Costa Cruises

Inhoudsopgave

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van Costa Cruises?

Costa Cruises
Costa cruiseschip.Bron: Traub via PIxabay

Costa Cruises is voor het hele gezin!

De bekende cruiseschepen van herken je al van verre aan de gele schoorsteen met de grote blauwe C. De meeste schepen zijn uitgebreid ingericht voor kinderen. Overal vind je een kinderanimatieteam aan boord en soms zijn wel 2 dekken speciaal ingericht voor kinderen. Bv. op de Costa Favolosa en Costa Fascinosa is een aqua park van 2 dekken.

En vergeet Peppa Pig niet! Dit lieve varkentje ontvangt de jonge gasten in de vertrekhal en gaat natuurlijk mee op cruise! Voor ouderen is er natuurlijk ook genoeg te doen, zoals sporten, naar het casino, de bar, het restaurant, dansen in de disco of genieten van mooie shows!

Grote & modern ingerichte cruiseschepen

Deze gezellige rederij heeft 10 middelgrote tot zeer grote luxe en zeer modern ingerichte cruiseschepen in de vaart. De Costa Fortuna is de kleinste en is voor ruim 2700 gasten en de Costa Smeralda is voor 6500 gasten! Dit zijn dus echt giga cruiseschepen! En de overige 8 zitten qua aantal daartussen. Op alle schepen is meer dan genoeg te doen qua entertainment voor ouders en voor kinderen. Lees meer over alle cruiseschepen.

Costa Cruises denkt aan beginnende cruisers

Opvallend is dat Costa Cruises veel 4 daagse cruises aanbied. Als je nog nooit eerder een cruise gemaakt hebt, dan is zo’n 4 daagse cruise een perfecte manier om kennis te maken met cruisen. Je kan het bv combineren met een leuke citytrip. Een 4 daagse cruise en 3 dagen in de stad!

Even de drukte omzeilen in de mooie Samsara Spa?

Soms lijkt het alsof er alleen maar italiaanse families met drukke kids op de Costa cruises zitten maar dat is niet zo hoor. Er is een leuke mix van jong en oud op de cruiseschepen. Mocht je toch even genoeg hebben van de drukte of net even wel wat drukke mensen om je heen hebben, ga dan naar de Samsaraspa.

Deze zijn op de meeste schepen en zijn supergrote mooie spas met sauna, zonnedek, bubbelbaden, en heerlijke behandelingen voor lichaam en geest. Met uitzicht op zee! Er zit ook een fitness ruimte bij en de mogelijkheid tot het volgen van yogalessen of train onder begeleiding van een personal trainer je extra kilotjes eraf.

Costa in het kort

  • Costa is een luxe cruisemaatschappij met grote en modern ingerichte cruiseschepen.
  • Richt zich op het hele gezin en vriendengroepen.
  • Goed betaalbare cruises. Op bepaalde cruises is er een drankenpakket inbegrepen. Fooi komt er nog wel bij.
  • Veel korte mini cruises om het cruisen te keren kennen.
  • De schepen zijn herkenbaar aan de gele schoorsteen met de blauwe C.

Uitgelichte afbeelding: Costa Favolosa.Bron: S.Lachmann via Pixabay.