit Rome
Het Colosseum in Rome. Foto:Pixabay

Gebouwd in de 1e eeuw na Christus is dit indrukwekkende amfitheater en werd gebruikt voor verschillende spelen. Door de loop van de eeuwen heen heeft de natuur beschadigingen toegebracht maar dat ontneemt niet de schoonheid van dit bouwwerk.

Piazza Navona

Er zijn veel verschillende mooie pleinen in Rome waarvan Piazza Navona er één van is. Hier bevind zich een ook een prachtige fontein met prachtige beelden. Dit plein wordt veel gebruikt voor verschillende festiviteiten en kerstmarkten.

Wil jij een cruise vanuit Rome maken?

Kijk dan bij onderstaande cruise aanbieders en zoek op vertrekhaven Rome of Civitavecchia.

Uitgelichte afbeelding: Het Colosseum in Rome. Pixabay

.

Wat zijn 10 mooie cruisehavens?

Vul je naam en email in en ontvang dit Gratis PDF met 10 mooie cruisehavens! Geschreven i.s.m. Captaincruise.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *