Cruise vanaf Barcelona. Wat zijn de hoogtepunten en mooie bestemmingen?

Gemiddelde leestijd: 8 minuten

Inhoudsopgave

Waarom zou je een cruise vanaf Barcelona maken? Je komt op mooie plekken in de middellandse zee én je kan het combineren met een bezoek aan Barcelona zelf! Hier vind je enkele mooie bestemmingen op een cruise vanaf Barcelona en de hoogtepunten van deze prachtige stad zelf!

10 Bezienswaardigheden Barcelona

Cruise vanaf Barcelona
Park Guell.Foto: E.Lopesz via Pixabay.

Als je een cruise vanaf Barcelona wilt maken dan is het leuk om een paar dagen in Barcelona te besteden, afhankelijk van hoeveel je wilt zien natuurlijk. Omdat er zovéél te zien is heb ik wat leuke bekende én onbekende bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet waarvan ook een paar die leuk zijn met kinderen!

Bezoek op een cruise vanaf Barcelona eerst La Sagrada Familia

Dit is de super toeristische maar super mooie kathedraal die nog niet af is. La Sagrada is ontworpen door Antoni Gaudi en hij ligt ook hier begraven. Hij is een beroemd  architect die een groot dele van zijn leven in Barcelona woonde en werkte. Hij heeft veel objecten  waaronder deze kathedraal en het park Guell ontworpen. De bouw van de kathedraal  is afhankelijk van donaties en wordt verwacht af te zijn in 2026.

Park Guell

Ik had het net ook al genoemd, het Park Guell is ook ontworpen door Gaudi, om precies te zijn de gebouwen en veel van de  mozaieken. Ook heb je vanaf hier een heel mooi uitzicht over de stad.

Chocolade museum; Leuk voor de kinderen!

Dit is ook leuk voor kinderen én iedereen die van chocolade houdt! Wat je kan zien in dit museum zijn supermooie creaties(oa Messi) gemaakt van chocolade(ze staan achter glas voor hongerige bezoekers). Ook wordt in het museum uitgelegd hoe de chocolade gemaakt wordt uit  de cacaobonen.

Het adres van dit leuke chocolademuseum is: Comerc 36 en de openingstijden zijn van maandag – zaterdag van 10.00 – 19.00 en op zondag plus vakanties van 10.00 – 15.00.

Bezoek Camp Nou op een cruise vanaf Barcelona

Klein of groot, alle voetballiefhebbers kunnen er niet omheen. Het voetbalstadion van voetbalclub FC Barcelona.  Als er geen wedstrijd is kan je een rondleiding krijgen waarbij je ook in de “catacomben” komt en de spelerstunnel waar veel beroemde voetballers doorheen hebben gelopen! Er is ook een museum en een winkeltje bij.

Het Aquarium

In Barcelona is een groot zee aquarium. Hier kan je door een tunnel lopen die door een bassin loopt en waarbij je jezelf in de middellandse zee waant! Totaal zijn er 11.000 vissen waaronder ook haaien en het hele aquarium is gevuld met 6 miljoen liter zeewater!

De dierentuin

Ook leuk voor kinderen is de dierentuin waar je oa leeuwen, apen, tijgers, olifanten en dolfijnen kan zien. Het park grenst aan het Parc de la Ciutadella.

Parc de la Ciutadella

Cruise vanaf Barcelona
Parc de la Ciutadella.
Bron:I.von Lienen via Pixabay.

De dierentuin ligt in dit park. Na of voor het bezoek aan de dierentuin kan je in dit mooie park rustig picknicken, wandelen of heerlijk niks doen. Ook vind je er muzikanten , artiesten en een levensgrote mammoet! Je kan het een beetje vergelijken met het Vondelpark in Amsterdam. Super gezellig en heel mooi!

Santa Catarina markt

Deze markt is de plek voor een lekkere koffie, Spaanse tapa met een pilsje of gewoon vers fruitsap en lekker rondkijken. Het grote voordeel van deze markt is dat het er veel rustiger is dan op de “toeristische” markt La Boqueria. Het adres is Avinguda de Fransesc Cambo 16. Met de metro lijn 3 of lijn 1. Bijzonder van de markt is het dak! Er is ook een restaurant bij waar gekookt wordt met ingredienten van de markt. Op zondag is de markt gesloten!

Bezoek het strand op een cruise vanaf Barcelona!

Je kan ook gewoon heerlijk naar het strand gaan. Barcelona heeft 5 kilometer aan strand! En als je iets verder loopt kom je op het rustige gedeelte.

Museumliefhebbers opgelet!

Er zijn echt veel museums in Barcelona. Om er maar even wat op te noemen: Museum D’Art de Catalunya, Museum de Historia de Catalunya, Het maritiem museum, het museum voor hedendaagse en moderne kunst, het Picasso museum, Het museum Joan Miro en wat ik al eerder noemde het chocolade museum! Genoeg te zien dus!

Waar gaat een cruise vanaf Barcelona naartoe?

Je hebt veel keus als het gaat om een cruise vanaf Barcelona. Je kan naar Italië, Frankrijk, Griekenland, Kroatië, Portugal. Maar ook bijvoorbeeld een cruise vanaf Barcelona naar de Canarische eilanden  en Marokko of zelfs naar Brazilië. Je hebt dus erg veel keus.

Vaak worden er op één cruise meerdere landen aangedaan in de Middellandse Zee. B.v.  een cruise vanaf Barcelona die dan komt in de havens Marseille, Monaco, Livorno, Rome, Napels, Korfu, Dubrovnik, Kotor En Venetië. Dan heb je echt een mooie cruise vanaf Barcelona waarbij je in veel verschillende landen en dus ook havens komt! Dat is natuurlijk een supermooie ervaring!

Natuurlijk is er veel meer keuze. Elke dag vertrekken er vele cruiseschepen uit de haven van Barcelona. Er zijn ook cruises die in Marseille of Rome vertrekken en dan één dag Barcelona aandoen. Dan heb je natuurlijk ook ruim de tijd om deze mooie stad te verkennen.

Cruise terminal Barcelona

De haven van Barcelona ligt aan het begin van de Ramblas. In totaal zijn er 9 terminals vanwaar een paar  terminals verder weg liggen. Je kan altijd met de T3 portbus van welke cruise terminal dan ook naar het herdenkingsteken van Columbus vanwaar het hooguit 10 minuten lopen is naar de Ramblas, de bekende boulevard in het centrum van Barcelona.

Wil jij zelf een cruise maken vanaf Barcelona?

Uitgelichte afbeelding: Barcelona.Bron: D. Vietor via Pixabay.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *