Celestyal Cruises! All inclusive en informeel cruisen

Inhoudsopgave

Celestyal Cruises kent de oostelijke Middellandse Zee op zijn duimpje!

Celestyal Cruises
De Celestyal Experience.
Foto: Captaincruise.nl

De cruisemaatschappij Celestyal Cruises vaart alleen in de Oostelijke Middellandse Zee, kent dus veel havens goed en de crew weet precies waar en wat het mooist is om te zien of te doen. De meeste havens waar zij aanleggen liggen in Griekenland, Kroatië en Turkije en daarnaast komen zij ook in een paar havens in Egypte ( Port Said, Alexandria), Israel ( Ashdod> bezoek Jerusalem) en Cyprus ( Limasol).

Informeel cruisen bij Celestyal Cruises

De Celestyal Crystal en de Celestyal Olympia zijn twee moderne cruiseschepen die van veel comfort zijn voorzien. De kleinste van de 2 schepen is de Crystal en deze is voor 1250 gasten en er zijn zo’n rond de 400 personeelsleden die je voorzien van vriendelijke en persoonlijke service

Wat zijn alle kenmerken Celestyal Cruises?

Op de Olympia is er ruimte voor 1650 gasten en zijn er ruim 500 personeelsleden. Aan boord van beide vind je verschillende restaurants, een mooi theater, zwembaden (1 op Crystal of 2 op Olympia) & jacuzzi en een casino. Natuurlijk ontbreken de fitness, spa & schoonheidssalon, lounge ruimtes, verschillende barretjes, leuke winkeltjes en een foto gallery niet.

De sfeer aan boord is informeel en de crew doet er alles aan om je te leren kennen en je op je gemak te doen voelen aan boord. Op de Olympia is er ook een speciale kinderspeelruimte.

Per oktober 2020 is er een derde cruiseschip bij Celestyal Cruises namelijk de Celestyal Expedition. Dit was eerst de Neoromantica van Costa Cruises. Hier kunnen 1800 passagiers op, er zijn 3 heerlijke restaurants, 2 zwembaden en net zoals op de andere schepen ontbreken het prachtige theater, de barretjes en lounges, de fitness/spa en de winkeltjes niet! Lees meer over de cruiseschepen.

Wat is All inclusive bij Celestyal Cruises?

Wat is inbegrepen in de cruiseprijs? Best veel, ze horen niet voor niks thuis in de top 5 all inclusive cruises.

  • Alle maaltijden in het hoofdrestaurant.
  • Een ruime keuze uit geselecteerde drankjes.
  • Bepaalde excursies zijn ook inbegrepen.
  • en de fooi.

Grieks eten en/of Grieks dansen? Het kan allemaal bij Celestyal Cruises

Wat zo leuk is aan deze cruisemaatschappij is dat er veel workshops worden gehouden aan boord.

Grieks dansen( ja je kan de sirtaki leren dansen), Griekse taalcursus, en veel art & craft workshops ( oa schilderen) zoals dat heet voor de crea bea onder ons. Erg leuk als zeg ik het zelf.

Verder zijn er natuurlijk veel spelletjes aan boord. Je kan bingo-en, bridgen en backgammonen of naar een kookdemonstratie toe om te zien hoe jouw favoriete gerecht wordt gemaakt en in de avond zijn er o.a. mooie acrobaten shows.

Bij voldoende vraag is er een kidsclub die gedurende de dag onder deskundige begeleiding activiteiten organiseert voor de kleintjes.

Waar vertrekt je Celestyal cruise?

De cruises vertrekken in Athene (Pireaus, Gr.) en Kusadasi (Turkije) en soms in Istanbul (Turkijke). Let op dat als je in Kusadasi of Istanboel vertrekt op een cruise met Celestyal Cruises dat je een visum nodig hebt om het land binnen te komen (omdat je dan naar Turkije vliegt). Dat kan je hier bij Kesvisum makkelijk en snel aanvragen.

Zelf een cruise maken met deze leuke cruisemaatschappij?

Uitgelichte afbeelding: Celestyal Cruises by R.Eime (licentie).