Afrika cruises. Wil Jij Ook Een Onvergetelijke Ervaring?

Gemiddelde leestijd: 11 minuten

Inhoudsopgave

Misschien niet een bestemming waar je aan denkt als je een cruise wilt gaan maken maar misschien is het een goed idee om eens te  kijken naar de mooie Afrika cruises die er zijn. Het is een prachtige manier om Afrika te ontdekken en tegelijkertijd ook te genieten van de luxe op een cruiseschip!

Wist je dat er echt hele leuke cruises zijn in Afrika voor relatief een lage prijs waarbij je echt de mooiste natuurgebieden en prachtige onbewoonde eilanden aandoet? Nee? Denk aan Zuid afrika, Mozambique, de Seychellen, Madagascar en nog veel meer mooie exotische avontuurlijke plekken! Hier lees je er meer over!

In welke landen kom je met Afrika cruises?

Om op een bijzondere manier bepaalde landen van Afrika te ontdekken en de geweldig mooie eilanden in de Indische oceaan zijn er verschillende mooie Afrika cruises waar je uit kan kiezen. Verschillende bestemmingen die worden aangedaan en waar je uit kan kiezen zijn o.a:

 • Marokko
 • Zuid Afrika
 • Mozambique
 • Namibië
 • de eilanden Madagascar, Seychellen & Mauritius, La Reunion,Kaap Verdische eilanden

Wat is er allemaal te zien op Afrika cruises?

Als je er voor kiest één van de mooie Afrika cruises te maken, zal je een verscheidenheid aan cultuur en natuur meemaken en zien. Om je een indruk te geven wat je per land kan kan zien in de havens waar je aanlegt heb ik wat onderzoek gedaan en per land (en dan het gebied in de buurt van de aanleg of vertrekhaven) hieronder voor je opgeschreven.

Afrika cruises die in Zuid Afrika komen

n Zuid Afrika zijn er twee belangrijke vertrek- en/of aanleghavens voor Afrika cruises, namelijk Kaapstad en Durban. Er zijn ook nog wat kleinere aanleghavens zoals Richards Bay en Port Elizabeth.

Hoogtepunten Kaapstad

 • De tafelberg beklimmen(of ga met de kabelbaan omhoog).
 • Bezoek de leuke wijk met de leuke gekleurde huisjes BoKaap.
 • Ga naar het strand!
 • Voor de nog meer sportievelingen kan je ook Lions Head beklimmen. Dit mooie uitzichtpunt ligt op 700 meter boven zeeniveau en je wordt beloond met een geweldig uitzicht!

Cruisehaven Durban, de hoogtepunten

Durban is de 3 na grootste stad in Zuid Afrika en een grote mooie havenstad. Door het grote aantal inwoners afkomstig uit India vindt je in deze stad o.a. een mooie diversiteit aan cultuur! Wat is er nog meer te zien? Hier volgen wat hoogtepunten van Durban.

 • Er zijn verscheidene mooie wildlife parken in de omgeving van Durban. Mocht je voor of na je cruise op een excursie willen of als je Durban als aanleghaven hebt, dan is een bezoek aan bijvoorbeeld het Tala Game Reserve zeker een bezoek waard(75 km).
 • Er is een enorm waterpark met zwem – en glijbanen, genaamd Le Shaka Marine World met ook een gigantisch aquarium.
 • Er zijn de Golden Mile zandstranden en de mooie botanical gardens!
 • Bezoek het stadhuis met een Galerie, bibliotheek en een wetenschapsmuseum.
 • Of verdiep je in de historie van Zuid Afrika in het Kwa Buhle museum met de historie van apartheid en verscheidene culturen in Afrika.

Mooi, als we Durban en Kaapstad hebben gezien en de omgeving kunnen we naar Mozambique of Namibië. Er zijn verschillende Afrika cruises die vanuit Zuid Afrika deze landen op een cruise aandoen.

Afrika cruises die in Namibië komen

Vanuit Kaapstad gaan er verschillende Afrika cruises naar Namibie waarbij je o.a. de mooie stad Walvisbaai aandoet, de hoofdstad van Namibië. Dit land is prachtig en heeft schitterende cultuur en natuur van woestijnen tot prachtige nationale parken.

Walvisbaai cruisehaven

Walvisbaai is de naam van de baai als zowel de stad. Het is de grootste haven van het land en een mooie mix tussen Afrika en Europa. Hier leggen veel cruise schepen aan. Wat is er allemaal te zien?

 • Etosha Nationaal Park, het grootste wildlife park in Namibië. Dit is één van de beste plekken om de “big 5” te spotten.
 • Super veel vogels waaronder de mooie flamingo’s.
 • Geniet van de plaatselijke gekweekte oesters in één van de vele gezellige restaurantjes.
 • Bekijk de oude architectuur in de stad of ga naar Swakupmond, een oud Duits dorpje met nog een echt Oktoberfest!
 • Beklim Dune 7, een super hoge duin met als beloning een schitterend uitzicht!

Ga jij voor een geluksdrankje in Mozambique?

Mocht je kiezen voor 1 van de mooie Afrika cruises die ook in Mozambique komen, dan krijg je ook daar geen spijt van! Deze cruises vertrekken vaak vanuit Durban, Zuid Afrika. Met het vliegtuig ben je al vanaf 500 euro in Durban!

Een mooie haven waar je aanlegt is Maputo. Dit is de grootste stad van Mozambique en een gezellige kleurrijke levendige mix van culturen.

 • Bezoek hier de markt waar je de mooie kleurrijke doeken terugvind en waar ook veel plaatselijke medicijnen worden verkocht( denk aan kruiden, maar ook geluksdrankjes).
 • Ook hier heb je de gelegenheid een wildlife park te bezoeken en wel het Maputo Elephant Reserve, ten zuiden van Maputo.
 • Ook uitgaan is goed te doen en er zijn talloze gezellige restaurantjes om lekker te eten.
 • Bezichtig het Centraal Station wat meer lijkt op een paleis dan een station!

Het Portugese eiland, Ilha Dos Portugueses

Aan het uiteinde van de Maputo baai vind je dit onbewoonde eiland met mooie lange zandstranden en helder blauw zeewater. Hier waan je je in een oase van rust. Vooral als je de moeite neemt een stukje te wandelen naar een wat afgelegen baai om te relaxen. Tip: Doe watersandaaltjes aan want het zand wordt superheet in de zon.

Er zijn ook voorzieningen waar je wat kan drinken en eventueel voor de sportieveling is het mogelijk om te beachvolleyballen. Oo kan je vanuit dit eiland naar het dichtbijzijnde hoofdeiland Inhaca, waar je o.a. een mooie vuurtoren en een maritiem museum vindt.

Afrika cruises naar Madagascar, Seychellen, Mauritius en Reunion

Deze eilanden worden vaak gecombineerd in 1 van de vele Afrika cruises. Als vertrekhaven heb je dan bijvoorbeeld Port Louis in Mauritius of St. Denis op Reunion. Ook is het mogelijk om op een Afrika cruise te gaan die al in Europa vertrekt, bv.Savona. Deze cruises duren dan wel wat langer, zo’n 30 dagen.

Al deze eilanden zijn natuurlijk supermooi om met een Afrika cruise te bezoeken. En nog geeneens zo duur. Met Costa heb je al een cruise van 15 dagen vanaf ongeveer 1800 euro!

Madagascar

Het eiland voor de noordwest kust van Madagascar Nosy Bee is een belangrijke cruise haven. Ook komen er hier nog niet zoveel toeristen en het eiland is een prachtig paradijs. Het ruikt overal naar Ylang Ylang vanwege de vele plantages en kruidentuinen. Een bounty achtig eiland met witte stranden en een super mooie onderwaterwereld.

Port Louis, Mauritius

Port Louis is de hoofdstad van Mauritius en een drukke gezellige stad op een geweldig mooi exotisch eiland waar veel culturen naast en met elkaar leven. Tevens is het een belangrijke cruisehaven waar veel Afrika cruises vetrekken.

 • Een exotische markt,
 • de levendige chinese buurt
 • Engelse kathedraal(men rijdt trouwens ook links)
 • De indo Tempel
 • De moskee
 • keuze uit vele gezellige restaurantjes
 • en (duty free) winkels

Port Victoria, de Seychellen

Afrika cruises
De Seychellen.Foto: A.Altendorf

Een belangrijke en veel bezochte cruisehaven in de Seychellen. Veel cruise schepen blijven hier ook weleens een nacht liggen zodat je s’avonds ook kan genieten van de gezellige stad.

Victoria is de hoofdstad van het hoofdeiland van de Seychellen, Mahe. Mahe is een eiland met veel flora en fauna, waaronder nog veel tropisch regenwoud, maar ook vele kaneelplantages. Op de vele uitzichtpunten heb je schitterende uitzichten op de eilanden rondom Mahe.

Hoogtepunten Port Victoria, Seychellen op Afrika Cruises

 • Bezoek één van de vele mooie stranden, ook rondom Port Victoria!
 • Diepzeeduiken is populair vanwege de schitterende onderwaterwereld.
 • Loop gezellig rond op de dagmarkt in de botanische tuin of
 • bezoek een theeplantage.

St.Denis, Reunion

Dit wonderschone eiland heeft naast de mooie witte stranden drie uitgedoofde kratermonden die ook te bezichtigen zijn! Ook is er een typisch Frans dorpje Hell Bourgh dat in een prachtig natuurrijk gebied ligt.

St.Denis zelf is de hoofdstad van Reunion en tevens grootste stad van deze eilandengroep wat onder een departement van Frankrijk valt. En de natuur in la Reunion door Gwenole Camus.

Wil je zelf een mooie Afrika cruise maken?

Uitgelichte afbeelding:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *