Wat Is De Beste Reistijd Voor Je Cruise?(Plus Cruise Per Maand)

Gemiddelde leestijd: 13 minuten

Inhoudsopgave

Wil jij een cruise maken maar weet je niet goed waar je het beste in welke periode heen kan gaan met een cruise? Natuurlijk is het ook afhankelijk van wanneer je zelf wilt cruisen maar waar je rekening mee moet houden is dat bepaalde maanden voor bepaalde cruise bestemmingen beter zijn dan andere maanden. Per cruise bestemming vertel ik wat de beste reistijd is om daar heen te gaan. Ook vind je per maand de beste cruise bestemmingen op een rijtje. Pak dus maar een lekker bakje koffie erbij en lees lekker verder!

Beste reistijd
Cruise naar Afrika voor o.a. de mooie wilde dieren. Foto: Yolanda via Pixabay

Beste reistijd voor een cruise naar (Zuid) Afrika

De beste reistijd om een cruise etc maken naar Afrika hangt ook af of je naar het noorden gaat bv Marokko of Egypte, of verder naar het zuiden, naar Zuid Afrika, Seychellen etc. In het noorden is het in de zomer erg heet. Als je daar niet van houd, dan is het voorjaar en najaar een fijne tijd om een cruise te maken in die buurt.

Mocht je één van de mooie Zuid Afrika cruises willen maken  dan is maart/april of sept/okt. een goede tijd. Voor de Seychellen is oktober tot maart een goede tijd omdat de zee dan ook rustiger is. De temperatuur is daar wel het hele jaar zeer aangenaam. In september en april heb je daar de meeste kans op regen.

Beste reistijd voor een cruise naar Alaska

De beste reistijd voor een mooie cruise in Alaska is juni en juli omdat het dan daar op zijn warmst is. Lees de 5 prachtige hoogtepunten van je Alaska cruise!

Beste reistijd voor een cruise naar Antarctica

Ook in Antarctica is het van maart tot september winter en daarom is de beste reistijd voor een cruise naar dit mooie continent van oktober tot maart.

Cruise Australië & Nieuw Zeeland

Als het hier zomer is dan is het in Australië & Nieuw Zeeland winter en andersom. Dus als je lekker warm weer wilt is de beste reistijd voor een cruise downunder de winter hier.

Dit geldt voor het zuiden van Australië & Nieuw Zeeland. Het noorden van Australie kan je beter ontzien van november tot maart vanwege kans op  cyclonen. De rest van het jaar is prima.

Cruise Azië

Azië is natuurlijk groot en daarom verschilt het klimaat per land. Populaire cruises in Azie zijn cruises die in Thailand, Vietnam en Hong Kong , China, Indonesië en Japan komen. Een cruise in Azië is een schitterende manier om de Aziatische cultuur te leren kennen!

Voor Japan en Indonesië is de zomer hier de beste reistijd en voor Thailand en Vietnam juist weer de winter. Bekijk goed per cruise in welke landen je komt en hoe het klimaat daar is.

Cruise Canada

De mooiste periode vind ik voor een cruise naar en langs de kust van Canada is de herfst oftewel Indian Summer zoals ze het zo mooi daar noemen. Geniet van de schitterende kleuren van de natuur op een cruise in Canada! Veel cruises vanuit Canada vertrekken vanuit Boston of Quebec.

Quebec en ook Montreal aan de Oostkust zijn ook super mooie en gezellige steden met een frans tintje;). Vancouver aan de westkust van Canada is het beste om met een cruise in de zomer te bezoeken. Er vertrekken ook veel cruises uit Vancouver naar Alaska.

Cruise Canarische eilanden

De Canarische eilanden liggen voor de kust van West Afrika. Dat is best zuidelijk en daarom is het daar het hele jaar mooi weer maar zijn vooral in de winter populair en een goed keus voor als je even het warme weer wilt opzoeken!

Beste reistijd voor een Caribische cruise

Voor een mooie zonnige cruise in het Caribisch gebied zijn vooral december, januari en februari de beste maanden. Juni tot oktober niet zo vanwege de kans op orkanen in die periode.

Beste reistijd voor een cruise naar Hawaii

Het mooie en tropische Hawaii ligt ten westen van de westkust van Noord Amerika in de grote oceaan. De beste reistijd voor de deze mooie eilandengroep is van eind april tot eind oktober. Dan het je de minste kans op regen, de temperatuur is het hele jaar goed op de eilanden van Hawaii.

Beste reistijd voor een cruise in de Middellandse Zee

Eigenlijk zijn cruises in de Middellandse Zee het hele jaar prima te doen wees er alleen op voorbereid dat natuurlijk in de zomer de temperatuur flink kan oplopen. Dan is het misschien fijner om in de winter of het voor – en najaar een cruise te maken in dit gebied.

Beste reistijd voor een cruise naar het Midden Oosten

Cruises naar en rond Dubai worden ook steeds populairder. Ook Oman en de verenigde Emiraten worden dan vaak aangedaan. Geniet van een hele andere cultuur én andere mooie omgeving!! De beste reistijd is december tot maart voor cruises naar het Midden Oosten.

Noord Europa, Oostzee

Voor cruises naar Noord Europa ( Noorse fjorden, Noordkaap en Oostzee) zijn de zomermaanden de beste reistijd. De zomers zijn vaak erg mooi en warm in Scandinavië! En als je helemaal naar de Noordkaap wilt dan is zeker juni en juli de beste reistijd.

Beste reistijd voor het Noorderlicht

Maar..als je het Noorderlicht wilt zien op een cruise dan is de beste reistijd vanaf eind september tot eind maart. Dit kan op een cruise in Alaska, Canada, Groenland, IJsland en Noord Noorwegen in bovengenoemde tijd. BBI organiseert cruises met een Noorderlicht garantie.

Cruise West Europa

Ook hier geldt dat de zomermaanden de beste reistijd voor een cruise is.

Noord Amerika cruise

Om de westkust van Noord Amerika te zien vanuit het zuiden op weg naar het noorden is september een hele goede reistijd. Voor de oostkust geld dat cruisen vanuit New York vanaf begin april tot eind september heel goed mogelijk is.

Mexico cruise

In de zomer is Mexico te heet. Beter is het om te gaan cruisen wanneer het in NL herfst of winter is.

Beste reistijd voor een cruise door het Panamakanaal

Een cruise die door het Panamakanaal gaat is een hele bijzondere ervaring. Zelf ben ik er ook een paar keer doorheen gevaren met de Seabourn Sojourn en het is echt heel mooi om te zien hoe het cruiseschip door de sluizen gaat! Zeker de moeite waard!

De beste reistijd hiervoor is van december tot eind februari. (Lees hier meer over een cruise door het Panamakanaal).

Beste reistijd voor een cruise Zuid Amerika

Als je helemaal naar het zuiden van Zuid Amerika wilt ( Patagonië), rondom de kaap dan is zeker december en januari de beste reistijd. Maar dan moet ik er bij zeggen dat je het nooit weet met het weer daar!

Maar in die maanden is de zee het rustigst. Ook is het dan zomer daar dus warme temperaturen. Voor de rest van Zuid Amerika geld ook van november tot eind april als beste reistijd om een cruise te maken.

Beste reistijd voor transatlantische cruises

De zuidelijke transatlatische cruises, via Madeira naar het Caribisch gebied en Miami zijn in de winter ook prima te doen. Van november tot eind april is de beste reistijd. Denk ook eens aan bijvoorbeeld een mooie Transatlatische cruise met als eindbestemming Brazilië! Voor de meer noordelijkere transatlantische cruises is de beste reistijd de lente, zomer en herfst.

Cruises per maand( beste reistijd)

Cruise in januari

Zuid Amerika, Panama kanaal, Mexico, Caribisch gebied, Zuid Australië & Nieuw Zeeland, Antarctica.

Cruise in februari

Caribisch gebied, Midden oosten en Dubai, Middellandse zee, Panama kanaal en Antarctica.

Cruise in maart

Middellandse Zee, Caribische gebied, (Zuid) Afrika, transatlantisch van Caribisch gebied naar Europa.

Cruise in april

De Middellandse Zee, Noord Amerika de oostkust ( van New York naar Caribisch gebied), transatlatische cruises.

Cruise in mei

Middellandse Zee, Canarische eilanden en vanaf mei beginnen de eerste cruises naar Noord Europa. Ook Noord Amerika, Canada en Alaska cruises zijn al goed te doen.

Cruise in Juni

Dit is de beste reistijd voor de Noorse fjorden, Noordkaap, Spitsbergen, en alle Noord Europa en Oostzee cruises. Ook is natuurlijk de Middellandse zee heel aangenaam. Buiten Europa: Noord Amerika, Canada en Alaska. Japan, Indonesië.

Cruise in Juli

Ook in deze maand kan je prima naar het noorden, denk aan Noorwegen, de landen rondom de Oostzee, en de Noordkaap. Alaska, Canada, Noord Amerika. Veel cruises vanuit Nederland naar het noorden of naar de Middellandse zee! Ook is het mooi weer in Japan en Indonesië!

Cruise in augustus

Noord en West Europa, Middellandse Zee.

Cruise in september

Middellandse Zee, Noord Europa, Mexico, (Zuid)Afrika, Canada.

Cruise in oktober

Canarische eilanden, Canada, Middellandse Zee.

Cruise in november

Canarische eilanden, Zuid Amerika, Azie( Thailand, Vietnam), Antarctica. Transatlantische cruises vanuit Europa (Canarische eilanden naar bv Miami of Brazilië), Noord Europa( Noorderlicht!).

Cruise in december

Antarctica, Australië & Nieuw Zeeland, Zuid Amerika, Panama kanaal, de Seychellen, Midden oosten, Caribisch gebied, Ook de Canarische eilanden is natuurlijk nog goed te doen qua temperatuur en wat dichterbij.

Wil je een mooie cruise zoeken?

Hopelijk heb ik je met deze info goed geholpen. Heb je nog vragen over de beste reistijd van een bepaalde cruise bestemming of wil je iets anders delen? Dan hoor ik het graag van je!

Veel plezier. Eveline

Uitgelichte afbeelding: Het Noorderlicht in Noorwegen.Foto: John Huang via Pixabay.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *