Cruise Turkije. Wat zijn de hoogtepunten?

Gemiddelde leestijd: 7 minuten

Inhoudsopgave

Als het in Nederland slecht weer is, dan snak je natuurlijk naar de zon en wil je er graag op uit! Waarom zou je geen cruise Turkije en Griekenland maken? Daar is het bijna het hele jaar mooi weer en zeker warmer dan in NL! En het voordeel van een cruise is dat je maar één keer je tas hoeft uit te pakken en je wel (bijna)elke dag op een andere mooie plek komt in Turkije en ook in Griekenland!

Ik ga je hier de hoogtepunten vertellen van een cruise Turkije en ook welke voorzorgsmaatregelen je moet treffen. Dus ga lekker zitten, pak even een bakje koffie en lees lekker verder. Het duurt maar een paar minuutjes!

Veel afwisseling op een cruise naar of vanaf Turkije!

Het oostelijk deel van de Middellandse Zee is een supermooi gebied waar je misschien niet zo snel aan zou denken om daar een cruise te maken. Maar vaak worden naast Turkse havens ook mooie Griekse bestemmingen aangedaan en zo krijgt je cruise Turkije een mooie afwisselend karakter.

Ook que natuur en cultuur is er veel afwisseling. Zo maak je de echte turkse sfeer mee in Istanboel en geniet je van zee, strand en cultuur in Kusadasi en Bodrum en ook op de Griekse eilanden is genoeg te zien!De hoogtepunten in Turkije van je cruise Turkije ga ik verderop toelichten. Eerst even wat informatief nieuws.

Reisadvies voor je cruise Turkije

Als voorbereiding voor je cruise Turkije moet je zorgen dat je een geldig paspoort of ID kaart hebt. Deze moeten beide nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Ook heb je bij bepaalde omstandigheden een visum nodig voor je cruise Turkije.

Je kan hier direct het visum voor Turkije aanvragen.

Wat zijn de hoogtepunten van een cruise Turkije?

Iedereen kent natuurlijk Istanboel, de stad waar oost en west elkaar ontmoeten. Het is ook mogelijk om op een cruise Turkije vanaf Istanboel te vertrekken. En als je dan toch in deze mooie stad bent, dan kan je beter een paar daagjes eerder komen zodat je de tijd hebt deze mooie bezienswaardigheden te zien (en proeven ).

Bezienswaardigheden Istanboel

 • De vele Moskeeën en kerken waarvan de bekendste de Blauwe moskee, de Suleyman moskee en de Hagia Sofia wat eerst een kerk was en daarna een moskee. Deze zijn alle drie absoluut een bezoek waard!
 • Het Topkapi paleis  is ook een bezienswaardigheid dat je niet wilt missen! Het is erg mooi en indrukwekkend. Het is nu een museum maar vroeger woonden hier de sultans met harem en het laat heel goed zien hoe de sultans vroeger leefden!
 • De Grote bazaar waar je je honderden jaren terug waant en dat in een oosterse sfeer. Winkeltjes, eettentjes, turkse sfeer en mensen alles vind je hier in een grote overdekte hal. Je kijkt je ogen uit en je leert op een leuke manier afdingen.
 • De Egyptische bazaar is ook een overdekte hal maar dan met allerlei oosterse kruiden en etenswaren. Ook zeker een bezoek meer dan waard!
 • Turken houden van zoet én koffie!En dat is te merken! Als je voor je turkse koffie naar een gezellig cafe gaat of gewoon op de bazaar dan zie je overal onder andere baklava. Dit  zijn een soort turkse koekjes en onwijs lekker!!! Ze worden gemaakt van onder ander amandelen en honing.

Bezoek Bodrum op een cruise naar Turkije

Bodrum is een populaire badplaats in Turkije en ook populair bij cruise vakantiegangers. Veel cruiseschepen leggen hier in de zomer aan. Vroeger was het een vissersdorp wat nog terug te zien is aan de leuke vissersbootjes in de haven.

Bezienswaardigheden Bodrum

 • De haven is zowiezo erg gezellig met de boulevard waar je gezellig overheen kan wandelen en kan eten en drinken met uitzicht over de vissersbootjes. Ook de straatjes van Bodrum centrum zijn erg gezellig.
 • Het kasteel van Bodrum is een middeleeuwse burcht die je kan bezoeken en je vind er ook een archeologisch museum.
 • Fun voor jong en oud in het Dedeman Aquapark. Met superveel glijbanen vermaak je je hier wel een middagje.

Kusadasi

Ook Kusadasi is een leuke stad aan de kust van Turkije en ontvangt jaarlijks duizenden cruise gangers en andere toeristen. Het is een populaire badplaats met veel strand, leuke winkeltjes, restaurantjes en een gezellige boulevards. Het strand in het centrum kan nog weleens overvol zijn in de zomer maar ten zuiden(Long Beach, ladies Beach) en ten noorden( het rustige strand Pamucak) van Kusadasi zijn andere wat meer rustige stranden waar je ook zo bent met een taxi.

Bezienswaardigheden Kusadasi

 • De historische stad Efeze. Dit is de grootste en best bewaarde stad uit de griekse en romeinse tijd.  En vlakbij Efeze vind je ook het huis van de maagd Maria. Dit is een heiligdom en kan je vinden op de berg Koressos ten zuiden van Efeze. Je vindt Efeze vlakbij Kusadasi en er gaan veel excursies heen.
 • De stranden zijn ook erg populair in Kusadasi. Er is een (druk) strand in het centrum maar ga je naar het noorden of zuiden van Kusadasi dan vind je rustige stranden.
 • Het centrum met de gezellige winkeltjes en restaurantjes en natuurlijk de bazaar van Kusadasi!

Wil je zelf een mooie cruise naar of vanaf Turkije zoeken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *