Azamara Quest. Wat maakt een cruise met haar zo bijzonder?

Gemiddelde leestijd: 8 minuten

Inhoudsopgave

Als je op zoek bent naar een romantische cruise op een kleine, superluxe en gezellig cruiseschip, dan nodig ik je uit om verder te lezen. Dit gaat namelijk over de Azamara Quest. En dat is precies wat je zoekt!

Waarom een cruise met Azamara Quest?

Azamara Quest
Azamara Quest.Foto: Graeme

Dat ga ik je hier uitleggen. Ik heb al een tipje van de sluier opgelicht maar ik zal hier minstens 5 goeie redenen geven waarom jij een cruise met de Azamara Quest niet mag missen!

Een cruise zonder kinderen op de Azamara Quest

Voor een cruise met zijn tweetjes is de Azamara Quest prima geschikt. Omdat Azamara Club Cruises niet zo op kinderen is gericht (er zijn geen kinderfaciliteiten) krijg je hier de kans om lekker gezellig wat tijd met zijn tweetjes door te brengen.

Je relatie een nieuwe boost geven?

Misschien ga je trouwen of wil je jullie relatie een nieuwe boost geven! Dan is een cruise met de Azamara Quest ook iets voor jullie. Er is namelijk ook de mogelijkheid om een Night In private Places te boeken.

Je krijgt op het dek op een prive plek een diner voor twee met een prive butler. Daarna is er een luxe bed waar je op het dek de nacht kan doorbrengen! Slapen onder de sterren (Maar het is een dak wat eventueel ook dicht kan als je dat liever wilt). Bekijk de video

Op een cruise met Azamara Quest lig je lange tijd in de havens

Azamara biedt in haar cruises lange tijd aan in de havens waardoor je veel tijd hebt om aan wal te gaan en leuke dingen te doen. Vaak is er ook op een cruise van 7 dagen of 10 dagen minimaal één overnachting in een haven. Dan kan je de plaatselijke cultuur/nachtleven beleven als je dat wilt en dat maakt je cruise extra leuk.

Vaak midden in de stad aanmeren met de Azamara Quest

Doordat de cruiseschepen Azamara Quest, journey en Pursuit kleine luxe yachten (max. 690 passagiers) zijn kunnen ze vaak tot wel midden in de stad(of jungle) komen. Dit is een groot voordeel ten opzichte van grote cruiseschepen die dit vaak niet kunnen omdat ze te groot zijn.

Dus zo kom je ook met de Azamara Quest op de mooiste plekken en aanlegplaatsen, bv zoals hieronder op de foto in Antwerpen! Maar denk ook aan St. Petersburg, Bordeaux of de Amazone!

Wat is inclusief op de Azamara Quest?

Een cruise op de Azamara Quest hoeft je niet veel meer te kosten dan de cruiseprijs. Er is namelijk veel inbegrepen bij de cruiseprijs en als je een suite boekt dan krijg je zelfs nog vele extra’s.

Wat is er inbegrepen bij de cruiseprijs?

 • in alle cruises van 7 dagen en langer (behalve transatlantische cruise) een AzAmazing Evening excursie
 • alle koffie, thee en flesjes water gedurende de hele dag
 • 2 glazen rode en 2 glazen wit gedurende de dag
 • geselecteerde bier en sterke drank gedurende de dag(voor overige dranken – en wijnenpakketen, klik hier)
 • alle entertainment aan boord
 • gebruik van de fitness en yogales
 • de shuttle bus in de havens(waar het aanwezig is)
 • gebruik van de wasserette(self service)
 • service van een concierge voor persoonlijke bediening en reserveringen
 • de maaltijden in het hoofdrestaurant en de overige restaurants(behalve de specialiteitenrestaurants)
 • fooi
 • en natuurlijk de overnachting in de hut of suite

En wat krijg je nog meer als extra als je een suite boekt?

 • Je eigen butler
 • 235 gratis minuten internet
 • één zak was per cruise die voor je gewassen wordt
 • je mag in de specialiteitenrestaurants eten zonder bij te hoeven betalen
 • Elke middag in je suite word er thee geserveerd!

En als je een Club World Owner Suite, Club Ocean Suite of Club Spa suite boekt dan krijg je ook nog 300$ boordtegoed erbij. Wat je kan besteden aan bijvoorbeeld een wijnpakket, andere exclusieve drankjes of heerlijke behandelingen in de Spa!

De gezellige crew op de Azamara Quest

De crew aan boord van de Azamara Quest bestaat uit 350 mannen en vrouwen die servicegericht zijn en het echt iedereen naar de zin willen maken. En met 690 gasten heb je een hele persoonlijke service (bijna 1 op 2)! Nog een goede reden om een cruise te boeken met de Azamara Quest!

Maak nieuwe vrienden op de Azamara Quest!

Azamara Quest

Op de Azamara Quest zijn er 6 restaurants waar je je buikje vol kan eten, s’ochtends, s’middags en s’avonds. Je hebt het hoofdrestaurant “Discoveries Restaurant” waar de overheerlijkste gerechten worden geserveerd en het leuke is dat je niet kan reserveren. Je wordt gewoon ingedeeld waar plek is dus dat kan ook bij vreemden aan tafel zijn die aan het eind van je cruise je nieuwe vrienden zijn! Daarnaast zijn er natuurlijk barretjes en lounges waar je kan relaxen en (live)muziek kan luisteren!

Eet zoveel ijs als je kan!

Daarnaast heb je het grill restaurant bij het zwembad, overdag casual pool Grill wordt s’avonds het Destination Immersion waar je verschillende overheerlijke lokale gerechten proeft (afhankelijk van de bestemming)! Ook is er een speciaal Frozen Yoghurt Station met bevroren yoghurt en ijs om af te koelen:)

Ook in het Windows Cafe kan je zien waar je bent want ook hier wordt gebruikt gemaakt van lokale ingredienten om lokale gerechten te maken. Denk aan Griekse salade met feta (Griekenland), pasta bereid met verse champignongs (Italië) en verse mosselen(Nederland).

Het Mosaic Cafe is een meer een rustige lounge voor een heerlijke Nespresso(niet inbegrepen) en een kleine snack, s’ochtends of s’avonds.

De 2 specialiteitenrestaurants: Aqualina, een Italiaans restaurant en Prime C, voor de heerlijkste steaks. Hier kan je voor een toeslag van 30$ per persoon en per cover eten. Voor suitegasten is het inclusief de cruiseprijs.

Wil jij zelf een cruise maken met de Azamara Quest?

Uitgelichte afbeelding: Ben RIjks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *