Heb jij al een cruise naar Bora Bora gemaakt?

Gemiddelde leestijd: 7 minuten

Inhoudsopgave

Bora Bora is één van de tropische eilanden van Frans Polynesië. Samen met Tahiti en Moorea vormen zij deze eilandengroep in de Stille oceaan. Zij liggen tussen Zuid Amerika en Australië en 260 kilometer ten noorden van Papeete( Hoofdstad van Tahiti). Een cruise naar Bora Bora is zeer populair oa voor huwelijksreizen maar ook een “gewone” vakantie of cruise naar Bora Bora is zeker de moeite waard.

Ik kan dit tropische eiland met trots van mijn lijstje schrappen ( met mijn werk op de Seabourn Sojourn zijn we hier geweest waar ik erg blij mee ben! ) maar voor vele cruisereizigers staat een cruise naar Bora Bora er nog wel op. Waarom zou je denken? Lees snel verder voor de hoogtepunten van dit mooie eiland.

Cruise naar Bora Bora
Foto:Pixabay

Waarom is een cruise naar Bora Bora een groot feest?

Op een cruise naar Bora Bora kom je aan in Vaipate. Deze aankomst is niet alleen voor jou een groot feest. Dit normaal heel rustige dorp komt tot leven als er een cruiseschip aanlegt. De lokale bevolking toont zijn met de hand gemaakte souvenirs in het dorpje en in de fruitkraampjes kan je heerlijk lokaal fruit kopen.

De aanlegsteiger is niet geschikt voor grote cruiseschepen. Ook is het water voor de haven niet diep genoeg. Daarom moeten de cruiseschepen voor anker vlak voor de kust van Vaipate en de gasten worden met de tenderboten in Vaipate veilig aan de wal gebracht.

Daar wachten de danseressen op je om een mooie voorstelling te geven. En in het kleine dorpje zijn de vaak handgemaakt souvenirs te koop van de plaatselijke bevolking.

Op Bora Bora wil je natuurlijk ook naar het strand!

En dat is niet zo raar natuurlijk. Het eerst mooie strand ( Maitira Beach) is 5 minuten met de taxi vanaf Vaipate. Als je aankomt in Vaipate staan er verschillende taxis gereed, ook zijn er locals waar je een tour kan boeken voor die dag.

Je kan ook een taxichaufeur vragen om je naar de mooiste stranden te brengen. Op elk strand een uurtje. Zo kan je zonnen/zwemmen en wat van het eiland zien!

Spreek een vaste prijs af en vraag of hij wil wachten om je elke keer verder te brengen. Zorg wel dat je inplant dat je ruim op tijd bij het cruiseschip terug bent!

Wat kan je nog meer doen op op dit exotische eiland?

Er is best nog veel te doen op Bora Bora naast zwemmen in het overheerlijke kristalheldere water of luieren op je ligbed met een cocktail 😉 Dit zijn nog enkele dingen die je kan ondernemen:

Foto: Pixabay
 • Snorkelen of duiken. er zijn mega veel mooie vissen, dolfijnen en zelfs haaien te spotten! Je kan alleen( snorkelen) gaan of met een tour( duiken en snorkelen).
 • Wandelen. Er is een vulkaan van ruim 700 meter hoog en die is te beklimmen. Vanaf de top heb je een mega uitzicht natuurlijk.
 • Mountain biken.
 • Met een four wheel drive het binnenland verkennen.
 • Een helikopterrondvlucht maken!
 • Paardrijden
 • Surfen
 • Zwemmen onder een waterval
 • Zwemmen met dolfijnen, stingrays of haaien( bbrr)
 • Een lagune boottocht maken
 • Een zeilboot of catamaran huren met of zonder bemanning
 • Op een tochtje met een kleine boot( met doorkijkbodem) door de lagune van Bora Bora zie je natuurlijk ook heel veel natuurschoon!

Voor deze activiteiten geld dat je ze bij aankomst van je cruise naar Bora Bora in het haventje kan boeken. Het is ook mogelijk om op het schip excursies te boeken.

Mijn voorkeur ging altijd uit naar ter plekke een aardige taxichauffeur uitzoeken, een mooie prijs afspreken en gaan met die banaan. Wat is er voor moois te zien? Show me! Nogmaals: Hou er (zowiezo) rekening mee dat je ruim op tijd terugbent bij het cruiseschip!

Voorbeeld van een mooie cruise naar Bora Bora

 • Een geweldige cruise naar Bora Bora vanaf San Francisco( Usa)!Lees verder: je stapt op het cruiseschip in Papeete!
 • Deze geweldige cruise naar Bora Bora is maar liefst 24 mooie dagen lang( inclusief vlucht vanaf NL).
 • In San Francisco krijg je een stadstour en een overnachting in een hotel. Vanuit SF vlieg je naar Papeete( Frans Polynesië) en daar begint je cruise!
 • Je stapt op de MS Maasdam van Holland Amerika. De MS Maasdam is een mooi en luxe middelgroot cruiseschip( max 1259 gasten) met een gezellige sfeer.
 • En je stapt weer af in San Diego( Usa) en vliegt dan terug naar NL.
 • De cruiseprijs is inclusief vlucht van en naar NL. Je komt op verschillende supermooie tropische eilanden van Frans Polynesië en Hawaii en wat ook bijzonder is: Je passeert met het schip de datumgrens!

Dit is een voorbeeld van een cruise naar Bora Bora. Kijk bij de cruise aanbieders hieronder voor mooie cruises. Zoek op vaargebied: Zuid Pacific of met tussenhaven Bora Bora.

Heb je vragen en/of opmerkingen? Laat een reactie achter!

Uitgelichte afbeelding: Dick Mc Leish

Wat Zijn 10 Mooie Cruise Havens Die Jij Niet Mag Missen?

Vul je naam en emailadres in en ontvang Gratis en direct een prachtig PDF met 10 mooie havens in je postvak. Geschreven i.s.m. Captaincruise! Tevens ontvang je 1 x per 2 weken een mail met interessant cruise nieuws en leuke aanbiedingen. PS: wij houden ook niet van spam. Je emailadres is veilig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *