Cruise vanaf Amsterdam

Inhoudsopgave

Cruise vanaf Amsterdam
Amsterdam. Bron:D.Chomiak via Pixabay

Hier vind je informatie over een cruise vanaf Amsterdam, de cruise terminal in Amsterdam en mooie cruise bestemmingen. Waarom een cruise vanaf Amsterdam maken? Dat lees je hier.

Waarom een cruise vanaf Amsterdam?

 • Dichtbij vertrekken, vooral in eigen land, is gewoon erg fijn voor als je op cruise gaat. Vooral als je voor het eerst gaat cruisen. Je bespaart jezelf denk ik een hoop stress door in plaats van met je vliegtuig naar je cruiseschip te vliegen gewoon in NL op je cruiseschip te stappen. Amsterdam is daar een perfekte plek voor! Plus als je nog nooit in Amsterdam bent geweest dan is dat ook een mooie reden om deze wereldstad te bekijken!
 • De mooie cruise bestemmingen op een cruise vanaf Amsterdam! Verderop lees je meer over de mooie bestemmingen zoals de Noorse fjorden, de landen aan de Oostzee en West en Zuid Europa.

Passenger Terminal Amsterdam

Als je besluit om een cruise vanaf Amsterdam te maken dan vertrek je met je cruiseschip vanaf de Passenger Terminal Amsterdam. Deze ligt vlak achter het Centraal Station in Amsterdam.

 • Het adres is: Piet Heinkade 27, 1019 BR Amsterdam.
 • Auto: Parkeren kan in Parking Centrum Oosterdok(20 euro per dag). Adres is: Oosterdoksstraat 150, 1011 DK, Amsterdam. Op 6 minuten lopen van de PTA.
 • De trein: Uitstappen op CS te Amsterdam, en dan loop je zo naar de PTA(hoofduitgang linksaf, alsmaar rechtdoor en dan zie je het cruiseschip in de verte liggen). Ook kan je een taxi nemen. Het is hooguit 10 minuuutjes met de taxi.

Bestemmingen voor een cruise vanaf Amsterdam

Er zijn verschillende populaire bestemmingen. Deze heb ik hieronder verder uitgelicht.

Op een cruise vanaf Amsterdam naar Noord Europa

Veel cruises gaan naar Noord Europa. De Noorse fjorden, de Noordkaap, Ijsland en Groenland. De landen aan de Oostzee zijn ook erg populair en hier is ook veel moois te zien.

Op een cruise vanaf Amsterdam naar de Noorse fjorden en de Noordkaap, Ijsland en Groenland zal je vooral ondergedompeld worden in de schitterende natuur.

In een cruise vanaf Amsterdam naar de hoofdsteden van de Oostzee is het vooral cultuur en dat wil je ook niet missen (Helsinki, Tallinn, St. Petersburg).

Enkele hoogtepunten cruise Noord Europa

De schitterende noorse fjorden met veel natuur, hoge fjorden, watervallen en gezellige kleine dorpjes en wat grotere steden zijn absoluut een cruise waard! Cruise door de schitterende fjorden zoals de Lysefjord, Hardangerfjord, Eidfjord, Trollfjord en natuurlijk het grootste fjord van Noorwegen het Sognefjord.

Het mooie van  cruisen door deze fjorden is dat je naast je cruiseschip metershoge(soms wel tot 2000 meter )hoge kliffen ziet met overal watervallen en nog meer ruige natuur. Het ene fjord is natuurlijk groter dan het andere fjord. Het Sognefjord is het grootste fjord en het trollfjord mag zich denk ik één van de smalste noemen. Beide zijn zeer indrukwekkend.

In de havens die je aandoet met je cruiseschip kan je natuurlijk aan wal en in deze stadjes en dorpjes zijn vaak genoeg dingen te zien. In de wat grotere steden( oa. Bergen, Oslo, Tromso) zijn vaak meer museums en in de kleine dorpjes die je aandoet( oa. Flam, Honingsvag) is genoeg te doen en zien in de natuur.

Er zijn dan vaak ook meer dan genoeg excursies te maken vanaf het cruiseschip. Ook kan je er natuurlijk voor kiezen om zelfstandig op pad te gaan! Lees hier meer als je alle hoogtepunten van een cruise naar de Noorse fjorden wilt lezen!

Een cruise vanuit Amsterdam naar de Noordkaap en/of Spitsbergen en IJsland.

Dit zijn soms ook expeditiecruises maar heel vaak ook niet hoor! En dan is het een aparte expeditiecruise. Er wordt gewoon een combinatie gemaakt. Soms vaar je door naar de Noordkaap, en andere cruises maken een combi van de Noorse fjorden, Noordkaap en bv Ijsland of Spitsbergen. En hoe noordelijker je komt, hoe meer kans je ook hebt natuurlijk om het noorderlicht te zien!

Hoogtepunten van Ijsland op een cruise vanuit Amsterdam

 • De schitterende natuur waaronder gletsjers, geysers en watervallen zoals de Gulfoss waterval en de geyser “Geysir“.
 • De gezellige stad Reykjavik met  vlakbij de Blue Lagoon, waar je kan genieten van het geothermische water. Super ontspannend voor lichaam en geest!
 • Lees meer hoogtepunten van een cruise vanuit Nederland naar Ijsland.

Hoogtepunten van Spitsbergen op een cruise vanuit Amsterdam

 • Heel Spitsbergen is één groot hoogtepunt als ik het zo mag zeggen. De schitterende natuur en dieren(ijsberen!) en de ruigheid en schoonheid hiervan beneemt je de adem, zo mooi!
 • Er zijn zeer veel mooie zeevogels!
 • de Monaco gletsjer
 • Husky slede tochten die vaak als excursie vanaf het cruiseschip te boeken zijn.
 • Longyearbyen is het economisch middelpunt van Spitsbergen en de grootste stad met 1700 inwoners! Hier kan je gezellig rond lopen, ook kan je een rondrit in de omgeving maken. Ga wel het liefst met een gids(ivm ijsberen!)

Op een cruise vanaf Amsterdam naar de hoofdsteden van de Oostzee

Heel populaire is ene cruise vanaf Amsterdam naar de hoofdsteden van de Oostzee. Steden zoals Tallinn, Helsinki, Stockholm, Kopenhagen zijn erg gezellig en stralen allemaal hun eigen identieke sfeer uit. Alleen al in St. Petersburg kan je dagen ronddwalen ( St. Catherine’s Paleis, De Hermitage).

Veel cruiseschepen blijven meestal ook wel lang( met een overnachting) in deze mooie stad liggen zodat je uitgebreid de tijd hebt om alle kunst en cultuur op te snuiven in deze geweldige stad.

Denk erom dat als je zelfstandig op pad wilt gaan in St. Petersburg dat je een visum nodig hebt om van boord te kunnen gaan. Als je met een excursie meegaat van het cruiseschip kan je meestal mee op het visum van de groep maar als je geen risico wilt lopen dan zorg je gewoon zelf voor en visum. Dan kan je doen en laten wat je wilt:)

Op een cruise vanaf Amsterdam naar West Europa

Ook Engeland, Schotland, Ierland, Frankrijk en Duitsland zijn goede bestemmingen voor een cruise vanaf Amsterdam. Vaak worden dan de steden Southampton(London), Le Havre, Zeebrugge en Hamburg bezocht en je zal versteld staan wat daar allemaal voor mooie te zien is.

Enkele hoogtepunten West Europa

 • Steden zoals London, Hamburg, Parijs kan je bezoeken tijdens je cruise vanaf Amsterdam. Deze steden spreken voor zichzelf denk ik. Maar ook Edinburgh en Le Havre zijn een bezoek waard!
 • Ook veel mooie natuur en cultuur vind je in Engeland, Schotland en Ierland natuurlijk. Denk aan de Shetland eilanden of Invergordon, vanwaar je prachtige excursies kan maken naar de Schotse Hooglanden!

Op een cruise vanaf Amsterdam naar Zuid Europa

Ook zuid europa is een mogelijkheid voor een cruise vanaf Amsterdam. Denk bv aan Frankrijk, Portugal, Spanje, Italië. Waar je wel rekening mee moet houden is dat je bij een cruise vanaf Amsterdam naar Zuid Europa vaak niet in Amsterdam terugkomt. Deze cruises eindigen bv in Rome of Marseille vanwaar je dan terug kan vliegen naar NL.

Enkele hoogtepunten Zuid Europa

Steden zoals Lissabon, Bordeaux, Marseille, Barcelona en Rome. Steden waar je op je cruise vanaf Amsterdam kan genieten van cultuur, musea, stranden en natuurlijk lekkere lokale gerechten!

In Frankrijk zijn belangrijke havens Le Havre en Bordeaux. Vanuit le Havre kan je bv een excursie maken naar Parijs of genieten van het stadje zelf wat op de werelderfgoedlijst van Unesco staat.

Bordeaux is zo’n stad waar je midden in de stad aanlegt met je cruiseschip en het beste gewoon kan gaan lopen(of fietsen!) om zo veel mogelijk de franse sfeer te proeven. Je kan natuurlijk ook een mooie wijnproeverij meemaken:) Klik hier voor een georganiseerde fietstocht of wijnproeverij in Bordeaux

Enkele bezienswaardigheden Lissabon

 • De leukste manier om Lissabon te ontdekken is per tram 28. Deze oude tram rijdt langzaam door de smalle en soms steile straatjes door de wijk Alfama en er zijn veel op en uitstapplekken.
 • Het mooiste uitzicht heb je vanaf het kasteel Sao Jorge. Dit mooie kasteel ligt bovenop een heuvel en in het grasveld eromheen kan je ook lekker genieten van de rust.
 • Het mooie indrukwekkende Jeronimos klooster waar het graf ligt van Vasco Da Gama is gebouwd in 1500. Het ligt in de wijk Belem.

Op zoek naar een cruise vanaf Amsterdam?

Wat zijn 10 mooie cruisehavens?

Vul je naam en email in en ontvang dit Gratis PDF met 10 mooie cruisehavens! Geschreven i.s.m. Captaincruise.nl.