Wat zijn de beste redenen om een cruise vanuit Nederland naar Ijsland te maken?

Gemiddelde leestijd: 9 minuten

Inhoudsopgave

Waarom is het heel bijzonder om een cruise vanuit Nederland naar Ijsland te maken? Dat ga je hier lezen! Het duurt maar een paar minuten.

Geniet van aparte bloemen en planten op je cruise vanaf Nederland naar Ijsland!

Cruise vanuit Nederland naar IJsland
Akureyri. Foto: Arvid Olson via Pixabay

Akureyri is de vierde stad van Ijsland, ligt aan de noordkust en word veel bezocht op een cruise vanuit Nederland naar Ijsland. Vanaf je cruiseschip loop je direct het stadje in. De botanische tuin is nog maar één van de leuke bezienswaardigheden:

  • Een mooie botanische tuin met 6500 verschillende soorten planten en bloemen waaronder alle planten van Ijsland. Ook zijn er arctische bloemen en planten aangezien deze stad maar 40 km onder de poolcirkel ligt. Ondanks dat het zo noordelijk ligt is het klimaat vrij mild waardoor alle planten en bloemen goed groeien en bloeien( bron:ijslandinformatie).
  • Verschillende musea zoals het Ijslands motoren museum, een volksmuseum en een ijslands broedvogelmuseum.
  • Het huis van de bekende schrijver Nonni ook wel Jon Sveinsson. Hij heeft oa de kinderserie Nonni & Manni geschreven.

Geniet van een mooi uitzicht op je cruise vanaf Nederland naar Ijsland in Heimaey

Heimaey is het vissersdorpje op de Westmaneilanden die net onder Ijsland liggen en bij ook bij Ijsland horen. De Eldfell vulkaan is in 1973 uitgebarsten en heeft toen het landschap goed veranderd. Je kan op je cruise vanaf Nederland naar Ijsland in Heimaey van boord en deze vulkaan beklimmen.

Vanuit het dorp kan je er naartoe lopen. De stevige klim duurt een uur en je geniet daarna van een schitterend uitzicht over het eiland en de zee! Ook is dit eiland een favoriete plek( vooral de oostkust) voor de leuke papegaaiduikers.

Ga kayaken in de westfjorden bij Isafjordur op je cruise vanaf Nederland naar Ijsland

Isafjordur ligt in het noord westen van Ijsland en word geregeld bezocht op een cruise vanaf Nederland naar Ijsland. Dat is niet voor niks. Het ligt in één van de meest uitgestrekte en ruige gebieden van Ijsland waar ook nog eens heel weinig mensen wonen.

Maar de westfjorden zoals het hier heet zijn super mooi en een kayaktocht is dan ook zeker erg leuk om te doen. Dus wil je iets sportiefs doen op je cruise vanaf Nederland naar Ijsland dan is dit de plek! Je kan dit ter plekke in het dorp regelen zodra je van boord bent.

Als je uitgekayakt bent, dan kan je misschien nog wel naar een heerlijk Thermaal bad midden in de natuur. Voor info zie hier: touristinformation isafjordur( geen sponsor). Je vind het tourist information tussen de haven en het kleine centrum in, aan de adalstraeti 7.

Ontdek de “Golden Circle” vanuit Reykjavik

Deze route is erg populair en kan op sommige plekken best druk zijn met toeristen maar het maakt de natuur niet minder mooi en indrukwekkend! Nog steeds absoluut de moeite waard op een cruise vanuit Nederland naar Ijsland is de Golden Circle route.

Je kan zeer waarschijnlijk met een excursie van het schip mee maar als je iets meer tijd wilt doorbrengen bij elke bezienswaardigheid kan je natuurlijk ook zelf een autootje huren in Reykjavik! Dan bepaal je zelf hoelang je bij welke plek blijft. De Golden Circle bestaat uit:

Nationaal Park Pingvellir.

Deze plek was bijna voor een eeuw de plek waar de volksvertegenwoordiging samenkwam om van alles te bespreken. Van trouwgelegenheden tot ruzies uit vechten of nieuwe wetten maken. Dit eindige eind 18e eeuw.

Nu is het een belangrijke ontmoetingsplaats voor het volk om belangrijke gebeurtenissen te vieren. Ook vind je in dit park het grootste zoetwatermeer van Ijsland met meer dan 160 verschillende waterplanten langs de oevers.

Voor duikers is dit meer bijzonder want er is een richel in dit meer met naar men zegt het helderste water waar je zeker 150 meter ver kan kijken. Je hebt wel speciale duikuitrusting nodig want het water is zeer koud!

Strokkur en Geyser

Dit zijn twee geysers die in een gebied liggen dat geothermisch zeer actief is. Dit betekent dat er meerder heetwaterbronnen zijn in dit gebied. Geyser is wat minder actief maar de Strokkur spuit nog geregeld water tot zeker 20 meter omhoog.

Dan is het gat leeg en vult zich later weer met water! Heel bijzonder om te zien. Er zijn ook heetwaterbronnen in de buurt die fel blauw water hebben. Dit ontstaat door de silicaten die er inzitten.

Gouden waterval de Gullfoss

Op je cruise vanuit Nederland naar Ijsland is deze waterval een must. Door het vele stuifwater in de buurt van de waterval onstaan soms zeer mooie regenbogen en dat is hoe deze grootste waterval van Ijsland zijn naam heeft gekregen. Gullfoss betekent gouden waterval.

Er is een paadje dat helemaal tot aan de rand van de waterval loopt waar soms veel toeristen lopen. Blijf voorzichtig en kom niet achter de afzetting. Ook al is de verleiding groot voor net dat ene mooie fotootje. Ook in de winter is de waterval supermooi, een gedeelte van het water bevriest en geeft mooie ijspegels.

Kerio de krater

Deze krater is zo’n 50 meter diep en is ontstaan na een krateruitbarsting ongeveer 300 jaar geleden. Nu is de krater gedeeltelijk gevuld met water. Mocht je zelf op pad zijn op je cruise vanuit Nederland naar Ijsland, er is een parkeerplaats vlakbij de krater en de entree is ongeveer 2 euro pp. Het hele gebied rondom de krater is erg indrukwekkend vind ik. Er zijn nog twee kraters in de buurt, de Seydisholar en Kerholl.

Faxi, nog een mooie waterval op je cruise vanuit Nederland naar Ijsland

Ongeveer 12 km ten zuiden van de Gullfoss is de Faxi waterval. Deze is minder indrukwekkend maar zeker ook heel mooi om te zien. Omdat de rivier wat rustiger is is deze plek populair bij wildwatervaarders. Ook deze waterval ligt dicht langs de weg. En is absoluut de moeite waard op je cruise vanuit Nederland naar Ijsland om te bezoeken.

Last but not least op je cruise vanuit Nederland naar Ijsland: De Blue Lagoon!

Dit mag je eigenlijk ook niet missen als je met een cruise vanuit Nederland naar Ijsland gaat. Een bezoek aan de Blue Lagoon. Dit is een geothermisch bad met water dat altijd 39 graden celsius is.

Het is een natuurlijk meer het schijnt heel gezond te zijn om hier in te baden. Ook de Blue Lagoon is makkelijk te bereiken mocht je alleen op pad gaan op je cruise vanuit Nederland naar Ijsland. Vanaf Reykjavik gaan er bussen naar de Blue Lagoon. Met de auto is het Highway 41 en Highway 43, dan bordjes Blue Lagoon aanhouden. Entree is 50 euro voor de hele dag.

Wil jij zelf een cruise vanuit Nederland naar Ijsland maken?

Ben jij enthousiast geworden en wil je zelf een cruise vanuit Nederland naar Ijsland maken? Dat kan! Wat trouwens leuk is om te weten is dat veel cruises die naar IJsland gaan ook b.v. Groot Brittanië komen.! Kijk bij onderstaande cruise aanbieders voor een mooie cruise vanuit Nederland naar Ijsland!

Heb je nog vragen of opmerkingen? Laat dan een reactie achter! Eveline

Uitgelichte afbeelding: The Blue Lagoon op IJsland. Carol Colman via PIxabay

Wat Zijn 10 Mooie Cruise Havens Die Jij Niet Mag Missen?

Vul je naam en emailadres in en ontvang Gratis en direct een prachtig PDF met 10 mooie havens in je postvak. Geschreven i.s.m. Captaincruise! Tevens ontvang je 1 x per 2 weken een mail met interessant cruise nieuws en leuke aanbiedingen. PS: wij houden ook niet van spam. Je emailadres is veilig!

Wat Zijn 10 Mooie Cruise Havens Die Jij Niet Mag Missen?

Vul je naam en emailadres in en ontvang Gratis en direct een prachtig PDF met 10 mooie havens in je postvak. Geschreven i.s.m. Captaincruise! Tevens ontvang je 1 x per 2 weken een mail met interessant cruise nieuws en leuke aanbiedingen. PS: wij houden ook niet van spam. Je emailadres is veilig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *