Cruise vanaf IJmuiden

Inhoudsopgave

Cruise vanaf Ijmuiden
Foto:Codognanais

Een cruise vanuit Ijmuiden is steeds populairder. In deze havenstad aan de Noordzee én Noordzeekanaal dat ook in het teken staat van veel vis, komen jaarlijks ook veel cruisevakantiegangers die hun cruise hier beginnen, eindigen of voor één dag bezoeken. Veel Costa cruises vertrekken in Ijmuiden.

In 2019 hebben al bijna 60 cruiseschepen aangelegd in IJmuiden. En ze verwachten dat dit aantal blijft stijgen. Daarnaast varen er ook dagelijks ferries naar Newcastle vanaf Ijmuiden.

Cruise vanaf IJmuiden: de Fellison cruise terminal

Het adres van de cruise terminal in IJmuiden is: Cruiseboulevard 10, 1976 EB Ijmuiden. Voor navigatie gebruik: Volendamkade 1, Ijmuiden.

Bestemmingen voor een cruise vanuit IJmuiden

Een cruise vanaf IJmuiden maar hoe kom ik daar?

IJmuiden heeft geen treinstation maar met de bus is de Fellison cruise terminal goed te bereiken. De halte waar je moet uitstappen heet Badweg. Vanaf deze halte is het ongeveer 200 meter lopen. Wel moet je over de dijk heen.( Ongeveer 25 traptreden omhoog en omlaag).

Vanuit Amsterdam CS

Vanaf Amsterdam Centraal Station neem je de trein naar Amsterdam Sloterdijk. Daar stap je op de bus, lijn 382 richting Ijmuiden aan Zee. Check altijd deze website voor de juiste info: www.ov9292.nl

Vanuit Haarlem CS

Vanuit Haarlem neem je de bus 385 richting IJmuiden, stap je uit op de Dennekoplaan en daar stap je in bus 382 richting IJmuiden aan Zee. Check altijd deze website: ov9292.nl voor de juiste tijden.

Vanuit Beverwijk

Neem bus 74 richting Zeewijk, stap over op de Dennekoplaan ( bus 382 richting IJmuiden aan Zee) en stap uit bij de Badweg. Check altijd deze website: ov9292.nl voor de juiste tijden.

Met de auto naar IJmuiden

Neem de A9 naar Ijmuiden. Dan afslag Ijmuiden/Beverwijk. Volg borden Ijmuiden en sla linskaf bij de stoplichten. Volg vanaf het Pontplein de Kanaaldijk langs het Noordzeekanaal. Onder viaduct door dan kom je op de Dokweg.Volg deze Dokweg, bij twee rotondes rechtdoor.

Dan kom je op de Kromhoutstraat. Neem 1e afslag rechts( Strandweg). Deze gaat uiteindelijk over in de Zeehavenweg. Dan vind je na 500 meter aan de rechterkant de cruise terminal.

Parkeergelegenheid IJmuiden cruise terminal

Er is de mogelijkheid om lang te parkeren bij de cruise terminal in IJmuiden. Klik hier om te reserveren ( website Fellison cruise terminal). Ps. Dit geldt niet voor diegene die met DFDS naar Newcastle gaan. Die kunnen het beste hier reserveren ( website DFDS).

Wil jij een cruise vanaf IJmuiden maken?

Uitgelichte afbeelding: Costa in Ijmuiden. Foto: Wim

Wat Zijn 10 Mooie Cruise Havens Die Jij Niet Mag Missen?

Vul je naam en emailadres in en ontvang Gratis en direct een prachtig PDF met 10 mooie havens in je postvak. Geschreven i.s.m. Captaincruise! Tevens ontvang je 1 x per 2 weken een mail met interessant cruise nieuws en leuke aanbiedingen. PS: wij houden ook niet van spam. Je emailadres is veilig!