Cruise Bergen. Waarom is deze stad zo bijzonder?

Gemiddelde leestijd: 8 minuten

Inhoudsopgave

Iedereen heeft weleens van de stad Bergen gehoord denk ik in Noorwegen. Misschien ben jij er al een keer geweest maar misschien ook niet? Het is een zeker een leuk idee om een cruise Bergen te maken. Je ziet dan naast het mooie Bergen nog veel meer moois van de noorse kust.

In dit bericht vind je alvast de hoogtepunten van Bergen! Pak alvast een lekker bakje koffie of thee erbij en lees even verder. Het kost je hooguit een paar minuten.

Cruise Bergen
De beroemde vismarkt in Bergen.
Foto: D.Wieczarkowiecz via PIxabay.

Hoogtepunten op een cruise Bergen

Hieronder vind je de hoogtepunten van de stad Bergen in Noorwegen. Op een cruise Bergen heb je altijd genoeg tijd om veel mooie bezienswaardigheden te bekijken want het cruiseschip blijft hier vaak de hele dag liggen zodat jij lekker erop uit kan en op je gemak kan genieten van al het moois.

Veel cruises die naar Noorwegen gaan komen ook in Bergen. Check in ieder geval goed of jouw cruise ook in Bergen komt! Hier volgen dan de mooiste bezienswaardigheden van Bergen op een cruise naar of vanaf Bergen.

Bezoek Bryggen

Als je op je cruise naar Bergen de haven binnen komt varen, dan zie je ze al in de verte tevoorschijn komen. De mooie gekleurde huisjes aan de kade in Bergen. De houten huisjes, staan vrolijk langs deze kade, de Tyskebryggen genoemd en vormen een vrolijk welkom voor je bezoek aan Bergen.

De wijk zelf, Bryggen genaamd, staat op de Unesco werelderfgoedlijst en dat is niet voor niks. Het is het oude handelscentrum van de stad en de grote huizen stralen een mooie oude sfeer uit. je vind in dit deel van de stad veel kunstgalerijen, gezellige restaurantjes en het Bryggens museum.

Bezoek de Fisketorget op een cruise Bergen

Eigenlijk kom je er al langs als je van de haven naar de stad loop, de Fisketorget van Bergen. Oftewel de vismarkt. Hier komt elke dag de vers gevangen vis binnen en verkocht aan de omliggende restaurants en de bewoners en toeristen die graag een vers visje komen eten.

Het is hier een gezellige drukte en een leuke en vooral lekkere manier om Bergen te leren kennen op je cruise Bergen! Naast vis vind je nog vele andere produkten en gerechten op de vismarkt.

Bezoek kasteel Bergenhus!

Dit kasteel uit de 13e eeuw is nog geheel intact en word nu regelmatig gebruikt voor evenementen en concerten. Vroeger ( in de middeleeuwen) woonde de koninklijke familie van Noorwegen in dit kasteel. Je kan dit mooie kasteel vinden in het stadsdeel Bergenhus.

Interessante musea in Bergen!

Er zijn drie mooie musea in Bergen die je kan bezoeken op je cruise Bergen. Namelijk het Bryggen museum dat ligt in de stadsdeel Bryggen. Hier vind je vele voorwerpen zoals wapens, funderingen van huizen en alledaagse voorwerpen uit de middeleeuwen.

Het Edvard Grieg museum Trondhaugen is gemaakt ter ere van de bekende Noorse componist Edvard Grieg. Het museum en zijn villa in de mooie omgeving is te bewonderen alswel de hut waar hij componeerde en het graf van hem en zijn vrouw. En dan heb je het mooie Hanseatic museum. Dit is gevestigd in één van de oudste houten panden van Bergen(aan de Finnegarden) en je kan er de 18e eeuw herleven!

Geniet van het uitzicht!

Cruise Bergen
Uitzicht over de stad Bergen.
Foto: P.Houstecky via PIxabay.

Bergen is gebouwd tussen 7 bergen. Van twee van die bergen kan je naar de top toe, lopend of met de kabelbaan. Mount Floyen is de drukste van de twee. Als je het wat rustiger wilt, ga dan met de kabelbaan omhoog naar de top van Mount Ulriken.

Je kan zelf een kaartje kopen bij de Tourist Information voor de kabelbaan en met de bus naar het vertrekpunt toe. Bovenop béide bergen heb je een geweldig uitzicht over de stad en de omringende bergen!

Bezoek het grootste aquarium van Noorwegen in Bergen

Hier vind je naast gigantisch veel verschillende mooie kleurige vissen oa ook zeeleeuwen, pinguins, krokodillen, slangen en spinnen. Zeker ook leuk  om met je kinderen te bezoeken (en ja , je mag de spinnen overslaan).

Relax in het stadspark

Vlakbij het winkelcentrum en de vijver in Bergen vind je het leuke relaxte stadspark van Bergen. Op het plein naast de vijver worden regelmatig leuke festiviteiten georganiseerd. Om even te ontspannen kan je in dit mooie stadspark terecht.

Bergen is de vertrekhaven voor veel Hurtigruten cruises!

Als jij een mooie cruise wilt maken met de modern ingerichte en comfortabele cruiseschepen van Hurtigruten naar Kirkenes (en eventueel terug) waarbij je aanlegt in de mooiste en kleinste havens van de Noorse kust dan is Bergen de vertrekplaats. Deze cruises vertrekken bijna dagelijks in Bergen. Voor meer info kijk onder het kopje BBI voor deze prachtige cruises waarbij je het échte Noorwegen leert kennen!

Zelf een cruise naar of vanaf Bergen maken?

Ben jij zo enthousiast geworden en wil jij zelf een cruise Bergen maken? Een cruise die in Bergen, Noorwegen komt zodat jij zelf bovengenoemde bezienswaardigheden kan zien? Voor een mooie cruise naar Bergen kijk je bij onderstaande cruise aanbieders voor info of een offerte!

Heb je nog vragen en/of opmerkingen? Laat een reactie achter. Dat vind ik leuk!

Uitgelichte afbeelding: Uitzicht over Bergen in Noorwegen. Foto: M.Raponi via PIxabay.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *