Cruise Griekse eilanden vanuit Athene. Wat zijn de hoogtepunten?

Gemiddelde leestijd: 13 minuten

Inhoudsopgave

Soms ben je het slechte weer even zat en zit je te dagdromen over een mooie cruise in een zonnig gebied. Mooie stranden. Zwemmen in helder blauw water. Andere culturen ontdekken. Lekker exotisch eten, aardige mensen om je heen en meerdere prachtige eilanden ontdekken op één cruise. Maar zoiets bestaat toch niet denk je..en als het bestaat is het vast heel duur! Dat is dus niet zo! Lees nel verder want in dit bericht lees je de hoogtepunten van een cruise Griekse eilanden vanuit Athene voor een voordelige prijs!

Cruise terminal Pireaus

Cruise Griekse eilanden vanuit Athene
Piraeus. Pixabay.Neufal54

Een cruise Griekse eilanden vanuit Athene vertrekt natuurlijk in Athene. Maar Athene heeft een cruise haven die heet Pireaus en ligt ongeveer 15 km van Athene. Pireaus zelf is een havenstadje waar niet zoveel te zien is maar waar je wel te voet doorheen kan lopen vanaf de cruisehaven. Als je naar Athene wilt zijn er vanaf de cruiseterminal mogelijkheden om naar Athene te gaan met openbaar vervoer.

Wandel de cruise terminal uit, blijf aan de linkerkant van het overdekte gedeelte, voorbij het hek van de haven is de Miaoulis Avenue. Daar vind je bussen en op 20 minuten lopen een metro naar het centrum van Athene (tegenover Gate E6). Loop langs de Miaoulis boulevard langs de haven en dan zie je het metrostation. Hier stoppen ook de bussen naar de stad.

Kom je met het vliegtuig aan in Athene en en wil je naar de cruiseterminal dan is er tegenwoordig een directe treinverbinding.

De cruise terminal Pireaus heeft verschillende faciliteiten zoals: toiletten, bagagedepot, wifi, cafetaria, bar, telefoon, taxi depot, toeristen politie en haven autoriteiten.

Wat zijn de hoogtepunten van Athene op een cruise Griekse eilanden?

Athene is natuurlijk een prachtige oude stad met veel te zien. Soms is het net één groot museum als je er doorheen loopt. Op een cruise Griekse eilanden vanuit Athene is het natuurlijk leuk om voor of na je cruise een paar dagen in Athene te verblijven en deze stad te ontdekken. Hier zijn enkele mooie bezienswaardigheden.

De Akropolis: het hoogste punt van de stad

Cruise Griekse eilanden vanuit Athene
Athene. Foto:Pixabay.Josh13

Op deze hoge rots staan belangrijke en indrukwekkende bezienswaardigheden zoals het Parthenon, de Nike tempel, de Propylaeën en het Erechteion. Het zijn gebouwen die de oude klassieke Griekse beschaving weergeven. Je kan naar boven lopen en vanaf daar heb je natuurlijk ook een prachtig uitzicht over de omgeving.

Akropolis museum

Voor wie de prachtige archeologische vondsten wil zien die op de hellingen van de Akropolis zijn gevonden dan is dit museum de goede plek. Een schitterend museum met veel beeldhouwwerken uit de Griekse oudheid. Adres: Dionysiou Areopagitou 15 in Athene. Het museum is elke dag geopend vanaf 08.00 in het zomerseizoen (toegang 10 euro) en vanaf 09.00 in het winterseizoen (toegang 5 euro).

Het nationaal archeologisch museum

Voor wie nog veel meer prachtige oude voorwerpen wil zien en beelden, o.a. de vazen en bronzen voorwerpen gevonden op de hellingen van de Akropolis, ga dan ook naar dit archeologisch museum! Je vindt er archeologische voorwerpen uit heel Griekenland zoals het prachtige bronzen beeld van Poseidon. Adres: 28 Oktovriou 44. De openingstijden in zomerseizoen (april tot november) en winterseizoen vanaf 08.00 de hele week alleen op dinsdag vanaf 13.00. Tickets in winterseizoen 6 Euro en in zomerseizoen 12 Euro.

Cruise Griekse eilanden vanuit Athene voorbeeld

Ik heb als voorbeeld cruise een mooie cruise Griekse eilanden uitgezocht vanuit Athene met Celestyal Cruises. Natuurlijk zijn er veel meer cruises vanuit Athene, ook met andere cruisemaatschappijen maar Celestyal Cruises is gezellig, informeel en all inclusive. Deze cruise bezoekt de volgende havens waar ik per haven wat meer over vertel en enkele bezienswaardigheden beschrijf.

Kusadasi

Dit is geen geen prachtig Grieks eiland maar wel een heel leuk Turks stadje met een mooi strand, een heerlijke bazaar en een prachtige tempel, de tempel van Artemis in Efeze. Je kan in Kusadasi naar het strand, de markt bezoeken of naar een heerlijk Turks bad bijHammam Kusadasi. In het kort:

 • Bezoek de markt in Kusadasi met Turkse lekkernijen , en andere mooie Turkse handelswaren.
 • Ga lekker zwemmen en zonnen op het strand.
 • Bezoek een Turks bad b.v. de Hammam Kusadasi waar je heerlijk kan ontspannen en genieten van een echt Turks bad! (met Nlse eigenaar! Adres: Camiatik Mah. Yıldırım Cad. No: 2 Kuşadası / Aydın “Behind of Bar Street”.
 • Ga op excursie naar de tempel van Artemis in Efeze. Een prachtige archeologische vondst!

Bezoek Rhodos op een cruise Griekse eilanden vanuit Athene

Cruise Griekse eilanden vanuit Athene
Lindos. Rhodos. PIxabay.

Rhodos is het eerste prachtige Griekse eiland dat we bezoeken op deze cruise Griekse eilanden vanuit Athene. Je komt aan in de stad Rhodos helemaal in het noordelijkste puntje van het eiland. De haven ligt aan de oostelijke kant en je kan zo de stad inlopen. Je ziet de oude vestingmuren van de stad waar je omheen kan wandelen wil je de drukte van de stad wat ontzien. Binnen de vestingmuren is het oude gedeelte van de stad met smalle straatjes en gezellige winkeltjes en restaurantjes.

Enkele bezienswaardigheden Rhodos

 • Rhodos staat o.a. bekend om het bekende witte dorpje Lindos dat tegen een heuvel is aangebouwd en bovenaan vindt je de Akropolis, de oude tempel van Athene Lindia. Ook heb je vanaf hier een prachtig uitzicht. Je kan er met een schipexcursie heen maar ook zelf met het openbaar vervoer of een taxi. Het is ongeveer een uur met de openbare bus. Probeer smorgens te gaan of eind van de middag maar hou natuurlijk rekening met de tijd en dat je op tijd terug moet zijn bij het cruiseschip!
 • In Rhodos stad zelf is een mooi archeologisch museum met allerlei prachtige opgravingen die te bewonderen zijn. Ook de tuin doet dienst als museum en het gebouw zelf is ook prachtig! het adres is: Akti Sachtouri 8, het is vlakbij de haven.
 • Je kan ook naar het strand natuurlijk. Het Tsambika strand schijnt een heel mooi zandstrand te zijn en er is ook een mooi klooster in de buurt waar je naartoe kan klimmen. Het zijn 300 treden dus doe dit niet als het heel warm is maar het klooster en het uitzicht zijn daarentegen wel prachtig om te zien! Het ligt aan de oostkust van het eiland, ongeveer op 30 km van de stad Rhodos en je kan er met een taxi naartoe. Als je met een groepje gaat, dan deel je de kosten maar spreek wel goed een prijs en tijd af om terug te gaan!

Agios Nikolas op Kreta

Agios Nikolaos is de naam van het leuke havenstadje op Kreta, het grootste eiland van Griekenland. De naam Nikolaos afkomstig van de bescherm heilige Sint Nikolaas, de beschermer van de zeelieden! Dit gezellige stadje is ook vaak een tussenstop op een cruise Griekse eilanden vanuit Athene en niet voor niks. het is een prachtig eiland met mooie stranden, leuke stadjes en dorpjes, lekker eten in één van de vele gezellige restaurantjes en mooie archeologische bezienswaardigheden.

 • De stad is gebouwd op 5 heuvels die een mooi binnenmeer omringen. Dit Voulismeni meer is omringd met gezellige terrasjes en het meer zelf ligt vol met kleurrijke vissersbootjes.
 • In het stadje zelf zijn twee mooie museums, het archeologisch museum en een mooi folkloristisch museum.
 • Ook zijn er twee leuke kerkjes te bewonderen, het witte Sint Nikolaas kerkje waar de stad naar vernoemd is. Het andere kerkje heet Agia Triada en heeft prachtige fresco’s. Dit zijn prachtige muur en plafondschilderingen.

Santorini op een cruise Griekse eilanden vanuit Athene

Het eiland Santorini wordt ook vaak bezocht op een cruise Griekse eilanden vanuit Athene. De cruiseschepen gaan voor anker vlak voor de kust en je wordt met tenderboten aan wal gebracht in het stadje Thira. Het is echt een hele mooie haven en een mooi gezicht om hier aan te komen met een cruise. In de haven kan je of omhoog lopend (of op een ezel) het stadje in of met de kabelbaan omhoog en daar genieten van de mooie uitzichten die je daar hebt.

Ook het stadje Oia is bekend om de mooie witte huisjes en blauwe koepels en hier kan je naartoe met een lijnbus vanaf het busstation in Thira. Dat is goedkoper dan met een schipsexcursie en makkelijk te doen (zie foto bovenaan).

Het prachtige Milos

Milos. Bron: M.Stokman via Pixabay.

Als je van van zonnen, zwemmen en prachtige stranden houdt dan is dit prachtige eiland Milos een perfecte tussenstop op je cruise Griekse eilanden vanuit Athene. De cruiseschepen leggen aan in Adamas en is omringd door prachtige stranden. Wat een leuk idee is, is om met een groepje een taxi te huren voor een dag en gewoon een rondrit te maken op het eiland en tussendoor stoppen op de mooie stranden of in de gezellige vissersdorpjes waarvan veel huizen leuke gekleurde deuren en balkonnetjes hebben.

 • Het eiland omringt eigenlijk een soort halve baai en Adamas ligt in die baai. Daar leg je aan Het is een mooi wit dorpje met gezellige restaurantjes en zeker een paar mooie kerken te bewonderen. Net buiten de stad Adamas vindt je twee stranden.
 • Het strand Papikinou is iets verder maar heeft mooie bomen die verkoeling en schaduw geven in de warmte.
 • Wil je de mooie maan rotsformaties bewonderen van Sarakiniko? Deze liggen eigenlijk vlakbij Adamas (aan de andere kant van de baai) en met een groepstaxi kan je er naartoe. Ook kan je hier heerlijk zwemmen en het mooie landschap bewonderen. Neem wel een zonnebril mee!

Wil jij zelf een prachtige cruise Griekse eilanden vanuit Athene maken ?

Kijk dan bij onderstaande cruise aanbieders. bij Captain cruise vindt je o.a. mooie cruises met Celetsyal Cruises die gespecialiseerd zijn in de Griekse, Kroatische en Turkse kust.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *