Azamara Club Cruises

Inhoudsopgave

De kleine luxe cruisemaatschappij Azamara Club Cruises is echt zeker de moeite waard om een cruise mee te maken. Maar lees eerst of deze rederij wel bij jou past. Zij past namelijk niet bij iedereen.

Doelgroep Azamara Club Cruises

Bij Azamara Club Cruises vind je aan boord geen disco’s tot in de vroege uurtjes. Ze richten zich meer op mensen die van rustige cruises houden. Niet dat er niks te doen is hoor! Er worden ook feestjes gegeven( poolparty), maar de voornaamste doelgroep is stellen en iedereen die van (luxe) rustige cruises houdt. Daarom is er geen kinderanimatieteam aan boord.

Kleine luxe (rustige) cruiseschepen

Er zijn 3 luxe kleine cruiseschepen en er kunnen maximaal 700 gasten aan boord van de Azamara Quest, Journey en de nieuwste, Pursuit.

Doordat ze klein zijn kunnen de luxe cruiseschepen vaak midden in een grote stad (vb. Bordeaux, Bangkok) aanleggen waar de grotere cruiseschepen vaak moeten uitwijken naar een kade of terminal buiten het centrum. Dat is zeker een groot voordeel van de cruiseschepen van Azamara. Lees meer over de cruiseschepen.

Wat is er te doen aan boord van Azamara?

Met diverse bars, restaurants, lounges, een bibliotheek, casino, zwembad, uitgebreide spa, fitnessruimte en natuurlijk een mooi theater is er voor alle gasten iets te doen. Lees hieronder verder over de diningopties, suites en staterooms en het entertainment.

Dining bij Azamara Club Cruises

Er zijn maar liefst 6 restaurants aan boord van alle drie de schepen. Dit varieert van zeer sjiek tot wat meer informele restaurants waar je heerlijk kan eten. Bij sommige betaal je extra (specialiteitenrestaurants).

 • De Main Dining room (Discoveries) waar je de lokale produkten van de bestemmingen terugvindt in de gerechten. Dit allemaal in een zeer luxueuze setting en een mooie bar waar je voor en na je diner wat kan drinken. (Reserveren niet mogelijk, je kan kiezen om met zijn tweetjes aan een grotere tafel worden ingedeeld, perfect om nieuwe mensen te ontmoeten ).
 • Ook in het Windows Cafe vind je de smaak van de wereld terug in de heerlijke gerechten. Hier kan je terecht voor ontbijt, lunch en diner ( buffet).
 • Casual Pool Grill by day: Oftewel informeel eten bij het zwembad. geniet van de heerlijkste gerechten. Ook voor diner geopend. Heerlijk om hier buiten te eten.
 • Mosaic Cafe & Mosaic @night: Voor thee, koffie (en specialiteiten) en kleine snacks kan je naar dit caffe met relaxfauteuils en sofas. Lekker ontspannen hier!
 • Ook is er roomservice waar je gebruik van kan maken. En aangezien dit niet bij het lijstje all inclusief staat, ga ik ervan uit dat je hiervoor moet bijbetalen.
 • Aqualina is een specialiteitenrestaurant waar je Italiaans kan eten en dan echt authentieke italiaanse recepten zoals een echte spaghetti Bolognese, Eggplant Parmesan (aubergine met parmezaanse kaas, jammie) en een Sorrento lemon liquer mousse (een mousse van echte sorrento citroenen). En nog veel meer natuurlijk! Voor suite gasten is het gratis, ben je geen suite gast dan betaal je 30$ per persoon bij.
 • In Prime C, eet je de beste steak. ZO simpel is het. Ook hier betaal je 30$ per persoon.

Genoeg tijd aan de wal met Azamara Club Cruises

Nog een groot pluspunt van Azamara Club Cruises is dat ze lang in de havens blijven. Vaak tot s’ avonds laat of zelfs met één of meerdere overnachtingen in één cruise. Een overnachting wil zeggen dat het cruiseschip s’nachts in de haven blijft liggen.

Je slaapt dus gewoon aan boord maar hebt alle tijd om s’avonds te gaan stappen of om in de ochtend vroeg op pad te gaan. Dit is natuurlijk erg leuk want op deze manier heb je als gast extra veel tijd om het stadje of de omgeving daarvan te verkennen.

Azamara Club Cruises is all inclusive

Wat is er inbegrepen in de cruiseprijs?

 • De overnachting,
 • fooi en
 • één AzAmazing evening excursie per cruise
 • alle maaltijden in de restaurants( behalve de specialiteitenrestaurants waar je een kleine toeslag betaalt).
 • koffie, thee en flesjes water gedurende de hele dag,
 • 2 glazen rode en 2 glazen witte wijn gedurende de dag,
 • geselecteerde drank( bier en sterke drank),
 • Gebruik van de fitness en yogales,
 • de wasserette,
 • alle entertainment,
 • shuttlebus in de havens ( daar waar aanwezig)
 • en de service van een persoonlijke butler ( bij een suite)

Wat krijg je extra bij een suite?

Ook zijn er bij het boeken van een suite nog meer dingen inbegrepen zoals een eigen butler, de maaltijden in de specialiteitenrestaurants, internet ( 235 minuten), en één zak was die voor je gewassen wordt per 7 dagen).

Bij het boeken van een Club World Owner Suite, Club Ocean Suite of Club Spa Suite ook nog 200 dollar spategoed inbegrepen, 1 gratis Shore excursion, bezorging van gezonde snacks, en één nacht in de speciale Private Places 🙂 Lees verderop wat dat is!

De lokale cultuur ontdekken met Azamara Club Cruises

Wat ook is inbegrepen in de cruiseprijs bij ene cruise van Azamara Club Cruises is een AzAmazing Evening excursie. Dit houdt in dat er op elke cruise (behalve de transatlatische) een leuke avond wordt georganiseerd aan de wal. Denk bv aan een concert van het sympony orkest in St. Petersburg of een bezoek aan de Maori’s in Nieuw Zeeland. Dit is een leuke manier om de plaatselijke cultuur en natuur te leren kennen.

Wat is A Night In Private Places?

Bij Azamara Club Cruises kan je een avond en nacht in een superdeluxe bed buiten op het dek slapen (Night in Private Places). Er is een plek ingericht met gordijnen eromheen en een dak voor als je meer privacy wilt. En er is een prive butler die je diner en drankjes serveert. Romantisch toch!

Zelf een cruise maken met Azamara Club Cruises?

Lijkt je dit wel wat? Kijk dan bij de cruise aanbieders hieronder voor mooie cruises.